Saatteeksi...

Buzle syntyi uteliaisuudesta saada nuorempi miespuolinen luudemonihahmo peliin. Tarvitsin myös pelin juonen edistämiseksi lisää porukkaa Shigella-mafian riveihin. Kehitin Buzlen alkujaan pelottavaksi pahikseksi, mistä johtuen hänestä tuli ehkä kyvyiltään vähän turhan taidokas ja ylivoimainen. Jokaisella hahmolla on oltava myös heikkoudet ja Buzlella ne ovat ehdottomasti sosiaalisten taitojen ja empatiakyvyn puute. Kunnianhimoisuus on yleensä hyvästä, mutta Buzlelle siitä on muodostunut myös elämää rajoittava tekijä.

Alunalkujaan ajatuksenani oli, että roolipelin päähahmot surmaavat Buzlen taistelussa. Toisin kuitenkin kävi. Veljien Kilta liittoutui Shigella-mafian kanssa auttaakseen Skaiariin joutuneita tovereitaan (myös Shigellan pomon tytär oli siellä) ja sen myötä Buzlekin joutui - alkuun aika vastentahtoisesti - tekemään yhteistyötä entisten vihollistensa kanssa. Saimme Buzlen aika mielenkiintoisilla tavoilla linkitettyä eri hahmojen, kuten Koshian ja Rubyn menneisyyksiin. Hahmo on elänyt omaa elämäänsä myös Porre Kronikat -tarinassani yhtenä päähenkilöistä ja esiintyy sivuhahmona useissa muissa tarinoissani.

Magian Merkkien Scabula-hahmoni myös pohjautuu aika pitkälti Buzleen, on oikeastaan susiversio hänestä.

Buzz_liekki.jpg

 

Buzle Narish

Ärtyisä pimeydenvelho, joka on alkujaan Ottiasta kotoisin. Buzle oli peliin tullessaan 152-vuotias. Tuolloin hän oli asunut reilut 100 vuotta Xaparassa laittomasti jouduttuaan pakenemaan Ottian demonineuvostoa, joka halusi rangaista nuorta velhoa kyseenalaisten pimeyden taikojen kehittelystä, sekä tuhota hänen arvokkaan taikaviulunsa. Pimeyden voimat kiehtoivat Buzlea nuoresta iästä saakka ja hän ryhtyi paitsi opiskelemaan magiaa, myös tekemään siihen liittyvää tutkimusta ja kokeita. Hän suhtautui pimeydenvoimiin varsin tieteellisesti ymmärtämättä, mikä niissä oli muka väärin - ja miten olisi voinutkaan, ollessaan syntyjään niin empatiakyvytön, että täyttää psykopaatin määritelmän mennen tullen. Buzle on juuri sellainen häiriintynyt yksilö, joka on aloittanut lapsena rääkkäämään ja tappamaan eläimiä ja siirtynyt sitten isompana henkilöihin. (Idean tähän sain muistaakseni alkujaan Dr. Phillin jotain sarjamurhaajaa käsitelleestä jaksosta ja aihe on muutenkin mielenkiintoinen.)

Xaparassa Buzle värväytyi alamaailman hommiin voidakseen jatkaa kehittymistään velhona. Hänen muita harrastuksiaan ovat kehonrakennus ja viulunsoitto, joista kummastakin on hyötyä taikomisessa. Xaparan maailmassa kovan tason magia on fyysisesti rankka laji, joka laittaa kehonkin koetukselle. Musiikki on Buzlelle paitsi harrastus, myös tarpeellinen hänen voimakkaimman aseensa, Villin Lännen Taikaviulun käytössä. Kyseessä on Buzlen omista taikaluistaan (jotka olivat alkujaan oransseja) valmistama voimakas maaginen soitin, jota soittamalla hän kykenee tekemään paljon voimakkaampaa taikuutta kuin tavalliseen tapaan loitsimalla. Buzle on luultvasti yksi oman aikansa voimakkaimmista, ellei kaikkein voimakkain velho.

Ajat modernistuivat ja tietotekniikasta tuli relevantti tiedon ja vallansaannin väline. Buzle kiinnostui magiatietotekniikasta ja vaativaisena itseruoskintaan taipuvasena perfektionistina kehittyi siinäkin huippuluokan osaajaksi. Buzle oli ollut rivimiehenä Shigella-mafiassa ja kohosi siellä luottohakkerin asemaan huolehtimaan mm. kansainvälisen salakuljetusliikenteen tietoturvallisuudesta ja pitämään silmällä, miten perillä XSP on Shigella-mafian toiminnasta. Buzle sai vastuulleen myös Loksesin alueen huumekaupan ja palkkasi diilereiksi sellaisia helposti kurissa pidettäviä tapauksia kuten laittomasti Athanasta Xaparaan tullut Ruby Spring. (Porre Kronikoissa Rubyn tilalla oli Zalzanista tullut Arnia.)

 

Buzlelainen.jpg

Lyikkäripiirros Buzlesta lentämällä mustista lapaluista tekemällään laudalla.

Shigellassa Buzle tutustui myös Koshiaan, jolla oli omanlaisensa rooli mafian rahojen kierrättämisessä lailliselle puolelle. Nuoret demonimiehet omasivat kohteliaat välit ja saivat jonkinlaista henkistä tukea toisistaan ainoina siveäkäytöksisinä yksilöinä keskellä rikollisjoukkoa, jonka muut jäsenet tuppasivat elelemään melko riettaasti.

 

Luonne

Buzle on nuoresta saakka kokenut viehtymystä tappamiseen ja väkivaltaan. Hän on aito sadisti ja omaa kaiketi myös jonkinasteisia masokistisia piirteitä. Kiivasluonteisella Buzlella ei ole koskaan ollut tarvetta erityisemmin peitellä äkäisyyttään. Mies on herkkä suuttumaan ja yleensä, kun Buzle suuttuu, jotain räjähtää. Hänellä on tapana puhua melko sihisevällä äänellä, mitä pidetään nykyajan luudemonien keskuudessa sivistymättömänä. Myös murahtelu ja muunlainen luudemoniliskomainen äänimaailma on Buzlelle hyvin luonteenomaista.

Armottomuus, vaativaisuus ja täydellisyyden tavoittelu ovat Buzlelle ominaisia piirteitä, jotka kohdistuvat kenties kaikkein vahvimmin häneen itseensä. Itsekeskeisenä ja melko narsistisena tapauksena Buzle ei yleensä katso muiden edes kykenevän suoriutumaan hänen asettamistaan korkeista tavoitteista, joten olisi ajan haaskausta vaatia niitä keneltäkään muulta kuin häneltä itseltään.

Eräs toinen Buzlen tunnuspiirre on piittaamattomuus sääntöjä ja lakeja kohtaan. Sen myötä, kun hän kiintyy Rihaan ja Jaxoniin, Buzlen tiukka seksuaalinen moraali katoaa melkolailla täysin. Hän yrittää estää kumppaneidensa, eritoten Rihan, suhteen ulkopuoliset seikkailut ja melkein tappaa Dominikin tämän jäätyä kiinni Rihan kanssa puuhastelusta. Vaatimus uskollisuuteen ei kuitenkaan Buzlen päässä koske häntä itseään ja hän säätää aika surutta alkuun Shuramin ja myöhemmin Haigan kanssa. Jaxonin myötä Buzle tajuaa myös olevansa bi-seksuaali, mikä on aika iso tabu luudemonien keskuudessa. Buzle ei kuitenkaan ole kiinnostunut mitenkään piilottelemaan ja häpeilemään asiaa.

Huolimatta yllä kerrotusta Buzle tulee melko erinomaisesti juttuun Moxxin kanssa - olkoonkin, ettei Moxx-parka onnekseen tiedä aivan kaikkea kieroutuneesta vävypojastaan. Itse asiassa tilanteessa, jossa Dominik meinasi päästä hengestään, Moxx oli avustamassa Buzlea. Arnia ehätti kuitenkin tyttärensä kanssa väliin ja tämä teki Dominikista kuolemattoman.

Pelin edetessä monista päähahmoista, Buzle mukaanlukien, tehtiin kuolemattomia. Tämä salli Buzlen tuulettaa tunteitaan ihan uudella tasolla ja alkoi olla suorastaan arkipäiväistä, että Buzle tappaa jonkun kuolemattomaksi tietämänsä mustalla surmantulella näiden ärsyttäessä häntä riittävästi. (Tätä ennen Buzlea hieman pidätteli se seikka, että Riha ja Jaxon voisivat kääntyä häntä vastaan, jos hän tappaisi jonkun heidän läheisistään.)

Buzlememe.jpg

Buzlesta muokkaamani Nasse-setä -meemi xD Ropen ohessa on tullut harrastettua paljon tällaista kuvanmuokkaushuumoria, mutta siellä on paljon jotain netistä kopioituja kuvia niin en viitsi niitä julkaista + osassa huumorin taso on aika härskinlaista.

Porre Kronikoiden puolella Buzle joutuu yllättäen harjoittamaan itsekuriaan ihan uudella tavalla. Aloittaessaan uutta elämää Kazeimoksen kansalaisena (tekaistulla henkilöllisyydellä) Buzle joutuu menemään töihin lähikauppaan. Teen itse päiväduunia kaupantätinä ja voin sanoa, että oli erittäin tyydyttävää kirjoittaa Buzlen työskentelystä Ö-Marketin kassalla. Ihme kyllä, kyseinen Ö-Market on edelleen pystyssä. Olin ihan varma, että Buzle räjäyttää sen ennen pitkää.

Buzla.jpg

Buzlen alkuperäinen hahmokuva RinmaruGamesilla (huom, sarvet vääränlaiset)

 

Buzle ja lapset

Yllättäen Buzle on yllättävän lempeä lapsia kohtaan. Hän melkolailla adoptoi Rihan ja Dominikin vahinkolapsen omakseen jo haudontavaiheessa, ettei yksi muna joutuisi varttumaan ilman isää. Taustalla vaikutti melko vahvasti Buzlen liskominä, sillä liskona Buzle ei kykene tajuamaan, ettei Rihan pesä ole senkin pesä ja munat sen jälkikasvua. Omana itsenään Buzle toki tiedostaa asian, mutta kokee kumppaniensa jälkikasvusta huolehtimisen tarkoituksenmukaiseksi.

Rihan ja Buzlen tytär Cranium taas ei ole päässyt helpolla. Jonkunmoista sovinistin vikaa omaava Buzle ei liiemmin peitellyt harmistustaan siitä, ettei hänen oma jälkeläisensä ollutkaan poika. Cranium on saanut sisaruksiaan huomattavasti vaativamman ja ankaramman kasvatuksen ja varttunut yrittäen parhaansa mukaan voittaa isänsä arvostuksen. (Tiedän, melko kliseinen asetelma.) Olen vähän harkinnut, josko Riha ja Buzle saisivat myöhemmin pojankin, mutta tästä kasvaisi kyvytön mössykkä. Tämä hahmo on kuitenkin vielä täysin ideointiasteella.

Porre Kronikoiden erääseen mahdolliseen tulevaisuuteen sijoittuvassa Velhoruhtinatar-tarinassani päätin vihdoin armahtaa Buzlea sen verran, että hänen ja Arnian lapsi on poika. En ole vielä kauheasti päässyt kirjoittamaan tästä Zalzanissa prinssin asemassa olevasta kymmenvuotiaasta viikarista, mutta luulisin hänen olevan paljon valoisampi luonne kuin Cranium ropen puolella.

cosplay_Buzle1.jpg

Buzle toimi yhtenä vuotena Halloween-asunani :D Karkkikallot olivat sopivasti mustaa ja oranssia, Buzlen nykyinen ja mennyt taikaluiden väri.

 

Buzlen taustavaikutteet

Buzle on jälleen omalaatuinen sekoitus erilaisia vaikutteita. Minulla on eräs kaveri, joka tykkää joskus heittää vähän deepimpää ja sairaampaa läppää. Noista heitoista olen tietoisesti poiminut tiettyjä vaikutteita Buzlen luonteeseen. Hahmon tavassa kiihtyä nollasta sataan ja räjähtää raivoamaan täysin yllättäen voidaan nähdä tiettyä itseironiaa. En sentään ole väkivaltainen, mutta tunnustan, että joskus mielessä käy kaikenlaista synkempää kuin suutun. Buzlella rooliminenhan on ihan terve tapa purkaa omia agressioita, eikös?

Fiktiivisen maailman puolelta näen aika paljon yhtäläisyyksiä Dragon Ball Z:n Vegetaan. Siis todella paljon. Toinen, tyystin erilainen hahmo, josta Buzleen on tullut taustavaikutteita, lienee Dragon Lance -kirjojen Raistlin Majere. (Pidin kovasti molemmista hahmoista yläasteaikoina ja pidän toki edelleen.) Jotain tiettyjä vaikutteita voitaneen nähdä myös Harry Potterin päävihollisesta lordi Voldemortista, mitä tulee esimerkiksi viehtymykseen kokeellisen pimeydentaikuuden suuntaan ja tietyiltä osin myös elämänfilosofiaan. (Molemmilla on myös punaiset silmät.)

Buzle_n.jpg

Kropaltaan kuvittelen Buzlen muistuttavan jossain määrin Kengan Ashuran päähenkilöä Ohmaa, mutten harmikseni ole vielä oppinut piirtämään lihaksia tarpeeksi hyvin. Harjoitukset jatkuvat ja Buzle on niille hyvä kohde. (Rihalla on tässä mielessä käynyt hyvä flaksi miesten suhteen, kun Jaxoninkin eräänlaisena ulkonäöllisenä inspiraationa toimi alkujaan Seven Deadly Sinsin Ban. XD)

 

Buzle muissa tarinoissa

Magian Merkit RPG:n susihahmoni Scabula (jonka pitäisi oikeastaan olla kovalla p:llä, täytynee joskus korjata asia..) perustuu Buzleen ja on aikalailla hahmon susiversio. Scabula on kuolemanjumala Oscuron kultin pappiskokelas ja hänen mestarinaan toimii itse ylipappi Claudius. Asetelma on sikäli hauska, että Claudius perustuu osittain Moxxiin, joka Xaparan puolella on Buzlen appiukko. XD

Scabbula.jpg

Koiraeläingeneraattorilla luotu Scabula

Delfia Kronikoissa minulla on niinikää ollut tilaisuus pureutua Buzlen elämän aiempiin vaiheisiin. Siinä nähdään ohimennen, miten Morgan tekee Buzlesta Loksesin pään vastaavan bisnesten hoitajan. Sivujuonena päästään seuraamaan Buzlen nousua alamaailmassa, sekä miten hän onnistuu välttämään Shigellan johtoportaan häneen kohdistaman vääränlaisen huomion...

Porre Kronikoissa Buzle päätyy alkuperäisen ropen tavoin pettämään Shigella-mafian ja tappaa Cruernoxin lisäksi tällä kertaa myös Kirken ja Morganin. (Ropessa Morgan jätti Buzlen kanssa Shigellan vanhan porukan taakseen.) Buzlesta tulee Liskokaartin päällikkö ja hän kouluttaa Dominikin avustuksella Shuramista, Arniasta, Rihasta, Lucasista ja Sternosta velhoja. Liskokaartin näennäisenä tavoitteena on vapauttaa läheisiä Skaiarin pakkotyölaitokselta. Buzlen todelliseksi tavoitteeksi muodostuu kuitenkin Zalzanin valtaistuin ja sitä hallussaan pitämän Velhoruhtinaan kukistaminen kumppaninsa Arnian kannustamana. Kirjoitan parhaillaan osaa, jossa Buzle lopulta lähtee tuohon sotaan tukenaan Shuram, Voittamattomat Gindat, Arnian Trufa-serkku tiimajoukkoineen, Punatauti ja joitakin zalzanilaisia kapinallisia.

arrebuzjpg.jpg

Arnia ja Buzle

Liskokaarti taittoi matkan Kazeimoksesta disseerien selässä. Buzlen sotaratsuna toimi tuolla matkalla Torso-niminen kookas ja häijy ori, jonka kesyttämistä edes disseerimiehenä tunnettu Dominik ei olisi tohtinut yrittää. Buzle on kuitenkin kotoisin Ottiasta ja tuntee sen myötä disseerit ihan omalla tavallaan. Zalzanin sotaretkelle Buzle päätyy ottamaan Rihan Parlanin, joka oli päätynyt Rihan ja Koshian mukana Voittamattomien Gindojen kylään, josta sotaretki alkoi muun Liskokaartin lähtiessä Xaparaan. (Arnia odottaa Buzlen lasta, jonka vuoksi hän ei halunnut tätä mukaansa ja määräsi lopun kaartin suojelemaan tätä.)

Velhoruhtinatar -tarina sijoittuu erääseen mahdolliseen Porre Kronikoiden tulevaisuuteen, jossa Buzlesta on tullut Zalzanin Velhoruhtinas ja hän hallitsee maata puolisonsa Arnian kanssa. Heillä on 10-vuotias poika, prinssi Razno (tiimaksi torahammas). Heidän suorittaessaan nykyisen Zalzanin hovin muodostavien entisten liskokaartilaisten kanssa suurta pimeyden taikaa jokin menee pieleen ja aikamatkaamista harrastava Edelweiss Fesco, Arnian ja Dominikin tytär toiselta aikajanalta, tempautuu heidän keskuuteensa. Tämän myötä hahmot lähtevät seikkailemaan muiden kirjoittamieni Xapara-tarinoiden maailmassa kohtaamassa siellä olevat vastikkeensa ja kummastelemassa näiden elämänvalintoja. Odotan mielenkiinnolla, mitä tapahtuu, kun eri aikajanojen Buzlet kohtaavat toisensa! XD

Xapara Go!:ssa Buzle on päässyt pääpahiksen rooliin Giovannin paikalle. Hän on pelissä Rakettiryhmää vastaavan häijyn Kalloryhmän pomo. Buzlen pääpokemon on Umbreon. Aikanaan Buzle oli osa professori Springin perustamaa Eevee-seuraa, joka tutki pokemonien evoluutiota. Buzle jatkoi noita tutkimuksia omin päin niiden mentyä suuntaan, josta professori Spring ei pitänyt ja sanoutui irti tämän puuhista. Buzle onnistui löytämään Mew'n fossiilin syvältä viidakosta ja hänelle työskentelevät tiedemiehet kloonsivat siitä Mewtwon. Xapara Go! on ollut jäissä jo jonkin aikaa ja jäi tilanteeseen, jossa Mewtwo on vapaalla jalalla ja etsii Buzlea pelin sankareiden kohdattua tämän saarellaan hieman samaan tapaan kuin ensimmäisessä Pokemon-elokuvassa kävi...

Hauskana sivufaktana, pokemonversiossa luudemonit eivät muut liskoiksi, vaan Bulbasaurin muodoiksi. Buzlella on ikävaiheensa perusteella Ivysaur-muoto. Saimme revittyä aika paljon huumoria, kun luudemonit esimerkiksi suutuspäissään karjaisun sijaan mölähtävät pokemonmuotonsa nimen. :'D

Senturza-ropessani Buzle kohtasi loppunsa varsin ikävällä tavalla. Sankarien joutuessa aiemmin aikaharhaan Pallomeren seikkailuillaan Buzle oli rakentanut saarelle laavakivestä valtavan linnakkeen. Killan paettua avaruuteen Buzle halusi tehdä saman Kuuhun. Hänen aluksensa kuitenkin tuhoutui ja kuolematon Buzle jäi ajelehtimaan avaruuteen vailla keinoa pelastaa itseään.

Buzle_hyeena.jpg

Buzle luuhyeenana, vanha piirros.

Kuzhkailin Tuomituissa Buzle esiintyy hieman erilaisessa roolissa, mutten halua vielä spoilata mitään, koska kyseiset luvut eivät ole vielä ilmestyneet! Yllä oleva vanha piirros ei myöskään täysin vastaa Buzlen ulkonäköä, joskin nyt aloin miettimään, sisällyttäisinkö peräti nuo tähden näköiset pilkut hahmon ulkonäköön, hmmm....

 

Buzle lyhyesti

Buzle Narish, suom. Lapaluu Päivänen

Kuoriutumisyö uuden vuoden aatto

Kumppanit: Riha ja Jaxon (Porre Kronikoissa Arnia)

Omat lapset: Cranium (Velhoruhtinattaressa prinssi Razno)

Kumppanien lapset: Jazon, Rixa, Rickhard, Rixon, Jari, Tinx, Rikken, Bando... (Rihan ja Jaxonin jälkeläiset)

 

Pienenä loppufaktana, Buzle juo kavinsa mustana kuin sielunsa, ilman sokeria.