Itselläni on jälleen ilo olla mukana valmistelemassa Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n lähtöä Mimicon-tapahtumaan, joka on toinen tapahtuma, jossa yhdistys on tänä vuonna mukana. Vuosihan starttasi yhdistyksen osalta Tampere kupliilla, jossa pidimme yhdistyksen pöytää ja järjestimme Hopeanuoli-megazonen.

Mitä kaikkea sitten vaaditaan, jotta Hopeanuoli-teema on yhdistyksen puolesta näkyvillä conissa? Mainittakoon alkuun. että koko homma pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, kukaan meistä ei saa tästä palkkaa, eikä esim. matkakorvauksia tai muuta hyötyä lukuunottamatta ohjelmanpitäjien saamia etuja conin puolesta. (Ilmainen sisäänpääsy.) Palkkana on ainoastaan hyvä mieli.

infopoyta-normal.jpgHopeanuoli-yhdistyksen lähtöjärjestelyihin kuuluu monenmoista. Ensimmäinen vaihe on, että listaamme foorumilla yhteen topiciin, mitä kaikkia tapahtumia tulee vuoden aikana olemaan ja käymme keskustelua siitä, mihin niistä menemme. Yleensä sen määrittää se, mihin tapahtumaan löytyy joku aktiivi, joka suostuu ottamaan yhdistyksen sinne menon järjestämisen vastuulleen.

Tämähän ei ole mitään tietylle porukalle rajattua hommaa, vaan jos esim. Sinä arvoisa lukija kiinnostuit ja haluaisit tulla auttamaan meitä Hopeanuoli-ohjelman suunnittelussa ja järjestämisessä, senkun vain liityt yhdistykseen (5€/vuosi) ja ilmoittaudut aktiivijäseneksi foorumilla! Uudet aktiivit ovat lämpimästi tervetulleita ja suorastaan elintärkeitä yhdistyksen toiminnan ylläpitämisen, kehittämisen ja monipuolistamisen kannalta. Viime aikoina onkin saatu ihanasti uusia aktiiveja mukaan, lämmin kiitos heille innokkaasta mukaanlähtemisestä ja kaikesta avusta! <3

Aktiiveissa meillä on niin nuoria kuin täysi-ikäisiäkin. Yläasteikäisistä fiksuista nuorista päälle kolmikymppisiin Ginga-konkareihin. Tapahtumien suhteen aktiivisimman porukan ikäjakauma taitaa tällä hetkellä olla 14-29 vuotta.

Toinen vaihe on suunnitella, minkälaisella ohjelmatarjouksella lähestymme tapahtuman pitäjää. Nämä suunnitelmat tehdään yleensä hyvissä ajoin - yli puoli vuotta etukäteen. Seuraavaksi yhdistyksellämme kyseisestä tapahtumasta yhteydenpidosta vastaava lähettää conin ohjelmajärjestäjälle sähköpostia ja kysyy, voisimmeko järjestää suunnittelemamme ohjelman vai haluaisiko tapahtuma meiltä kenties toisenlaista ohjelmaa. Tässä pyrimme aina huomioimaan conien teemat. Esimerkiksi Animeconissa on tänä vuonna kouluteema, joten järjestämme fursuitkoulun perinteisen Ginga Roomin sijaan.

Tässä sivussa järjestelemme yleensä myös aktiiviporukkamme yhteistä majoitusta coniviikonlopuksi. Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä saamme porukan majoitettua tuttavien luo tai ainakaan itse en tuolloin joudu tästä asiasta stressaamaan. Nyt tehtäväkseni lankesi tässä ohella järjestää 12 hengen majoitus Mikkelistä - päädyimme lopulta Hotelli Uusikuuhun. Alkujaan meillä oli varattuna sama ihana mökki kuin viime vuonna, mutta noin iso henkilömäärä olisi ollut ongelmallinen, joten ei auttanut kuin vaihtaa majapaikkaa.

Mimiconiin järjestämme Ginga Roomin mangakirjaston yhteyteen (autamme samalla sen pitämisessä) ja pidämme kaksi hyvin showluontoista paneelia, joista ainakin toisessa ovat mukana Hopeanuoli-fursuittaajamme Chibi ja Kisaragi!

Ginga Roomissa on luvassa huovutuspaja, häntä- ja korvapaja, piirustuspaja, Ginga-kirjasto ja yhdistyksen infopöytä kera arpajaisten. Näistä jokaisesta vastaa yksi tai kaksi aktiivia ja lisäksi koko Ginga Roomilla on päävastaava. Aika monesti olen itse tuossa jokapaikanhöylän virassa ja auttelen ja neuvon ja tuuraan, missä tarvitaan.

onnenpyora-normal.jpg

Missäs Hopeanuoli-onnenpyörä?

Joku saattaa ehkä muistaa tapahtumia paljon kiertäneen onnenpyörämme. Se on tällä hetkellä huollettavana yhden aktiivin kotona. Päätimme näet kevätkokouksessa, että tätä Vanerin rakentamaa upeaa pyörää huolletaan ja uusitaan. Kuvien maali on haalistunut, joten maalausta korjaillaan. Lisäksi pyörään on suunnitteilla led-valoja. Animeconissa pyörä on nähtävillä infopöydässämme, tulkaahan pyöräyttämään! :)

Mimicon mennään tällä kertaa perinteisin arpajaisin ja täytyy sanoa, että itselleni on helpotus. Onnenpyörä näet yleensä vie Opel Astra -farmariautoni tavaratilan kokonaan ja aiheuttaa päänvaivaa auton pakkaamisessa. Nyt voin kasata kaikki yhdistyksen kamat kattoboksiin ja saan koko tavaratilan alkumatkasta koirilleni ja niiden jäätyä isäni luo viikonloppua viettelemään, kyytiin tulevien kavereideni tavarat.

Mitä sitten tosiaan vaatii, että kun kaikki on saatu suunniteltua, että Ginga Roomin materiaalit liikahtavat Mikkeliin? No, enimmäkseen yhdistyksen tavarat ovat olleet minulla säilytyksessä. Isäni luona vanha leikkimökkini on nykyään yhdistyksen päävarasto. Tällä hetkellä yhdistyksen lehdet, t-paidat, onnenpyöräpalkinnot ja infopöytämateriaalit ovat tosin kotonani täällä Vaasassa tukkimassa vaatekomeroani, koska en oikein Tampere kupliin jälkeen nähnyt tähdelliseksi tehdä yli 200 km lenkkiä itään päin ennen Vaasaan ajoa. Mimiconin jälkeen saan heitettyä ne kätevästi takaisin varastoon Animeconia (tai Desuconia?) odottamaan.

Yleensä edellisenä päivänä (tai joskus lähtöpäivänä) käyn läpi kaikki ry:n kamat, mitä matkaan tarvitaan. Jäsenlehtiä ja t-paitoja infopöytään myyntiin, esitteitä (tulostelen niitä tarvittaessa lisää, yleensä omaan laskuuni, kuten tälläkin kertaa) jakoon, onnenpyöräpalkintoja - tai tällä kertaa ihan vain arpajaispalkintoja, Ginga-kirjasto (se ei ollut kupliissa mukana, joten haen sen matkalla isäni luota), huovutuspajan välineet, korva&häntäpajan välineet, yhdistyksen kangasjuliste, ilmoitustaulu, nastoja, sakset, pöytäliinat...

ooppeli-normal.jpgKoko helahoito pakataan autoon - minulla on nykyään autossani kattoboksi aikalailla, koska yhdistys. Jonain päivänä, jos ry:n varallisuus sallii, voisimme hommata sille oman kuomullisen peräkärryn, jossa onnenpyörä ja muu yhdistyksen omaisuus olisi kätevästi säilössä ja kulkisi näppärästi paikan päälle ilman erillistä pakkaamisrumbaa. No, sitä odotellessa... Voittoa tavoittelemattomalle yhdistykselle ei kovin äkkiä semmoisia varoja kerry.

Seuraavana on vuorossa satojen kilometrien ajomatka, mahdollista aktiivien kyytiinpoimintaa. Tällä kertaa n. 500 km yhteen suuntaan, kun pitää koukata matkalla koirat hoitoon, Ginga-kirjasto kyytiin ja pari aktiivia Lahdesta... Autoni vie n. 10e/100km edestä bensaa, eli n. 100 euroa maksaa menopaluu minulle, yhdistyksen kamoille ja kyydissä kulkeville aktiiveille. (Heh, vilkaisin vertailun vuoksi julkisilla niin junalla yhdensuuntainen matka Vaasasta Mikkeliin tekisi 80-90 euroa yhdelle hengelle.. Eikä puhettakaan, että kaikki tuo tavara kulkisi siinä ja juna ei todellakaan aja sellaista reittiä, että koirat saisi vietyä hoitoon.. Eli tässä suhteessa en voi muuta kuin suukottaa ajokorttiani ja - vaikka äitienpäivä onkin - halata isääni kiitoksena siitä, että olen häneltä tuon auton saanut käyttööni.)

Saavumme Mikkeliin, kuka mihinkin aikaan. Meitä tulee eri puolilta maata kuin Rikin joukkoja konsanaan: idästä, lännestä, etelästä.. Jos ehätämme paikalle ajoissa, pääsemme kasaamaan Ginga Roomin jo perjantai-iltana. Jos emme, on lauantaina luvassa erittäin aikainen ylösnouseminen ja GR:n kiireinen kasaaminen tuntia ennen conin aukeamista.

Tuo kamojen roudaus on yksi asia, miksi monta aktiivia on suoranainen välttämättömyys. Välillä on jouduttu parin ihmisen voimin raahaamaan kaikki onnenpyörät sun muut jostain parkkipaikalta (esim. Kokkoconissa olimme DogsLoven kanssa kahdestaan ensialkuun ja kaikenlisäksi satoi vettä) eikä se ole ollut kivaa. Ihanasti meillä on kyllä riittänyt aktiivista porukkaa auttamaan tässä, lämmin kiitos jokaiselle GR:n roudausrumbassa mukana olleelle! Monen ihmisen voimin saadaan tavarat vietyä 1-2 reissulla, kun yksinäni joutuisin vipeltämään autolta yhdistyspöydälle tai Ginga Roomiin kymmeniä kertoja.. Ja jonkun on vahdittava autoa ja tapahtumapistettäkin, kun julkisella paikalla ollaan.

Yksi hauskuus on tietysti aina yrittää saada auto mahd. lähelle purkamisen ajaksi, jotta kantomatka olisi mahdollisimman lyhyt. Esimerkiksi Tampere kupliissa oli hyvin jännittävää taiteilla Siperian edustalla jalankulkijoita tupaten täynnä olevalla kävelykadulla ja yrittää parhaansa mukaan olla kolkkaamatta ympärillä pyöriviä cosplayaajia ja fursuittaajia. Tämän suhteen Mimicon on ihana, koska ohjelmajärjestäjät pääsevät Kongressitalon takana olevalta lastauslaiturilta viemään tavaroita, emmekä joudu tungeksimaan conikävijöiden tiellä roinalaatikoinemme. :'D

vesivaripaja-normal.jpg

Eikä tässä vielä kaikki! Taloudenhoitajalle on perinteisesti kuulunut myös pohjakassan hommaaminen, joka tietää minulle aina conien edellä reissua Nordeaan tekemään käteisnostoa yhdistyksen tililtä. Nyt olin kuitenkin ovela ja jätin yhdistyksen kolikkokassan Tampere kupliista tilittämättä, joten pohjakassa Mimiconiin on valmiina. Tosin olen joutunut käyttämään osan hankkiakseni jäsenlehtien postittamista varten kirjekuoria ja postimerkkejä, sun muuta yhdistykselle tarpeellista eli pitää nyt katsoa, pitäisikö hieman vaihtorahaa sittenkin hakea.

---

Kaiken järjestyttyä seuraa itse hauskuus: Tapahtuma! Vaikka aina inisen ja ruikutan tästä järjestämisstressistä, olen loppupeleissä hyvin onnellinen saadessani olla mukana toteuttamassa Hopeanuoli-ohjelmaa tapahtumiin. 

Kisse-normal.jpg

Nuorempana käydessäni coneissa minua harmitti, kun siellä tuntui, ettei koko Hopeanuolta olisi olemassakaan ja kaikki pyöri vain minun kannaltani ei-mielenkiintoisten ihmisanimesarjojen ympärillä. Toivon, että Hopeanuoli-ohjelmasta on paljon iloa sarjasta pitäville conikävijöille ja ettei nuorempien Ginga-fanien tarvitse kokea samaa pettymystä kuin minun.

Ginga Roomissa hengailu on yleensä todella mukavaa. Päivän mittaan tapaa monenlaisia mukavia ihmisiä ja sattuu kaikenlaista. Aktiivit koheltavat ja välillä pääsee itsekin tauolle kiertelemään taidekujaa, myyntipöytäsalia, katsomaan jonkun kiinnostavan ohjelman tai käymään haukkaamassa jotain pientä.

---

Tapahtuman päätteeksi seuraa koko rumba päinvastoin: Ginga Roomin kamojen pakkaus ja kanto autoon, ajomatka, sekä purku varastoon seuraavaa conia odottamaan.

Tällainen kuvaus, mikä valottaa ehkä ihmisille vähän tapahtumajärjestäjäpuolen arkea iloineen ja stresseineen. :D