papanat1.jpg

Pidimme veljeni Mr. Kalinkan kanssa Ruohometsän kansaan liittyvän paneelin Kosuconissa Jyväskylässä. Paneelimme käsitteli kirjan, elokuvan ja tv-sarjan eroja ja oli teemoiltaan ja kielenkäytöltään jokseenkin värikäs. Diashown teimme Preziin, jota mieheni Björnir suositteli. Ajattelin jakaa diaesityksemme blogin lukijoiden kanssa siltä varalta, että haluatte siihen tutustua:

Ruohometsän papanat

Ohjelmakuvaus:

Ruohometsän papanat

Äffä ja Mr. Kalinka

Muistatko tarinan urheiden kaniinien matkasta Watershipin ylängölle? Richard Adamsin romani, siihen pohjautuva elokuva ja uusi tv-sarja antavat porkkanan purtavaksi pitkäkorvien ystäville. Ovatko tarinan ja hahmojen matkanvarrella kokemat muutokset Flayrahia faneille, vaiko silkkaa hrakaa tassunpohjassa? Tule kuulemaan kyynisen Mr. Kalinkan ja kenraali Ratamo -fanityttö Äffän pohdintoja aiheen tiimoilta. Tarjolla porkkanaa ja salaattia. Huom! Äffän ja Mr. Kalinkan kaikki puputukset eivät välttämättä sovi perheen pienimmille.

Olen jo pitkään toivonut Ruohometsän kansan esiinmarssia fanitusrintamilla. Omissa kirjoissani tuo on suosikkitarina Hopeanuolen rinnalla ja ansaitsisi mielestäni enemmän huomiota eläintarinafandomissa. Kosucon osoitti, että tällekin sarjalle löytyy uteliasta yleisöä conissa ja mielelläni pureudun toistekin RK:n maailmaan, jos tilaisuus tulee.

Koitin tuossa katsella Facebookista ryhmää, mutta sellaista ei löytynyt. Niinpä otin ja perustin sellaisen:

Ruohometsän kansa

Erityisesti tuo uusi tv-sarja tuntuisi jääneen monelta fanilta näkemättä. Täyttä laatua vaativille sitä on paha suunnitella, mutta ihan mielenkiintoinen katsomiskokemus sellaiselle, jota pieni derppailu enempi naurattaa kuin suututtaa. Itse voisin jopa sanoa pitäväni tv-sarjasta enemmän kuin elokuvassa. Kirja toki ykkönen kaikkine yksityiskohtineen ja loogisuuksineen.