Huomasin tuossa ilokseni, että tälle vuodelle on kertynyt jo yhtä monta artikkelia kuin blogin perustamisvuonna 2012. Tuolloin niitä oli 23 ja tämä on nyt 23:s artikkeli vuodelle 2022 ja olemme vasta maaliskuussa! Wuhuu! Vielä on kuitenkin matkaa 39. artikkeliin, joita on tullut Hammasnurkan tähän mennessä aktiivisimpana vuotena 2016.

Tokihan kaikki artikkelit ovat tähän mennessä käsitelleet Xaparaa tavalla tai toisella (ensimmäinen artikkeli tälle vuodelle oli Kuzhkailin Tuomittujen ykkösluku), mutta varmasti muitakin juttuja on vuoden varrelle luvassa. Mielessäni on ollut mm. kirjoittaa vastikää pitkästä aikaa katsomastani Basil Hiiri - Mestarietsivä -Disney-leffasta ja aikuisille katsojille suunnatusta hiljattain katsomastani luolamiehen ja tyrannosauruksen seikkailuista kertovasta Primal-animaatiosarjasta. Mietinnässä on kaikennäköistä muutakin, mm. valokuvausartikkeli. Toistaiseksi on ollut kuitenkin inspis tykittää näitä hahmoesittelyjä yms. roolipelihahmoista ja miksikäs sitä tukahduttamaan - antaa palaa vaan.

2022bannu.jpg

Intouduin myös uusimaan blogin ilmettä vähän. Tykkäsin todella paljon vanhasta Hammasnurkan bannerista, joka oli käytössä todella pitkään. Se sisälsi monipuolisesti hahmoja eri eläinfiktioista. Nyt viime aikoina blogi on keskittynyt enemmän omiin hahmoihini, joten sen kunniaksi niitä ja omia piirroksia vaihteeksi. Taustalla näkyy Neuschwansteinin linnasta ottamani valokuva. Etualalla Raezla, taaempana Magian Merkit RPG-hahmoni Claudius ja Oxana, oikealla laidalla Cruernox. Vähän tällainen synkempi/mystisempi teema tällä kertaa. :3

Parlan.jpg

Hammasnurkkaa tuskin voi enää sanoa puhtaasti eläinfiktioblogiksi. Olkoonkin, että Xaparassa eläimet ovat aika isossa roolissa ja useimmat hahmot tavalla tai toisella varsin, eh, eläimellisiä... Nytkin viimeisimmät esittelemäni hahmot (Durainan, Morgan, Kirke ja Cruernox) osaavat muuttua eläinmuotoon. Aiemmin esitellyistä ainoa, joka ei sellaista taitoa omaa, on Shuram ja hänelläkin on sudenkorvat ja häntä joten... Ei tässä nyt täysin olla karattu aihealueen ulkopuolelle! :D

Nyt viimeisimmissä artikkeleissa olen esitellyt Shigella-mafian kätyreitä ja liittolaisia. Tähän porukkaan lukeutuvat myös aiemmin esitellyt Koshia ja Buzle. Seuraavana on vuorossa itse pääpiru Punatauti! Hänen esittelynsä on loppusilausta vaille valmis ja odottaa oikeastaan vain sopivaa hetkeä (koitan välttää julkaisemasta useampaa artikkelia saman vuorokauden aikana). "Galessen kummisetää" oli monella tapaa mielenkiintoista esitellä, olihan kyseessä vanhaan altteriini Akaokamiin pohjautuva hahmo. Ja eräs ropemme karmaisevimmista pahiksista. Punataudin jälkeen esittelen vielä hänen tyttärensä Skylla Shiarkhanin, joka seikkailee päätähtenä uusimmassa Xapara-tarinassani.

Jahka Shigella-mafian hahmot on käyty läpi, ajattelin esitellä erikseen Xapara-ropen ja tarinoiden keskeisiä rikollisjärjestöjä, joita on vilahdellut hahmoesittelyissä. Näitä ovat Shigella-mafian ohella mm. Veljien Kilta, Valkoinen Kuu ja Uusi Voima. Varmaankin sanon sanasen myös Porre Kronikoiden Liskokaartista ja Rikon Ragazzinesta. Pelissä on toki ollut myös järjestöjä, jotka eivät olleet minun keksimiäni ja ne jäävät artikkeleista pois.

Tulevista hahmoesittelyistä minulla on luonnosvaiheessa Edelweiss Fescon esittely. Kuolemattoman aikamatkaajahuumehörhön tarina ansaitsee minusta tulla kuulluksi, joskaan Edistäkään ei harmillisesti viitsi ihan kaikkea julki kirjoittaa... Hahmo on kuitenkin niin keskeinen Xapara-roolipelin juonen kannalta, ettei häntä voi kerta kaikkiaan jättää pois. Toinen hahmo, josta kovasti syyhyttää päästä kirjoittamaan, on upporikas ihmehiippari Alonso Dolbaizz. Tähänkin hahmoon liittyy harmillisesti ihan liikaa semmoisia nuoremmille lukijoille sopimattomia ulottuvuuksia, että jännittää, miten onnistun tämän hahmon esittelyn vääntämään asiallisesti pakettiin. xD Noin ylipäätään matkan varrella on ollut hivenen haasteellista ilmaista hahmojen tarinoihin liittyviä häröyksiä ja muita sopimattomuuksia. Shigella-mafian porukkakin aiheutti tässä päänvaivaa - eikä vähiten sen lonkerohiviöpomon tuleva esittely! :''D

Edelweissin ja Alonson jälkeen ajattelin siirtyä kertomaan Athanan kansoista ja näitä edustavista hahmoista. Listallani ovat ainakin druidi Haiga, gindapäällikkö Khubla, fontalialaisista teräväkielinen tohtori Rudolf Spring, sekä kohtalon oikusta gindaan rakastunut palvelustyttö Huu. Nardien osalta houkuttaisi kovasti esitellä Durainanin esittelyssäkin mainittu Zarla.

 

Wusda.jpg

Seireenidemoni Wusda Shiarkhan on Shigella-mafiaan kuuluva pimeydenvelho.

 

Xaparan maailmassa olisi myös paljon esiteltävää. Olisi kieliä, historiaa, eläimiä, kasveja, omituisia sairauksia ja ties mitä, mistä voisi kertoa. Jossain vaiheessa pitää kuitenkin ohjailla blogi vähän muillekin urille ja tarttua toisiinkin aiheisiin. Vähän on mietinnässä myös muiden roolipelien hahmojen esittelyä ja lisää noita hassunhauskoja vertailuja, kuka hahmo muistuttaa ketäkin ja mistä vaikutteita on tullut. (Niitä on ollut jännää pohtia Xapara-hahmoesittelyjen kanssa.)

Hieman minua on harmittanut tässä sekin, että alkuperäiset tarinat ovat sellaisenaan aika julkaisukelvottomia. Olen kehitellyt erinäisiä variaatioita, millä tarinoista saisi sellaisia kaikenikäisille lukijoille sopivia. (Joutuisin ainakin skippaamaan härskit kohtaukset, höh...) Jatkan tämän puolen työstämistä sillä aikaa, kun Kuzhkailin Tuomitut etenee... Toinen luku ilmestyy aivan pian, olen hieman jumissa kuvituskuvan kanssa, koska siinä on... No, sanotaan, että aika paljon furrattavaa!

Youtube-kanavallani on piirtolivevideoita tuon kyseisen kuvan ja muiden piirrosten etenemisestä. Ottakaa ihmeessä seurantaan! Yritän kehitellä noista piirtoliveistä jotain hieman toimivampaa formaattia, mitä tulee videoiden toistaiseksi aika kökköön ääniraitaan, mutta jos piirtelyä kiinnostaa katsella niin sieltä löytyy!

Olen joka tapauksessa innoissani, että Hammasnurkkaan on saatu uutta hönkää ja ollaan näin pitkällä jo tässä vaiheessa vuotta. Tästä on hyvä jatkaa! ^___^

 

PS. Olisi myös todella ihanaa saada komentteja kirjoituksiin. <3