“Tämä tieto maksaa ihmisverta,

naisia, lihaa ja hampaiden kultaa

Peräkoukkuun sidottu

maanpetturi

esimerkkinä lopetetaan”

- 2 Times Terror
 

Saatteeksi

Durainanilla on eräs surullisimmista taustatarinoista. Hän on lohikäärmehahmoni Xaparassa, eikä suinkaan mistään kaikkein kunnollisimmasta päästä edes oman lajinsa keskuudessa.

Hahmon inspiraationa toimi aika pitkälle 2 Times Terrorin kappale Tieto maksaa ihmisverta, naisia, lihaa ja hampaiden kultaa ja Durainan syntyi tästä synkästä ja vaikuttavasta biisistä tulleiden vibojen pohjalta. Joitain ideoita, kuten lohikäärmeen oranssi väritys, tuli eräästä omasta hyvin vanhasta tarinastani. (Olen jotenkin tykästynyt oranssiin väriin lohikäärmeillä.)

 

Durainan1.jpg

Durainanin alkiperäinen hahmokuva RinmaruGamesilla

 

Kenraali Durainan

Durainan on 522-vuotias oranssi hiekkalohikäärmenaaras. Hän toimi parisataa vuotta sitten Xaparan armeijan kunnioitettuna kenraalina, mutta menetti asemansa ja kunniansa syyllistyttyään hirvittäviin rikoksiin.

Kuten kaikki Xaparan maailman lohikäärmeet, Durainan kykenee muuntautumaan ihmismäiseen hahmoon. Siinä hänellä säilyy oranssi väritys ja parimetrinen häntä - tarvittaessa myös siivet ja muita lohikäärmemäisiä piirteitä.

Hiekkalohikäärmeenä Durainan kykenee tavanomaisen tulensyöksemisen lisäksi syöksemään hiekkaa ja ohjailemaan sitä, sekä muodostamaan siitä laavaa, kiveä ja lasia. Hänen kehonsa on myös immuuni kuumuudelle ja kuivuudelle. Lohikäärmemuodossa Durainanin pituus kuonosta hännänpäähän on 12,4 metriä. Hänellä on kirkkaanoranssi suomupeite ja otsassa kolme sarvea, joista hänen lohikäärmekielinen kolmisarvista tarkoittava nimensäkin tulee.

Lohikäärmeeksikin kieroutunut Durainan on melko kevytkenkäinen, piittaamaton ja ylimielinen tapaus. Hän on oikein hyvää pataa Shigella-mafian johtonelikon kanssa - olivathan nämä hänen salaiset luottosoturinsa sodassa Kazeimosta vastaan. Durainanille se kaikki oli suurta viihdettä - erityiskiitos tästä Punataudille ja Cruernoxille.

Sodan päätyttyä Durainanin vastuulla olleissa operaatioissa tapahtuneet rikokset tulivat ilmi. Hän otti niistä ilomielin syyt niskoilleen viitsimättä paljastaa tovereitaan. Seurasi elinkautinen Kuzhkailissa, mikä lohikäärmeen tapauksessa on pitkä aika. Durainan vietti taikavankilassa 50 vuotta, kunnes onnistui karkaamaan. Hän asettui asumaan Athanaan.

Durainanin reviirille ilmaantui eroctusomisteinen kaivosyhtiö, jonka hän yritti häätää matkoihinsa. Lopulta lohikäärmeen hyökkäilyihin kyllästynyt yhtiö palkkasi päteviä velhoja laittamaan Durainan kuriin ja hänet vangittiin. Lohikäärme onnistui livahtamaan vangitsijoiltaan pakoon ja teki pesän syvälle kaivokseen, jossa hän muni jokusen vankeuden aikana alulle saatetun munan. Kaivosyhtiön työntekijät onnistuivat varastamaan munat. Menetyksen järkyttämä Durainan katosi Athanan viidakoihin joiksikin vuosiksi. Myöhemmin hän kuuli lastensa päätyneen lapsityövoimaksi kaivoksille ja palasi Xaparaan yrittäen hakea oikeusteitse apua. Lohikäärmeen järkytykseksi Xaparan viranomaisia kiinnosti vain maahan palanneen sotarikollisen vangitseminen.

Vältettyään pidätyksen Durainan poltti kaivosyhtiön Ufranissa sijainneen pääkonttorin maan tasalle ja suuntasi Athanaan laittaen ranttaliksi kaivoksilla. Hänet onnistuttiin vangitsemaan uudelleen ja tällä kertaa Durainan luovutettiin Xaparan viranomaisille. Katkera lohikäärme päätyi takaisin Kuzhkailiin vuonna 29 959 ja virui siellä siihen hetkeen saakka, kun roolipelin tarina lähti käyntiin.

 

Durainan2.jpg

Kenraali Durainan, kuva: RinmaruGames

 

Roolipelissä

Durainan virui vielä vankilassa sen jälkeen, kun roolipelin muita hahmoja oli sieltä paennut. Tulevaisuudesta ilmaantunut Edelweiss lemppasi poikansa Pikku-Edit Dominikin ja Arnian hoiviin, jonka jälkeen hän soluttautui Kuzhkailiin Romsun apuriksi. Edelweissin tavoitteena oli tuhota Tiiman Silmä, jottei siihen vangittu muinainen hirmuhallitsija olisi päässyt nousemaan toistamiseen valtaan. Tuo kyseinen mahtava taikaesine oli kätkeytynyt Kuzhkailissa istuvan hullun vangin sisään. Tämä ihmismies tunnettiin nimellä Tuoli, koska hän ei kyennyt enää muuhun vuorovaikutukseen kuin toteamaan olevansa Tuoli ja toivomaan, että hänessä istuttaisiin. Tuhotakseen Tiiman Silmän Edelweiss syötti Tuolin Durainanille vankilapaon yhteydessä. Ed, Torkatar ja eräs toinen vanki ratsastivat Durainanilla pakoon Kuzhkailista vapautettuaan hänet lohikäärmepannasta.

Lohikäärmeet ovat ylpeää ja kunniantuntoista väkeä. Durainan oli kenties tottunut toimimaan monessa suhteessa häikäilemättömästi, mutta katsoi olevansa Edelweissille velkaa vapautuksestaan ja päätti seurata tätä. Edelweiss myös teki Pimeänkäpälällä Durainanista kuolemattoman. He jättivät kaksi muuta vankia Torkatarin suvun hoteisiin ja lensivät etelään suunnanneelle M/S Räckhalsille. Durainan lennätti Edelweissin, Alonson ja Jaxonin mukaan Skaiarin taisteluun.

Taistelun raivotessa Durainan kohtasi urospuolisen lajitoverinsa Feirdinin, joka oli vapautettu orjatyöstä rautasulatossa hyökkäyksen myötä. Lohikäärmeet keksivät hieman muuta puuhaa vähäpätöisempien kuolevaisten keskittyessä tappamaan toisiaan. Taisteluiden päätyttyä he palasivat Skaiariin ja polttivat sen maan tasalle lohikäärmetulella. Tämän jälkeen kaksikon tiet erosivat ja Durainan jatkoi jonkin aikaa Veljien Killan mukana, kunnes lensi omille teilleen.

Durainan asettui Kazeimokseen ja rakensi itselleen pesän eräälle vuorelle keskelle erämaata. Hänen ja Feirdinin poikasten kuoriutuessa alkoi tapahtua kummia. Johtuen siitä, että Durainan oli nielaissut Tiiman Silmän (ja se oli oletettavasti sulanut lohikäärmeen tulisessa vatsalaukussa), yksi poikasista oli saanut erikoisia tiimamaisia voimia. Poikaset muunmuassa kasvoivat yhdessä yössä teini-ikään.

Edelweiss ilmaantui Kazeimokseen ja Durainan teki parhaansa kätkeäkseen tämän Awordusiksi nimeämänsä poikasen, koska epäili tämän olevan Edelweissin jahtaaman pahan tiimahallitsija Aqia Phaonrexin reinkarnaatio. Awordus oli itse asiassa tiedostanut olevansa kyseinen historiallinen henkilö ja livahti pakoon. Druidi Haiga, hänen oppilaansa Kimbla ja Edelweiss arvasivat totuuden, mutta arvelivat Aworduksen olevan vaaraton, jollei hän tiedostaisi olevansa uudesti syntynyt Aqia. He ottivat nuoren lohikäärmeen mukaansa Rikoon ja auttoivat tämän erikoisten ajanhallintakykyjen avulla Rihan sieltä pakoon ennen teloituspäiväänsä.

 

Durainannn.jpg

Durainan Dolldivinella tehtynä. Tosin Xaparan lohikäärmeillä on lyhyemmät raajat ja muutenkin liskomaisempi anatomia.

 

Durainan jäi muine poikasineen elelemään Kazeimokseen. Hänen kohtalonsa on epäselvä Suuri Kotilojahti -jatkoropessa, mutta ainakaan hän ei asu osana Viidakkoyhteisöä. On mahdollista, että tuo kuolematon lohikäärme on onnistuttu jotenkin tuhoamaan tai sitten Durainan tupsahtaa jostain pelin edetessä...

Durainanilla on pelissä myös Zarla Sharks -niminen naispuolinen jälkeläinen. Tämä sekaverinen nainen on lajiltaan nardieroctuslohikäärme. Hän elelee Neppaissa köyhänä katutaiteilijana kahden niinikää sekaveristen lapsukaistensa, Xoran ja Schrödekin kanssa. Myöhemmin Alonsosta ja Zarlasta tuli pari. Zarla periytyy Durainanin kaivoksille joutuneista puolieroctusjälkeläisistä sadan vuoden takaa - Durainan on hänen isänsä isoäiti. Sukulaisuus ei tullut pelissä missään vaiheessa ilmi. Zarla oli perinyt Durainanin kyvyn ohjailla hiekkaa ja käytti tätä erikoiskykyä tehden turisteille pieniä hiekkakiviveistoksia maksua vastaan. Zarlan nimi on nardia ja merkitsee tulivuorta.

 

Porre Kronikat

Durainan esiintyy myös Porre Kronikoissa. Hän on Kuzhkailissa ja onnistuu pakenemaan Punataudin kanssa käyttäen Radhaa ja Islaa panttivankeinaan. Heidän matkaansa tulee myös Shigella-mafian hakkerivelho Wusda, joka on Kirken serkku ja Buzlen tuttava. Wusdalla ja Durainanilla on pientä säätöä Haigan kadonneen pojan Rukin kanssa joukkion vieraillessa tämän pomon luksusmökillä Dodehanin vuoristossa.

Durainan lentää Punatauti ja panttivangit selässään Dodehaniin, jossa he liittoutuvat Liskokaartin kanssa. Durainan toimii Punataudin ratsuna Skaiarin taistelussa ja jää tämän kanssa rakentamaan kapinallisjoukkoja. He osallistuvat Buzlen aloittamaan sotaan Velhoruhtinasta vastaan, mutta jatkosta en tiedä.

 

Muissa tarinoissani kenraali Durainan ei ole toistaiseksi esiintynyt. Velhoruhtinattaressa hänen mainitaan elelevän lähellä Klu Wamia ja hän on edelleen Punataudin ja Velhoruhtinaaksi nousseen Buzlen liittolainen.

 

Teemabiisi

Tieto maksaa ihmisverta, naisia, lihaa ja hampaiden kultaa - 2 Times Terror

Biisi voisi kertoa vertauskuvallisesti Durainanin elämästä. Siitä saisi myös eeppisen animaation, jossa Durainan lentelee elämänsä varrella käymissään taisteluissa, syöksee tulta, yms. "Koti ryöstetty tyhjilleen" viittaa Durainanin munien ryöstämiseen jne.