Saatteeksi

Kirke on yksi Shigella-mafian johtonelikosta. Kuten muutkin Shigellan hahmot, hän perustuu alkujaan hahmoon Rotwolfinin taustatarinassa. Kirke on luultavasti häijyimpiä koskaan luomiani naishahmoja Shuramin ja Tähtien Johdatus -soturikissaropen Kiilukynnen ohella. Muun Shigellan johtoportaaseen päätyneen porukan tapaan julma ja pervo sadisti, joka suhtautuu kylmästi jopa omaan lapseensa. (Mieleeni on hyvin jäänyt Kirken kopea kommentti "Hölmö tyttö." hänen kuultuaan roolipelissä Skyllan jäämisestä zalzanilaisten sotavangiksi. Kirke ei myöskään vaivautunut lähtemään Morganin ja Cruernoxin avuksi pelastamaan tytärtään.)

Hahmon vaikutteista minulla ei ole oikeastaan hajuakaan, mistä koko idea tuli. Ainoa hitusen etäinen mielleyhtymä on Hopeanuoli-mangan susisaagan Pink Dragonista Meteor Ginistä todettu "Hyvin lojaali Black Snakelle", mikä pätee hyvin myös Kirkeen ja Shigellan kakkosmies Cruernoxiin. Idea Kirken häntään lienee tullut Animorphsin andaliittien hännästä. Taustalla voi myös olla jotain Hellsing-vaikutteita, kuten Cruernoxinkin kohdalla, joskin lievempiä.

Kirken nimi tulee muinaisen Kreikan tarustosta, lainaus Wikipediasta: "Kirke (m.kreik. Κίρκη) on kreikkalaisessa mytologiassa jumalatar ja velho. Kirke oli auringonjumala Helioksen ja okeanidi Persen tytär ja Aieteen ja Pasifaen sisar. Kirken kerrotaan muuttaneen monet rakastamansa miehet eläimiksi, varsinkin jos he hyljeksivät häntä. Kirke on vertauskuva viettelevästä naisesta, joka saa viehätysvoimallaan unohtamaan kaiken muun." Hyvin osuva nimi seireenidemonille.

 

Kirke.jpg

Kirke oli alunperin koiraeläintarinan hahmo, Punataudin armeijan lentokykyisten joukkojen komentaja.

 

Kirke Shiarkhan

Kirke on 260-vuotias seireenidemoninainen. Hänellä on mustat teräväpiikkiset suomusiivet ja pörröinen teräkärkinen häntä. Naisella on vaaleansiniset laineikkaat hiukset ja kapeat tummanturkoosit silmät, sekä kansalleen ominaiset alaleuan syöksyhampaat. Luonteeltaan Kirke on tyynen laskelmoiva ja kylmä, sekä väkivaltainen ja varsin kevytkenkäinen. Alamaailmassa hänet tunnetaan häikäilemättömänä ja arvaamattomana tapauksena.

KiCru.jpgNaisella on pitkä tikkiarpi vasemmassa silmäkulmassaan. Se on kazeimoslaisen qwurniakenraalin jättämä muisto kaksintaistelusta. (Sodan päätyttyä Kirke lahjoi kazeimoslaisen mafiaporukan jäljittämään kyseisen kenraalin saadakseen kostonsa. Tästä alkoi Valkoisen Kuun ja Shigella-mafian välinen yhteistyö.)

Shigella-mafian johtoportaan arvojärjestyksessä kolmantena oleva Kirke pitää hyvää huolta julkisivustaan. Hän työskentelee Galessen yliopiston rehtorina ja asustaa rauhallisella asuinalueella omistamanssaan rivitalon päätyhuoneistossa osallistuen taloyhtiön kokouksiin ja pihajuhliin kuin kuka hyvänsä tuiki tavallinen naimaton keski-ikäinen uranainen. (Joskus Cruernox on nähty taloyhtiön pihajuhlissa Kirken seurassa.)

Mafian puolella Kirke vastaa muunmuassa Shigellan palveluksessa olevien jättiläishyeenojen koulutuksesta. (Hyeenat ovat Xaparassa hieman samantyyppinen älykäs eläinkansa kuin Kuzhkailin vartijoina toimivat gorillat - puolittain henkilön, puolittain eläimen asemassa hieman samaan tapaan kuin lohikäärmeet ennen vanhaan.)

Kirkellä on Punataudin kanssa yhteinen lapsi, Skylla. Tavoitteena oli saada aikaan Punataudille miespuolinen perijä, joka lonkerohirviönä olisi voinut nousta Shigella-mafian johtoon. Tytär oli Kirkelle tältä osin pettymys, kun hän ei voinut tarjota pomolleen ja ystävälleen, mitä tämä kaipasi. Kirke kuitenkin kasvatti Skyllan ja huolehti tästä asiallisesti, joskaan ei tunnekylmänä psykopaattina voinut tarjota mitään kovin rakastavaa äiti-tytär -suhdetta. (On suoranainen ihme, että Skyllasta kasvoi kohtalaisen normaali ja tasapainoinen yksilö.)

Morgan on Kirken adoptoitu pikkuveli. Cruernoxin ja Punataudin ohella oikeastaan ainoa Kirkelle jollain tapaa merkityksellinen henkilö. Olkoonkin, ettei kukaan ole turvassa tämän naisen julmuudelta: arpi Morganin päässä on Kirken häntäterän tekosia.

 

Morgan_Kirke.jpg

Morganin ja Kirken alkuperäinen hahmokuva RinmaruGamesilla. Oikeasti heillä on lähes metri pituuseroa, koska Morgan on osittain jättiläisörkki.

 

Roolipelissä

Pelissä Kirke jäi melkolailla sivurooliin. Hän oli mukana hyökkäämässä vankeja kylpylään kuljettaneelle ilmalaivalle ja myöhemmin hän hyökkäsi Buzlen kanssa Veljien Killan risteilylaiva M/S Räckhalsille. Kirke oli mukana solmimassa pahisten välistä liittoumaa, joka sinetöitiin hieman härskimpään tyyliin. Liittouma teki vastentahtoista yhteistyötä Veljien Killan kanssa vapauttaakseen Skyllan ja eräitä kiltalaisten läheisiä Zalzanin sotavankien pakkotyölaitos Skaiarista. Kirke itse ei vaivautunut lähtemään tyttärensä avuksi ja suhtautui melko kopeasti vapaaehtoisena rintamalle lähteneen tyttärensä karuun kohtaloon.

Buzle tappoi Cruernoxin Skaiarissa ja sai myöhemmin Morganin puolelleen. Punatauti lähti maanpakoon ja luudemoni otti vallan Shigellassa. Kirke onnistui pysyttelemään tässä melko neutraalina ja pitämään välinsä sekä uuteen Buzlen johtamaan Shigellaan, että Punataudin uuteen liittoumaan, Uuteen Voimaan. Hän jatkoi omaa elämäänsä päivätyössään ja pyöritti omia alamaailman bisneksiään siltä osin kuin Buzlen hallintokausi ei tuonut niihin muutoksia.

Suuressa Kotilojahdissa Kirke on yksi niistä, jotka eivät selvinneet savolaisten invaasiosta. Senturzassa Kirke luultavasti asustaa edelleen Galessessa Shuramin hallinnon alla jatkaen joko elämäänsä entiseen tapaan, ellei ole kohonnut johonkin arvovaltaisempaan rooliin. (En totta puhuen ole miettinyt asiaa.)

 

Kirkee.jpg

Joku random töherrys Kirke-koirusta häijyilemässä...

 

Porre Kronikat

Tässä tarinassa Kirkellä on paljon karumpi kohtalo. Cruernox saa surmansa Kazeimoksessa lähdettyään Arnian ja kumppaneiden perään. Kirke ja Morgan ilmaantuvat päähenkilöiden klubille selvittelemään Cruernoxin kohtaloa. He soluttautuvat paikan päälle teemaillan kykykilpailun turvin. Kirke osallistuu siihen anonyymisti nimimerkillä Kutsu Mua Rehtorix ja hypnotisoi paikalla olevat miehet seireenilaulullaan. Sankareiden tajutessa, mitä on tekeillä, on jo liian myöhäistä ja Morgan sitoo koko porukan ketjuilla.

Kirke ja Morgan kiduttavat Rihaa saadakseen tietoja Cruernoxin kohtalosta. Morgan vääntää Rihalta niskat nurin ja Kirke puhkaisee tältä silmän siipipiikillään. Rihasta tulee puolisokea hänen sielunsa ollessa irti kehosta, jonka ansiosta hän saa erikoisen kyvyn tiedostaa, mitä hänen sielunsilmänsä näkee.

Rihaan rakastunut Koshia raivostuu ja muuttuu ihmissudeksi purren metalliketjut poikki. (Numerodemonit kykenevät puremaan metallia.) Kirke muuttuu myös koiraeläinmuotoonsa ja taistelee Koshiaa vastaan Morganin seuratessa siivekkäiden hurttien kaksinkamppailua. Arnia onnistuu varastamaan Morganilta Buzlelle ja Dominikille laitetujen taianestopantojen avaimet ja Buzle heittää Kirkeä käärmeherjalla. Seireenidemonina hän on immuuni useimmille pimeyden taioille, joten Buzle päättää taikomisen sijaan käyttää raakaa voimaa. Luudemoni repii naiselta tämän siivet, pieksee hänet ja lopulta kuristaa Kirken rautalangalla.

Buzle myös uhraa Kirken, Morganin ja Cruernoxin päät viimeisessä Kolme Lihan Rituaalissaan ja saa sen avulla osan heidän voimistaan. Kirken kohdalla se tarkoittaa joitakin seireenidemonin ominaisuuksia, joiden vuoksi Buzlesta tulee myös kiusallisen viriili luudemoniksi...

Kuten alkuperäisessä roolipelin tarinassa, myös Porre Kronikoissa Skylla on joutunut Skaiariin. Kirken, Cruernoxin ja Morganin kuoltua vankilasta karannut Punatauti lähtee itse pelastamaan tytärtään apunaan lohikäärme Durainan. Hän liittoutuu Buzlen Liskokaartin kanssa tätä varten. Skylla pelastuu ja menee kihloihin Rihan leskeksi jääneen isän kanssa. Kirken kohtalo ja teot tekevät kuviosta kaikkien osapuolten kannalta melko vaivaannuttavan, mutta asiaa auttaa se seikka, ettei Kirkellä ja Skyllalla koskaan ollut mitään normaalia rakastavaa äiti-tytär -suhdetta.

 

lompsa.jpg

Kohtaus Shigella-saagasta. Galesseen Rihaa tapaamaan saapunut Saban ryöstetään lähellä rautatieasemaa ja hänen ohimennen pubissa näkemänsä Cruernox, Kirke ja Morgan tulevat hätiin. Kirke leikkaa häntäterällään toiselta rosvolta pään irti.

 

Shigella-saaga

Kirke esiintyy myös Shigella-saagassa. Punatauti päättää tehdä Rihasta Shigella-mafian jäsenen ja pyytää Kirken kouluttamaan nuorelle luudemonille taistelutaitoja. Kouluttajana Kirke on armoton ja julma, mutta myös pätevä ja hyvin pian tulokset alkavat näkyä. Hän kouluttaa Rihalle mm. erilaisten terä- ja tuliaseiden käyttöä, lähitaistelutekniikoita ja muuta vastaavaa.

 

Delfia Kronikat

Kirke esiintyy myös Delfia Kronikoissa erinäisissä tilanteissa, joissa tarina pyörii Shigella-mafian johdon ympärillä. Hän muunmuassa uhkailee biljardimatsiaan häirinnyttä Buzlea ja yrittää melkein samaan syssyyn houkutella tämän mukaansa Rikon lomalleen "henkivartijaksi" jotain vähän muuta mielessään. Buzle kuitenkin kieltäytyy kohteliaasti, eikä Kirke viitsi kiusata veljensä Loksesinkätyriä, joka hoitaa heidän sikäläiset huumebisneksensä varsin mallikkaasti.

 

Hilpari

Kirke mainitaan useaan otteeseen myös Hilpari-tarinassa, muunmuassa Skyllan muistellessa nuoruuttaan. Todennäköisesti Kirke myös esiintyy tarinassa myöhemmin...

 

Xapara Go!

Kirke on yksi Pokemon-liigan entisestä mahtinelikosta. Hän on taistelutyypin pokemoneihin erikoistunut huipputason kouluttaja ja omistaa Primeapen, Bewearin ja Puncheonin. Kirke ja Cruernox ottelivat Dominikin salilla Koshiaa ja Jaxonia vastaan ja juuri Kirkeltä Jaxon sai idean kehittää Eeveensä Puncheoniksi.

 

Punkkuchibit.jpg

Shigellan koirulit söpöinä chibeinä? Joku kesken jäänyt vanha random piirros, joka ansaitsee tulla nähdyksi!

 

Kirken teemabiisejä

 

Rehtori - Turmion Kätilöt

Kirken ehdoton teemabiisi :D

 

Dynamite Tonight - Lordi

Tämä biisi inspiroi minua kovasti piirtämään Cruernoxin hahmoesittelyssä kuvituksena ollutta kuvaa hänestä ja Kirkestä.

 

Hengitä - Turmion Kätilöt

Jotenkin biisin kiero viba istuu mainiosti Kirkeen

 

Kamaz - DJ Blyatman & длб

Kirken, Cruernoxin ja Punataudin meno joskus nuorempina :D

 

Darkside - Gothminister

Vähän diipimpää fiilistelyä Kirkestä ja oikeastaan koko jengistä

 

Kirottujen Karnevaalit - Turmion Kätilöt

Liittyen Kirken sielunmaisemaan ja vähän menneisyyteenkin