Saatteeksi...

Arnia on yksi rakkaimmista hahmoistani Xaparassa. Hänessä lienee myös pientä tahatonta self-insertin vikaa. Siinä, missä onnistuin Rihan kohdalla välttämään Mary Sue -syndrooman sudenkuopan (tekemällä Rihasta jäätävän tyhmän), en välttämättä onnistunut tässä Arnian kohdalla yhtä hyvin. Moni voisi pitää hahmoa hyvin ärsyttävänäkin ja myönnän, että tämäntyylisen positiivisesti asennoituneen, fiksun ja hyväsydämisen naishahmon luominen ei ole mitään helppoa puuhaa.

Arnian kohdalla pitää kuitenkin ymmärtää, että hahmo on alkujaan luotu jonkinlaiseksi kontrastiksi Shuramille. Tarinassa ei tuolloin vielä ollut toisia tiimoja ja Shuram antoi kansastaan aika yksipuolisen ja julman mielikuvan. Arnia oli myös pelin ensimmäinen Xaparan naapurivaltioista kotoisin oleva hahmo ja hänen kauttaan päästiin tarinan edetessä kurkistamaan siihen, miten zalzanilainen kulttuuri eroaa xaparalaisesta.

Alkujaan ajatuksenani oli tehdä Arniasta ikään kuin Rihan sidekick. Hahmo kuitenkin alkoi hyvin nopeasti elää täysin omaa elämäänsä, joka ristesi toki Rihan elämän kanssa, mutta perin kummallisilla tavoilla!

Arnia.jpg

Arnian alkuperäinen RinmaruGamesilla luotu hahmokuva. Aika nopeasti unohdin, että hahmolla piti olla silmälasit.

 

Arnia Fesco

Pelin alussa Arnia oli 19-vuotias, Zalzanin itärannikon vuoristosta kotoisin oleva nuori tiimanainen. Hänellä on tummanharmaa iho, kirkkaanpunaiset pentagrammisilmät (kuten kaikilla tiimoilla), mustat valkokärkiset korvat ja häntä. Arnian otsahiukset ovat pinkit ja takatukka kirkkaanvioletti. Varsin kuumaverisenä tapauksena Arnia tuppaa huitelemaan kylmälläkin säällä suht. vähällä vaatetuksella. Vuoriston kasvattina hän on niitä, jotka eivät kerta kaikkiaan pysty kesällä käyttämään peittoa nukkuessaan.

Arnian ajanhallinta on useinmiten ympäröivän ajan tahatonta hidastamista. Hänelle on luonteenomaista liikkua ja tehdä kaikki hyvin nopealla temmolla asiaa sen ihmeemmin ajattelematta. Innokkaana käsityöharrastajana tiima on todella tuottelias ja tekee mielellään muunmuassa värikkäitä neuletöitä. Arnia on myös taitava miekan käsittelijä. Erikoiskykynä ajan hallinnassa hänellä on kyky perua aikaa minuutin sisään. Tuolloin hän elää uudelleen perumansa hetken ja voi vaikuttaa tapahtumiin, jotta joltain ikävältä sattumukselta vältyttäisiin. Tällä hän on matkan varrella jopa pelastanut ystäviensä henkiä.

 

Xapara-roolipelissä

Vankilasta Dominikin avulla paenneet Riha, Jaxon, Koshia ja Ruby tapasivat Arnian matkustaessaan junalla Galessesta Loksesiin. Arnia oli livahtanut Zalzanista rajan yli laittomana maahantulijana, koska elämä Velhoruhtinaan harjoittamien vainojen keskellä ei houkutellut. (Meno ei kuitenkaan ollut ehtinyt menemään niin pahaksi kuin myöhemmin. Muuten Arnia olisi luultavasti yrittänyt auttaa perhettään ja ystäviään.)

Keskeistä roolia Arnian taustatarinassa näyttelee nuori luudemonimies nimeltä Korna Wuwish. He olivat lapsuudessa ja teini-iässä hyviä ystäviä ja aikuisuuden kynnyksellä mukana oli luultavasti myös toisenlaisia tunteita. Korna kuitenkin meni vanhempiensa painostuksesta naimisiin Maxilla Narish -nimisen luudemoninaisen kanssa, eikä Arnia saanut edes kutsua häihin. Hän teki tästä omat johtopäätöksensä ja jätti kotikylänsä elellen jonkin aikaa Zalzanin pääkaupungissa Klu Wamissa, kunnes päätti karistaa alati kurjistuvan tyrannin hallitseman kotimaansa tomut jaloistaan ja livahti Xaparaan.

Arnian kohdatessa vankikarkurit ja Dominikin nämä olivat naamioituneet luudemoneiksi. Näihin tottuneena Arnia lyöttäytyi luottavaisin mielin Koshian, Dominikin ja Rihan seuraan. (Ruby oli hiljattain synnyttänyt esikoisensa ja oli tämän kanssa piilossa Rihan luomassa pääkallossa Koshian kutistustaian alaisena.) Zalzanissa ei juurikaan elä eroctuksia, joten yllätys oli Arnialle melkoinen totuuden selvitessä hänen uusista ystävistään. Dominik (jonka oikeastaan olisi vartiovelhon virkansa puolesta kuulunut pidättää laittomasti maahan tullut Arnia) ihastui häneen, joskin Arnia ensi alkuun hieman arasteli tuolta kummalliselta mieheltä saamaansa huomiota.

alko.jpg

Arnia, Koshia ja Alonso. Kuva: RinmaruGames

Loksesissa Dominik vei porukan ystävänsä Alonso Dolbaizzin omistamaan yökerho Tikkeriin, jossa heille kerrottiin ensi kertaa Veljien Killasta, eroctusten oikeuksia puolustavasta salajärjestöstä. Alonso kuljetutti porukan sukunsa yksityislentokoneella isoäitinsä Abigail Dolbaizzin kartanolle Penshiänniemeen Xaparan lounaisrannikolla.

Dominik pyysi Arniaa treffeille kanssaan ja siitä alkoi kaunis ja myrskyinen rakkaustarina - siis ihan kirjaimellisesti myrskyinen. Penshiänniemeen näet iski voimakas hurrikaani, joka oli vähällä tuhota koko kartanon pyyhkäistessään sen yli. Dominik meni yksinään katolle loihtiakseen ison suojakilven rakennuksen suojaksi pelastaakseen ystävänsä. Arnia liittyi hänen seuraansa ja antoi läsnäolollaan rakkaalleen voimaa loihtia tarvittavan voimakas suojaloitsu. Arnia myös hidasti heidän aikaansa, jotta Dominik jaksoi kannatella suojaloitsua riittävän kauan myrskyn pyyhkäistessä heidän ylitseen.

Mikään ei kuitenkaan ole ikuista, ei myöskään tämä vuosikymmentuhannen rakkaustarina. Kansansa vapaamielisestä luonnosta johtuen Dominik halusi pitää heidän suhteensa sen verran avoimena, että ns. "rento hauskanpito" oli sallittu muidenkin ystävien kanssa. Pääasiassa tässä ristiinhurvittelussa olivat mukana heidän kaveripariskuntansa Riha ja Jaxon, sekä Dominikin paras ystävä Alonso. Asia vaikutti Arniaan niin, että hänellä alkoi olla kovin voimakkaat tunteet Alonsoa kohtaan ja lopulta hän ehdotti tälle seurustelua. Alonso ei kuitenkaan halunnut viedä parhaan ystävänsä kumppania ja antoi Arnialle pakit.

Loksesissa Arnia ja Dominik kohtasivat jotain todella hämmentävää: heidän 800 vuoden päästä tulevaisuudesta aikamatkanneen aikuisen tyttärensä Edelweiss Fescon ja tämän kaksospojat (eli heidän lapsenlapsensa) Edgarin ja Edwardin. (Kolmikosta käytetään yleensä nimitystä Perhe Ed ja Edelweissin poikia kutsutaan Pikku-Edeiksi.) Iso Ed eli heidän tyttärensä paljasti Arnialle, ettei hänen ja Dominikin avioliitto ollut kovin onnellinen. Hänellä oli isompiakin syitä palata ajassa taaksepäin: estää isäänsä tekemästä virhettä, joka johtaisi koko planeetan sivilisaation tuhoutumiseen tulevaisuuden hirvittävässä taikasodassa. Edelweissin puheiden takia Arnia alkoi kokea entistä vahvemmin, ettei haluaisi välttämättä pysyä yhdessä Dominikin kanssa.

Edelweissin ansiosta löydettiin myös Pimeänkäpälä, jonka avulla mm. Arniasta ja monesta muusta hahmosta tehtiin kuolemattomia.

Maailmanpoliittinen tilanne paheni ja Zalzan hyökkäsi Xaparaan laajentaakseen Velhoruhtinaan valtakuntaa. Koshia ja Ruby saivat tietää Rubyn Rudolf-veljen päätyneen etulinjaan kenttäsairaalan lääkäriksi ja lähtivät pelastaman tätä. Zalzanin joukot tekivät perin häikäilemättömän hyökkäyksen kenttäsairaalaan ja Koshia ja Ruby sattuivat parahiksi paikalle auttamaan. Rudolfin ohella he pelastivat myös kenttäsairaalassa sotaseremoniamestarina toimineen Rihan isän Moxxin ja molemmat tuotiin turvaan Dolbaizzin kartanolle.

Kartanolla puhkesi eroctusflunssaepidemia, jonka seurauksena erinäiset hahmot päätyivät touhuilemaan keskenään kontrolloimattomasti kyseisen taudin vaikutuksesta. Arnian ja Moxxin välillä tapahtui asioita, joiden seurauksena tuo hiljattain leskeksi jäänyt iäkkäänpuoleinen ja hyvin konservatiivinen mies ehdotti Arnialle vihille menoa. (Luudemoneille se on ainoa keino pelastaa menetetty kunnia tilanteessa, jossa avioliiton ulkopuolella tapahtuu asioita.) Arnia ja Dominik olivat jo jonkin aikaa etääntyneet toisistaan ja tiima oli aikalailla päässyt yli myös ihastuksestaan Alonsoon. Arnia rakastui Moxxiin ja päätti suostua tämän kosintaan.

ArreMosse4.jpg

Luonnoksiani ajalta, kun Moxx&Arnia -shippaus oli in.

Tuohon aikaan Veljien Kilta oli lähtenyt seilaamaan Jaxonin suvun omistamalla risteilylaivalla, M/S Räckhalsilla kohti Ustambitia. Tavoitteena oli pelastaa erinäisten hahmojen läheisiä, jotka olivat Zalzanin sodassa jääneet sotavangeiksi ja joiden Veljien Killan etevät hakkerit selvittivät olevan Skaiarin pakkotyölaitoksessa. Merimatkakaan ei sujunut ongelmitta, sillä Shigella-mafian kätyri Buzle Narish ja mafian johtoportaan Kirke Shiarkhan hyökkäsivät laivalle. Buzle riehui pitkin laivaa liskomuodossaan ja onnistui ahdistamaan Arnian nurkkaan. Moxx muuttui liskoksi ja kävi Buzlen kanssa eeppisen kaksintaistelun, joka jätti arpensa molempiin. (Tämä tapahtui ennen kuin Moxx kosi Arniaa.)

Arnia ja Moxx olivat kumpikin mukana Zalzaniin lähteneessä partiossa. Monien muiden ohella sieltä pelastettiin myös Korna, joka oli menettänyt perheensä ja oikean kätensä Velhoruhtinaan sotilaille. Luudemonimies oli ymmärrettävästi hyvin masentunut. Edelweissista ja Kornasta tuli myöhemmin pari ja Kornasta Pikku-Edien kaipaama isähahmo. (Asia ei ole tullut ilmi missään tarinan versiossa, mutta Pikku-Edit itse asiassa ovat Kornan lasten reinkarnaatioita.)

Veljien Kilta purjehti Pallomerelle ja joutui siellä autiosaarelle suurtiimojen luomaan aikaharhaan. Yli 100-vuotiaat kiltalaiset katosivat muuttuen harhan takia uudelleen pikkulapsiksi. Tämä koski myös Edelweissia ja Moxxia, jotka seikkailivat kuolemattomina pikkulapsina pitkin viidakkoa yllyttäen toisiaan mm. hyppimään alas kalliolta ja muuta järkevää. Arnia puolestaan eleli Buzlen luomassa linnoituksessa Koshian, tämän Damira-tyttären ja eräiden muiden kanssa. Aikaharhan vuoksi tiima luuli Moxxin olleen jo vuosia kadoksissa ja suri tätä. Eräänä iltana hän päätyi juomaan viiniä Koshian kanssa ja lempi lehahti kaksikon välillä. (He sammuivat ennen kuin mitään ehti varsinaisesti tapahtua, mutta heräsivät ilkosillaan toistensa syleilystä muistamatta tapahtumien kulkua.)

Pallomeri-seikkailun jälkeen tunteet Koshiaa kohtaan jäivät vaivaamaan Arniaa pitkäksi aikaa, eikä ihmekään. Koshia oli ikäänkuin nuorempi ja vähän tasapainoisempi versio Moxxista. He olivat kuitenkin kumpikin sitoutuneet omiin perheisiinsä, eikä asia edennyt sen kummemmaksi. (Tosin kuukausia myöhemmin Arnia törmäsi Koshian karanneeseen klooniin, jolla oli mukanaan yksi kloonausloitsu. Klooni suostutteli Arnian antamaan kloonata itsensä ja kloonit häipyivät kahdestaan. Ne muuttivat Alonson tädin huvilalle Etelä-Neppaissa ja aloittivat siellä uuden elämän.)

Arnia_susiii.jpg

Arnia opiskeli hahmovaihtajaksi Jaxonin velhoeno Keganin ohjaamana ja oppi muuttumaan kazeimoksensudeksi. Tässä Arniasta tilaamani tilaustyö. 

Vieraillessaan Kazeimoksessa Rubyn ja Koshian luona Arnia ja Moxx joutuivat ystäväpariskuntansa lumivyöryn saartamiksi. Heidän paetessaan lumen tieltä moottorikelkalla Arnia löi päänsä oksaan ja sai tästä varsin erikoisen vaivan. Hänelle alkoi tulla omituisia kohtauksia, joiden aikana hänen sielunsa irtaantui hänen kehostaan ja siirtyi jonkun toisen tiiman kehoon. Ja koska Shuramilla oli maailman vahvin tiimalasi hallussaan, Arnia näki kohtausten aikana maailman Shuramin silmien läpi ja koki, mitä tämä koki. Kokemukset olivat nuorelle tiimalle luonnollisesti hyvin ahdistavia heidän täysin erilaisen psyykensä vuoksi.

Alkuun Shuram ei ollut tietoinen Arnian vierailuista päänsä sisällä. Erään kohtauksen aikana Arnian seurassa ollut Dominik päätti kokeilla päättää tiiman tuskat (olihan Arnia kuolematon) sillä seurauksella, että löysi itsensä keskustelemasta Arnian kehoon siirtyneen Shuramin kanssa. Tuolloin myös Arnia sai Shuramin kehon haltuunsa ja tätä jatkui, kunnes Arnian keho kuoli väliaikaisesti uudelleen. Suuressa avaruussodassa Buzle hyödynsi tätä aiheuttamalla Arnialle tahallaan kohtauksen ja siirtämällä tämän Shuramin kehoon Xaparan sota-aluksen komentosillalle. Arnia saattoi järjestää Veljien Killalle mahdollisuuden tuijottaa paikoillaan pysytellyttä vihollisalusta, joskaan se ei kiltalaisten kauhuksi tuhoutunut voimakkaiden suojakilpiensä vuoksi.

KitenaGlush.jpg

Arnian ja Moxxin poika Kitena Glush

Pelissä Arnia ja Moxx saivat myös pojan nimeltä Kitena. (Merkitsee luudemoniksi häntää pojan nimikkoluun mukaan.) Pieni luudemonitiima on erityisen hankala vahdittava, koska osaa sekä nopeuttaa aikaa, että muuttua näkymättömäksi ja juosta pitkin seiniä kaikkien luudemonien tapaan. Yleensä Pikku-Edit ovat korvaamaton apu Kitenan vahtimisessa.

 

Arnia muissa tarinoissa

Senturzassa Arnia on edelleen naimisissa Moxxin kanssa ja asustaa Veljien Killan avaruusaluksella. Arnialla on hyvin läheinen suhde Koshian ja Rubyn Damira-tyttäreen, jonka sijaisvanhempina hän ja Moxx toimivat useita kuukausia Damiran ollessa vauva. Jonkun täytyi huolehtia lapsesta sillä aikaa, kun tämän isä toipui elpymiskaapissa räjähdysonnettomuudessa saamistaan mittavista vammoista. Myöhemminkin Arnia on ollut läheisissä väleissä Damiran kanssa ja se turvallinen aikuinen, jolle on voinut jutella "tyttöjen jutuista". Senturza on aika pitkälti aikuisen Damiran ja tähän ihastuvan Dominikin (joka kuolemattomana ei vanhene fyysisesti) välisestä suhteesta. Pelin alussa Damira käy Arnian juttusilla ja uskoutuu tälle tunteistaan Dominikiin. Keskustelussa on kiusallinen vivahde Arnian ja Dominikin yhteisen historian vuoksi, mutta siitä selvitään kunnialla läpi.

Senturzassa Arnia valmistaa työkseen vaatteita avaruusaluksen asukeille. Kitena on niinikää aikuinen ja on valmistumassa seremoniamestariksi opiskeltuaan alaa vuosia isänsä opastuksella.

ArreJolty.jpg

Xapara Go! -roolipelissä Arnian pääpokemon on Jolteon

Pokemonroolipelin puolella Arnialla on vähän erikoinen rooli. Hän on seikkaileva Pokemon-kouluttaja ja hänet voi tietyllä tapaa nähdä Garyn asemassa sikäli, että hänestä tulee Rihan hieman ylivoimainen kilpailija. Arnia kuuluu salaiseen Eevee-seuraan, joka professori Rudolf Springin johdolla tutkii Eeveen moninaista evoluutiota. Hän päätyy myös avainasemaan Kalloryhmän Buzlen ja tämän kloonaaman Mewtwon päihittämisessä. Pelissä ovat mukana joskus nuorena pokemonfanina keksimän Eeveen seuraavat kehitysasteet ja Arnian Jolteon on (omaa Pokemon Bluen Jolteoniani myötäillen) hyvin lähellä tasoa 100. Hahmot saavat selville, että mystisellä tasolla 113 Eeveen muodot kehittyvät Kuukivellä uusiin muotoihinsa, jotka tyyppinsä ohessa ovat myös psyykkistyyppiä. Jolteonin seuraava kehitysmuoto on Thundereon, joka jopa voisi pärjätä Mewtwolle tai Kalloryhmän pomon Buzlen Umbreonistaan kehittämälle Darkereonille.

Harmikseni Pokemon-ropemme hieman kuoli Mewtwon saarella käydyn seikkailun jälkeen.

Arniasta täytyy vielä todeta, että Pokemon-ropessa hänellä ei ole mitään vakavia suhteita, mutta harvinaisen huono miesmaku. Professori Spring on asiallisimmasta päästä hänen existään. Arnialla on lyhyt suhde Pokemonliigan mahtinelikkoon kuuluvan Punataudin kanssa ja myöhemmin Sterno viettelee hänet aikeenaan pölliä Jolteon tilaisuuden tullen. Pääasiassa Arnia seikkailee pelissä Jaxonin ja Koshian kanssa, jotka ovat keskenään suhteessa Poksu-ropen puolella.

Penshiä-saagassa Arnia ja Korna tulevat nuorina vaihto-oppilaina Emriniin ja asuvat Glushien luona. Arniasta ja Rihasta tulee ystäviä, sellaiset yläasteen pahislikat, jotka saavat päähänsä liftata Penshiään ja houkuttelevat hautausmaalla työharjoittelua suorittamaan tulleen Kornan mukaansa. (Korna on Rihan pikkuserkku tämän äidin puolelta.) Tarinan edetessä luvassa lienee jonkunlaista Korna x Arnia -shippausmeininkiä.

Delfia Kronikoissa Arnia ei pakene Zalzanista yksin, vaan huomaa Klu Wamissa Velhoruhtinaan aloittamat vainot ja palaa kotikyläänsä varoittamaan sen väkeä. Hän ilmaantuu Wuwishien ovelle juuri ennen kuin Velhoruhtinaan sotilaat tulevat hakemaan luudemoniperhettä. Kornan vaimo Maxilla jää taistelemaan vartiovelhoja vastaan liskomuodossaan ja käskee miestään pakenemaan lasten kanssa. Arnia auttaa ystävänsä ja tämän lapset Ronen ja Kosen pakoon, vaikka se tarkoittaa näiden urhoollisesti uhrautuvan äidin jättämistä häijyjen pimeydenvelhojen armoille. He pakenevat Zalzanista Dodehaniin ja piiloutuvat sieltä Xaparaan lähtevään HasuTechin konttiin. Kyseinen eletroniikkaa sisältävä kontti päätyy Koshian tuoreen maahantuontiyrityksen varastolle. Hieman yllättyneet Koshia ja Riha päättävät auttaa Arniaa, sekä Kornaa lapsineen ja ottavat nämä laittomiksi työntekijöiksi varastolleen. Tarina ei ole kovin pitkällä ja on vielä hieman kysymysmerkki, mihin hahmojen väliset suhteet kehittyvät. (Myös Dominik pyörii työnsä puolesta kuvioissa nuuskimassa, onko Koshian yrityksessä jotain hämärää.)

Shigella-saagassa Arnia ei toistaiseksi esiinny, mutta olen kyllä miettinyt hänen tuomistaan mukaan tarinaan. Kyseisen tarinan ideanahan oli (ai kamala! XD) shipata Riha Punataudille, joten eräänä luontevana jatkumona olisi Arnia&Cruernox, mutta ehkei nyt sentään. Yhtenä kiinnostavana vaihtoehtona olen miettinyt myös sitä, että Arniasta tulisi tarinassa Shigella-mafiaan liittyvän Rihan vihollinen. Tai sitten Arnialla voisi olla jokin hieman samankaltainen rooli kuin Porre Kronikoissa...

Ja puheenollen Arnian shippaamisesta jollekin kieroutuneelle mafiaukolle... Olikos vielä JOKU luudemonimies, jolle EN olisi shipannut Arniaa näissä muissa tarinoissa...?

Arreponi.jpg

Miltä Arnia näyttäisi ponina? Kuva ponigeneraattorilla tehty.

Porre Kronikoissa Arnia on ottanut alkujaan ropessa Rubylle kuuluneen paikan Buzlen kätyrinä, joka laittomasti maassa olevana on huonon asemansa vuoksi päätynyt toimimaan huumekuriirina. Arnian peitehommana on DJ-hommat, joiden varjolla hän tavoittaa asiakkaat Loksesin klubeilla ja yökerhoissa. Hänet tunnetaan taiteilijanimellä DJ Penta.

Perin aurinkoinen Arnia koettaa parhaansa mukaan tulla toimeen häijyn pomonsa kanssa. Hahmojen välistä kitkaista vuorovaikutusta oli suunnattoman hauska kirjoittaa. Sain myös päähäni, että hei, näillä voisi olla pinnan alla jotain tiedostamattomia tunteita toisiaan kohtaan.

Buzle saa Cruernoxilta käskyn, että Dominikin on kuoltava. Hän tekee hienoisen arviointivirheen ja ottaa Arnian mukaansa tappokeikalle. Miksikö mahtava Buzle tekee moisen erheen? Kaipa hän jotenkin alitajuisesti haluaa uskotella, että Arniassa olisi potentiaalia enempäänkin kuin pelkän matalan tason kätyrin hommiin... Buzlen pahaksi onneksi Arnia on juuri samana iltana tavannut Dominikin ollessaan keikalla yökerho Tikkerissä. Hän kauhistuu tajutessaan, ketä ollaan ottamassa päiviltä ja päättää pelastaa Dominikin tietäen tekevänsä Buzlesta ja Shigella-mafiasta sen myötä vihollisiaan... Pohjimmiltaan Arnia on kuitenkin tarpeeksi rohkea tällaiseen sankaritekoon.

Tämä olisi voinut olla uusi Arnia&Dominik -tarina all over again. Jotenkin tapahtumat menivät tällä kertaa eri suuntaan. Dominik oli hieman ihastunut Rihaan oltuaan mukana tämän pidätyksessä ja vankilaan kuljetuksessa. Niinpä vältettyään niukin naukin kuoleman ja joutuessaan pakenemaan Shigella-mafiaa maasta hän päättää rikkoa vartiovelhon valansa ja hakea Rihan mukaansa Kuzhkailista. Dominikin ja Arnian mukaan tarttuvat Rihan lisäksi myös Koshia ja Shuram, joilla on omat syynsä paeta Shigella-mafiaa.

Viisikko saapuu Kazeimoksen ja Xaparan rajalle, joka on lumottu ampumaan ilmaan vihamielisiä loitsuja laittomien rajanylitysten estämiseksi. Arnialla on tästä jo kokemusta, koska hän ylitti Xaparaan päästäkseen maailman vaarallisimman valtiorajan. Zalzanin raja ei ammu ilmaan mitään moukari- ja pommiloitsuja, vaan kuolettavia julmia pimeyden taikoja. Ajanhallintakykynsä avulla Arnia onnistui puikahtamaan niiden välistä. Shuramin ollessa mukana täydellisine ajanseisautuskykyineen he pääsevät läpi varsin helposti.

Rudolfin mökillä Arnia ystävystyy Lucasin kanssa, joskin nuori jäädemoni alkaa osoittaa häntä kohtaan hieman toisenlaista kiinnostusta - nuoruuden hölmöyksissään turhan epäasialliseen tyyliin. Arniaan tämä ei vetoa. Sen sijaan hän huomaa haaveilevansa Buzlesta.

Arbu_lapin.jpg

Arnia ja Buzle oli monella tapaa häiritsevä paritus johtuen paitsi hahmojen hyvin erilaisista luonteista, myös siitä pikku seikasta, että ropen puolella Arnia on Buzlen anoppi...

Erinäisten vaiheiden jälkeen porukka päätyy pyörittämään Kazeimoksen pääkaupunkiin Xaparan Night Club -nimistä yökerhoa, jossa Arnia huolehtii musiikkipuolesta tiskijukan roolissa. He joutuvat ongelmiin Valkoinen Kuu -ihmissusimafian kanssa ja näiden kanssa yhteistyössä toimivan Shigella-mafian kakkosmies Cruernox ilmaantuu Kazeimokseen aikeinaan listiä sankarimme Valkean Kuun ihmissusien kanssa. Ihmissudet ottavat Arnian ja muut vangiksi ja päästävät nämä täyden kuun aikaan tukikohtanaan käyttämänsä vuoren metsään aloittaen julman jahdin. Buzle on selvillä Cruernoxin liikkeistä ja erittäin pahastunut siitä, mitä mafian johto aikoo hänen kuriirilleen tehdä. Jos jonkun kuuluu rankaista Arniaa niin sen on oltava hän itse!

Sankareidemme paetessa ihmissusia Sterno pitkäkoipisimpana ja omasta nahastaan eniten välittävänä pötkii pakoon. Hän törmää täysin vahingossa Buzleen ja koettaa turhaan juosta tältäkin karkuun. Sternon yllätykseksi Buzle ei tapa häntä, vaan vapauttaa hänet ihmissusien asettamasta taianestopannasta, jolloin hän kykenee muuttumaan liskomuotoonsa ja auttamaan taistelussa...

PKVKtaistelu1.jpg

PKVKtaistelu.jpg

"Tyhmää leikkivä numerodemonimies" on Valkean Kuun kakkosmies John Riels, joka näyttää erehdyttävästi Koshialta.

Yllä tapahtumat kerrottuna Buzlen näkökulmasta. Laitan tähän vielä kohtauksen, joka muutti tarinan aivan uuteen suuntaan:

PKVKrakkauss.jpg

Rakastuttuaan Buzleen Porre Kronikoiden Arnia alkaa hiljalleen kokea uudenlaista mielenkiintoa pimeyden voimia kohtaan. Hänellä toisaalta on kieroutuneeseen kumppaniinsa positiivinen vaikutus, mistä olen kertonut tarkemmin Buzlea esittelevässä artikkelissa. Arniaa tämä rakkaus taas vie huomattavasti synkempään suuntaan kuin muissa tarinoissa. Hän avustaa Buzlea tämän suorittaessa Kolmen Lihan Rituaalia. Kyseessä on voimakas pimeyden taika, jossa uhrataan kolmen surmatun vihollisen päät ja saadaan ikään kuin perintönä näiden voimia vahvistamaan omaa fyysistä ja taikavoimaa. Buzle on suorittanut tämän rituaalin useampaan otteeseen elämänsä varrella ja tekee sen viimeistä kertaa uhraamalla Cruernoxin, Kirken ja Morganin päät.

Zalzanin Velhoruhtinaan kukistamisesta tulee Arnian ja Buzlen yhteinen tavoite, joka motivoi Arniaa harjoittelemaan Buzlen ja Dominikin ohjauksella pimeyden velhoksi. Aluksi heidän ystävänsä ovat mukana tehtävää varten perustetussa Liskokaartissa luullen tavoitteena olevan ainoastaan läheisten pelastaminen Skaiarista. He paljastavat ison suunnitelmansa näille ja muut pitävät sitä hulluna ajatuksena. Loppujen lopuksi Arnia itse ei pääse mukaan sotaan Velhoruhtinasta vastaan, koska odottaa Buzlen lasta. Arnian sijaan Buzle ottaa mukaansa Shuramin, koska tarvitsee aikavelhon päästäkseen Velhoruhtinaan armeijan ohi haastamaan tämän.

PKvelhoruh.jpg

Tästä se lähti

Porre Kronikoissa Arnia päätyy myös säätämään Sternon ja luultavasti myöhemmin myös Alonson kanssa, mikä on aika riskaabelia touhua Buzlen luonteen huomioonottaen. Tai en ole vielä päässyt tässä tarinassa siihen, mitä tapahtuu, kun eroctusflunssapandemia iskee Dolbaizzin kartanolla, joten varmaksi en osaa sanoa. Eräs mielenkiintoinen mahdollisuus tässä suhteessa on myös Skaiarista pelastettu Korna.

Velhoruhtinatar-tarinassa Arniasta ja Buzlesta on tullut Zalzanin hallitsijoita. Se sijoittuu Porre Kronikoiden erääseen mahdolliseen tulevaisuuteen (PK voi vielä edetä mihin suuntaan vain). Aikaa on kulunut kymmenen vuotta ja erinäisiä asioita on tapahtunut. Vanha Liskokaartin porukka elää Zalzanin hovissa jouduttuaan pakenemaan Xaparasta Veljien Killan epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen.

Hovi haluaa pitää maan turvassa vihamieliseltä Xaparalta, jonka vuoksi Buzle kutsuu koko vanhan Liskokaartin Vuoripalatsiinsa suorittamaan voimakasta pimeyden rituaalia, jolla luodaan uusi, entistä tehokkaampi suojaloitsu Zalzanin ylle maahantunkeutumisen estämiseksi. Pahaksi onneksi Shuramin veli Zesba, joka on ollut heidän vankinaan kaikki nämä vuodet, pääsee pakoon Xrablan huolimattomuuden takia ja sabotoi rituaalia. Syntyy valtava maaginen räjähdys, jonka seurauksena Edelweiss Fesco tupsahtaa tälle aikajanalle (luullakseni käytän sitä Edelweissia, joka on tällä hetkellä Suuressa Kotilojahdissa ihan vain, etten itse mene sekaisin).

Luonnollisesti on melko kiusallista, että Arnian ja Dominikin jälkeläinen tupsahtaa heidän keskuuteensa. Ja siitä ne kiusallisuudet vasta alkavatkin! Suunnitelmanani näet on, että syntyneen magiahäiriön vuoksi koko konkkaronkka päätyy reissaamaan läpi eri aikajanojen ja kohtaa omat versionsa muista tarinoistani ja ropeista... Voi pojat, siitä tulee hauskaa! Mukana seikkailevat myös tyyppien lapsukaiset, joista on eri aikajanoilla varsin erilaiset versiot. (Esimerkiksi Damira on Velhoruhtinattaressa Rihan ja Koshian muksu.) Arniallakin on edessään liuta hyvin hämmentäviä kokemuksia hänen kuullessaan itsensä muiden aikajanojen elämästä...

Arreee.jpg

 

Teemabiisit

Huuda! - Haloo Helsinki!

Kuvastaa mainiosti Arnian iloisenrentoa elämänasennetta

 

Zuka Zama - Leijonakaarti

Iloisen, rohkean ja hitusen hullun seikkailijan biisi (olkoonkin, että LK:n hahmoista Arnia on ehkä enemmän Fuli ja Bunga olisi varmaan Riha x'D)

 

My Own Way - Leijonakaarti

Fulista puheenollen... "I'll catch my eye faster than you know" sopii hyvin Arniaan... Tosin iihan jos ollaan tarkkoja niin LK:ssa kaikkein eniten Arniaa muistuttaa luonteeltaan Rafikin oppilas Makini. (Juu, olen aika usein kyseistä sarjaa katsoessani pohtinut, kuka on kukin hahmoistani.)

 

Fairytale - Shrek

Kirjoittaessani kohtausta, jossa Arnia ja Dominik vaarantavat henkensä Dolbaizzin kartanon katolla hurrikaanin iskiessä suojellakseen ystäviään ja heidän rakkautensa voima auttaa tarpeeksi vahvan suojakilven loitsimisessa, kuvittelin jostain syystä tämän biisin, joskin vielä mahtipointtisempana, soimassa kohtauksen taustalla ja siitä tuli ikään kuin parin teemabiisi. (Tätä kuunnellessa riipaisee edelleen se, että tämän kauniin rakkaustarinan piti päättyä eroon, snif..)

 

Bad Boy - Cascada

No tämä sopii sitten siihen Arnian ja Dominikin eron jälkeiseen suhtautumiseen tietyllä tapaa... Yksi niitä biisejä, joista näkisin erittäin mielelläni hienosti animoidun animetyylisen Xapara-musavideon! Biisin sanat eivät sovi ihan täysin, koska Arnia jätti Dominikin, eikä toisin päin, mutta fiilis kuitenkin istuu.

 

Everytime We Touch - Jonathan Young (alkup. Cascada)

Arnian ja Moxxin teemabiisi... Tai yksi niistä. Miten monet kerrat tulikin kuunneltua tätä biisiä ja elettyä vahvasti mukana näiden hahmojen yllättäviä tunteita toisiaan kohtaan.

 

Holding Out For a Hero - Jennifer Saunders (Shrek 2)

Toinen biisi, jonka olen liittänyt aika vahvasti Arnian tunteisiin sotasankariaviomiestään Moxxia kohtaan

 

Vain hullut selviää - Suurlähettiläät

Fiilistelyä Arnian ja Kornan nuoruudesta ja viittaus Arnian lähtöön kotikylästä/Zalzanista... 

 

Che Guevara - Happoradio

Dominikin tai vaihtoehtoisesti Kornan tunnelmia Arnian avioliitosta Moxxin kanssa

 

Hamtaro: piccoli criceti, grandi avventure

Jostain syystä tämä italiankielinen Hamtaro-biisi sopii fiilikseeni Arnian iloisesta luonteesta

 

Eipä tiennyt tyttö - Zen Cafe

Dominikin ja Arnian avioliitto Edelweissin aikajanalla

 

Maailma On Sun - Tehosekoitin

Vähän rennompi fiilistelybiisi Arniasta

 

Viha ja Rakkaus - Turmion Kätilöt

Porre Kronikoiden puolella Arnian ja Buzlen biisi, eritoten tuo kohta "Rakkauden löysit, etkä nähnyt sitä silloinkaan"

 

The Sanctuary Extended Remix - Angel-sarjan teemabiisi

Buzlen ja Arnian, joltain osin koko Liskokaartin teemabiisi, josta olisi niinikää hauskaa saada animoitu musavideo

 

Minä Suojelen Sinua Kaikelta - Ultra Bra

Sopii fiilikseltään hyvin tapaan, jolla Arnia kokee rakkautensa kumppaniaan kohtaan (mistä tarinan versiosta nyt sitten puhutaankaan, Arnian ja Buzlen soittolistalta tämän nyt nappasin, mutta sopii hyvin myös esimerkiksi Arniaan ja Dominikiin)