Saatteeksi

Alkujaan täysin sivuhahmoksi ja kätyriksi kehitelty Morgan sai yllättävän ison roolin alkuperäisessä Xapara-roolipelin tarinassa. Yllättäen Shigellan johtonelikon neljännestä tuli eniten pelissä nähty hahmo, joka kerkesi olla mukana vaikka ja missä. Olen monella tapaa tykästynyt Morganiin mielenkiintoisena ja virkistävän erilaisena hahmona, joskin aika kreepynä sellaisena...

Morgan on muun muassa  siinä mielessä kiinnostava Xapara-hahmo, että hän on ainoa täysin aseksuaali aikuishahmoni. Pelin ja tarinoiden teemat pyörivät paljon melko häröissä aspekteissa ja näistä ympyröistä piittaamaton Morgan oli piristävää vaihtelua kaikkien pervojen keskellä.

Vaikutteita hahmoon on poimittu erinäisistä paikoista. Ulkoisesti minulle tulee hahmon habituksesta hieman Alucard mieleen (Punataudin jengin kehittämisen aikoihin Hellsing Ultimate oli kovassa huudossa minulla, joten ihmekös tuo), mutta hahmon kiero sekopäisyys ja intensiivinen hulluus on kyllä jostain muualta... Morgan-nimeen tykästyin aikoinani lukiessani Tilinteon hetki -nimisen kirjan, joka on kolmas osa Robin Jarvisin kirjoittamista Deptfordin hiirten seikkailuista. (Ai että, pitääkin ottaa tuo kirja lukulistalle.) Toki se on myös selkeä viittaus toiseen Morgan Shiarkhanin kaltaiseen sarjamurhaajapsykopaattiin, oman tv-sarjansa päätähtenä toimivaan Dexter Morganiin.

Morganin lempinimi Kahlekuningas tulee alkujaan Harry Houdinista ja muista vastaavista esiintyjistä, joskin Morganin kohdalla viittaa hänen erikoiseen kykyynsa hallita metallikettinkejä. (En ole ihan varma, mistä idea tuohon kykyyn aikanaan tuli, mutta olen aina pitänyt ketjuista ja esimerkiksi niiden piirtelystä... Ne ovat jotenkin... En tiedä.. Cooleja?)

Idean Morganin siviiliammatista sain kaiketi Saatananpalvoja hakee töitä -sketsistä.

Jollain hassulla asteella minulle tulee Seven Deadly Sinsin Meliodasin ja Banin vuorovaikutuksesta hieman mieleen Riha ja Morgan Liskoryhmän jälkeisinä aikoina. Tässä kohtaa ei voida kuitenkaan puhua vaikutteista, koska keksin hahmot ennen kuin näin kyseisen animen. (Tällaisia yhtäläisyyksiä on vaan hauska bongailla.)

 

Morgan.jpg

Morganin alkuperäinen hahmosuunnitelma

 

Kahlekuningas Morgan Shiarkhan

Morgan on 221-vuotias sekaverinen mies, jolla on pituutta hurjat 2,5 metriä. Hänellä on pitkät suorat mustat hiukset, verestävä mielipuolinen katse ja kammottava leveä arpi päälaellaan. Mies on hahmovaihtaja, mistä johtuen hänellä on mustat luppakorvat ja musta häntä, kuten koiraversiollaan. Morgan pukeutuu yleensä rokkarimaisesti mustiin nahkavaatteisiin, joissa on niittejä ja ketjuja. Hän syntyi Kuzhkailissa, jonne hänen jättiläisörkkiäitinsä oli joutunut seurusteltuaan numerodemonin kanssa. (Eri kansojen väliset avioliitot olivat pitkään Xaparassa laittomia, kunnes kuningas itse halusi mennä naimisiin eroctusnaisen kanssa).

Vankila ei ole sovelias kasvuympäristö, joten Morgan annettiin vauvana adoptioon. Seireenidemoniperhe adoptoi hänet vauvana ja niin hänestä tuli Morgan Shiarkhan. (Shiarkhan on seireenidemonien kieltä sefaa ja tarkoittaa lipevää kieltä.) Perheeseen kuului myös tytär Kirke, joka oli Morganille merkityksellisin henkilö hänen nuoruusvuosinaan. Sisarukset omasivat kumpikin kieroja taipumuksia väkivaltaan ja ajautuivat jo nuorina rikoksen poluille. Morgan istui Kuzhkailissakin pari vuotta ennen kuin armeija kutsui.

Seireenidemonien keskellä kasvanut Morgan on immuuni seireenilaululle, eikä omaa muutenkaan vähäisintäkään mielenkiintoa minkään sortin seksuaalisiin aktiviteetteihin. Miehen intohimot ovat sen sijaan väkivallassa, josta hän tekee toisinaan suoranaista taidetta. Morgan harrastaa myös pienoismalleja ja posliinimaalausta, sekä omaa silmää taiteelle.

Siviilissä Morgan työskentelee pienyrittäjänä. Hän omistaa pienen lihanjalostamon, joka tarjoaa paikallisia teurastamopalveluita. Rakennukseen kuuluu myös takahuone, jossa on pieni keittiö, biljardipöytä ja resuinen sohva. Morgan viettää työpaikallaan paljon enemmän aikaa kuin omistamassaan hienossa asunnossa. Melko usein myös Kirke ja Cruernox viettävät vapaa-aikaansa Morganin teurastamolla. Virallisten tilojen lisäksi sieltä löytyy myös salainen lihanleikkelyhuone mafian uhrien jatkokäsittelyyn.

Morrrgan.jpg

Morganilla on erikoinen kyky hallita ketjuja

Morganilla on jostain luonnonoikusta kyky ohjailla metallikettinkejä mielensä mukaan. Hän on myös saanut lempinimen Kahlekuningas, koska pystyy kykynsä ansiosta vapautumaan mistä tahansa kahleista.

Erityisen läheinen Morgan on siskontyttönsä Skyllan kanssa. Vaikkei Morgan kykene tuntemaan varsinaista rakkautta tai kiintymystä (tai paljon mitään muitakaan kunnollisia tunteita), hän arvostaa periaatteellisella tasolla mafiaperheensä jäseniä. Tietäen isosiskonsa kylmän luonteenlaadun Morgan on pyrkinyt olemaan tämän tyttären tukena ja sellaisena aikuisena, johon tämä voi luottaa. (Toisinaan Morgan on ottanut muitakin suojatteja suojelukseensa erinäisistä syistä.)

 

Roolipelissä

Morgan esiintyi pelissä ensi kertaa livahtaessaan Nilnibaissa vankien kylpyläkuljetukseen käytettyyn ilmalaivaan. Morgan antoi pidättää itsensä ja hänet kuljetettiin aluksen putkaan ketjuin kahlittuna. Näin hän pääsi jututtamaan siellä olleita muita vankeja. Hän lähti myös ilomielin Skaiariin, koska piti Skyllan pelastamista luultavasti tärkeämpänä kuin kukaan muu Shigellassa. Morgan myös ystävystyi erään nuoremman toiseen rikollisjärjestöön kuuluneen hahmon kanssa.

Valta vaihtui Shigella-mafiassa ja Buzlesta tuli Morganin uusi pomo. Morgan oli yllättävän sinut asian suhteen, eikä kantanut Buzlelle mitään erityistä kaunaa kaverinsa Cruernoxin murhaamisesta. Jollain tasolla Morgan jopa arvosti asiallista luudemonia katseltuaan vuosia vanhan johtoportaan varsin siveetöntä menoa.

Edelweissin ja Rubyn pitäessä M/S Räckhalsilla taidenäyttelyn Morgan osti suurella summalla Edelweissin veistoksen, joka esitti Rihaa ja Dominikia seisomassa pääkallopinon päällä.

Dominikin noustua XSP:n johtoon Rihasta tehtin salaisen Liskoryhmän kapteeni. Morgan palkattiin mukaan Liskoryhmään, samaten örkkinainen nimeltä Torkatar. Liskoryhmän myötä Morganista tuli hyvin uskollinen soturi Rihalle ja hän tapasi puhutella tätä kapteeniksi vielä myöhempinäkin aikoina. Torkatarista tuli Morganin tärkeä taistelutoveri ja ikään kuin eräänlainen sisar.

Morganista tehtiin myös kuolematon Pimeänkäpälällä.

Kuningatar Islan ollessa Gelarian ja henkivartiostonsa kanssa huvijahdillaan Morgan ja Torkatar hyökkäsivät sinne ja tappoivat Gelarian. Torkatar kuoli taistelussa henkivartiokaartia vastaan ja Morgan vei hänen ruumiinsa Neppaihin, jossa Veljien Kilta piti örkkinaiselle sankarihautajaiset.

Morgan taisteli Veljien Killan riveissä näiden ottaessa Lounais-Xaparan haltuun maihinnousunsa jälkeen. Myöhemmin hän päätyi Pohjois-Rikoon ja kuului henkiinjääneisiin myös Suuri Kotilojahti -jatkoropessa.

Pelissä selvisi, että Morganilla on Rikossa Logan-niminen poika, joka johti Ragazzine-jengiä. Sattumoisin myös Cruernoxin vahinkolapsi Borsa kuului samaiseen jengiin. Shuramin valtakaudella Ragazzinesta tuli Etelä-Rikon alamaailman johtava rikollisjärjestö ja se toimi todellisuudessa Etelä-Rikon sisäministeriksi nimetyn Punataudin alaisuudessa. Ragazzine on suomeksi "Pikkutytöt" - ironinen nimi kookkaista korstoista koostuneelle väkivaltaiselle ja pelätylle jengille.

 

Punkun_jengi.jpg

Punataudin jengi, oikealta lukien Morgan, Cruernox, Punatauti ja Max. (Jälkimmäinen ei esiinny Xaparassa.)

 

Shigella-saaga

Myös Shigella-saagassa Morganista ja Rihasta tulee ystäviä. Morgan hakee Rihan isolla avolava-autollaan tämän palatessa Emrinistä Galesseen ja vie naisen Shigella-mafian tälle varaamalle asunnolle esitellen tälle paikkoja. Myöhemmin Morgan on mukana pelastamassa Sabania pikkurikollisilta ja vilahtelee tarinassa siellä täällä. Ensi kertaa hänet mainitaan ohimennen, kun asemalla Moxx Glushia vastaan tulleita Galessen random-julkimoita sun muuta porukkaa ärtyisänä tarkasteleva Punatauti tuumii, että paikallisella teurastajallakin on enemmän vaikutusvaltaa kaupungin asioihin.

 

Delfia Kronikat

Morganilta varastettu lompakko päätyy Rihan haltuun ja alamaailmaa tunteva Koshia säikähtää, että hänet voitaisiin yhdistää Shigellan johtoportaaseen kuuluvan miehen omaisuuden anastamiseen. Demonit tulevat Galesseen palauttamaan lompakon Morganille ja tämä kiinnostuu Koshian bisneksistä, joita Shigella-mafia alkaa rahoittamaan. Tarinan sivujuonena seurataan, miten Morgan alkaa Buzlen avulla valtaamaan Loksesin alamaailman bisneksiä Shigellan haltuun.

Morgan tupsahtaa myös Rihan ja Koshian tupaantulijaisiin. Hän lähtee sieltä jatkoille Koshian äidin ja näiden naapurina tässä tarinassa asuvan Shuramin kanssa. (DK:ssa Shuramilla ei ilmeisesti ole historiaa Shigellan nuoremman polven kanssa.) Kohtausta oli aika hulvatonta kirjoittaa, kun molemmat naiset yrittävät vuoron perää iskeä Morgania, jota ei kiinnosta. Hän on tullut paikalle vain juhlimaan rennosti hyvässä seurassa ja ilmaisee asian Aidal Mazzaduskesille kohteliaaseen sävyyn.

 

morgan_ja_punatauti_by_noidannuoli-d8gj7

Vanha piirros Morganista ja Punataudista

 

Xapara Go!

XG:ssä Morgan liikkui Punataudin, Kirken ja Cruernoxin kanssa luksusmatkailuautolla. Hän biletti muiden kanssa rajusti ja seuraili sivusta Arnian ja Punataudin lyhyttä romanssia. Morganin outo keikkuminen katosta kera mielipuolisen virnuilun oli eräs hetki, kun Arnia rupesi epäilemään, että nyt on taas vaihteeksi tullut tyrittyä seuran valitsemisessa. (XaGo!-Arnialla oli onnettoman huono miesmaku.)

Morgan kuului entisiin eliittinelosiin ja oli kummitustyypin kouluttaja. Hänellä oli Gengar, Riko-Marowak (Riko vastasi pelissä Alolania), Mimikyu ja Palossand.

 

Teemabiisit

Teurastaja - Turmion Kätilöt

Rautaketjun ohessa Morganin teemabiisi, ihan jo hänen ammattinsa puolesta. Häneen sopii erityisesti tuo "Pitkä ja hikinen hevari huutaa" -kohta.

 

Party in my head - Pain

Morgan on kiistatta yksi pelin pahimmista sekopäistä ja jotenkin tämä sopii hänen kieroutuneeseen iloluontoisuuteensa.

 

Rautaketju - Turmion Kätilöt

Morganin teemabiisi hänen erikoiskykyään ajatellen. Sorkkaherra on myös hauska kaksoismerkitys, voisi viitata myös Punatautiin ja Sorkka-yhtiöihin. 

 

Crazy, Mad, Insane - Beast in Black

Sopii eräiden muiden hahmojeni ohella hyvin myös Morganille. Yhdessä biisistä kuvittelemastani musavideoversiossa tämä kertoisi Liskoryhmästä, ensimmäinen säe Morganista, toinen Torkatarista ja kolmas Rihasta.

 

Drink - Alestorm

Morgan on iloluontoinen ja lain hämärällä puolella elävä juomaveikko, jolle rommi maistuu aina :D