(Artikkeli ei sisällä mitään kovin järisyttäviä spoilereita.)

Katselimme eilen puolisoni kanssa League of Legends -pelin taustatarinoihin perustuvan Arcane-sarjan Netflixistä. Sarja oli sen verran mukaansa tempaava, että se tuli katseltua läpi yhdeltä istumalta. Muutama vuosi sitten pelasin LoLia aika paljonkin, joten sarja oli mukavan nostalginen paluu tuttuun maailmaan ja hahmoihin. Olkoonkin, että itse kuulun niihin pelaajiin, joilla ei ole kauheasti mielenkiintoa lueskella pelihahmojen taustatarinoita. Sarjan kautta tulin oikeastaan kunnolla ensi kertaa kurkistaneeksi pelin taustalle luotuun maailmaan.

Arcane1.jpg

Sarjan tapahtumien keskiössä ovat orvot siskokset Vi ja Powder (Jinx), jotka ajautuvat eri teille. Tapahtumat sijoittuvat kahteen rinnatusten elävään kaupunkiin, ylhäiseen ja hienoon Piltoveriin ja saastuneeseen alhaalla sijaitsevaan Zauniin. Piltoverin tapahtumia tarkastellaan nuorten tiedemiesten, Jaycen ja Viktorin näkökulmasta.

Itselleni hieman harmillisesti sarjan ensimmäisellä kaudella ei ollut juurikaan omia suosikkipelihahmojan - paitsi Heimerdinger, joka olikin erittäin sympaattisesti toteutettu hahmo. Toki sarjan myötä heräsi myös enemmän kiinnostusta siinä keskeisesti esiintyneitä hahmoja kohtaan ja ylipäätään pieni into, että voisi taas pitkästä aikaa vähän LoLia pelailla.

Tarina herätti toki uutta mielenkiintoa myös pelin maailmaa ja taustatarinaa kohtaan. Luulisin, että jatkossa lueskelen siihen liittyviä juttuja vähän isommalla mielenkiinnolla.

Arcane3.jpg

Arcane2.jpg

Sarjassa on varsin upeat miljööt ja mielenkiintoinen steampunk-henkinen fantasiamaailma.

 

Pidin kovasti sarjan animaatiotyylistä, joka yhdistelee 3D:tä ja piirrosmaista animaatiota samantapaisesti kuin itse pelikin. LoL-pelaajana olen tyytyväinen siihen, että sarjan tyyli on pelille uskollinen. Ihan noin animaation kannalta tosin joskus välistä vähän häiritsee tuo liian 3D:mäisen ja piirrosanimaatiomaisen kuvan yhdistely, mutta tästä kyseisestä pelistä kyseen ollessa se annettakoon anteeksi. Aikoinaan, kun peliporukkamme siirtyi DotA2:sta LoLiin (joo, hassusti niin päin meidän kohdallamme), moni porukasta ilmaisi pitävänsä tuosta LoLin melko sarjakuvamaisesta hahmotyylistä. Pidän siitä toki itsekin. Normaalisti hieman karsastan näitä uuden ajan tietokoneanimaatioita, mutta tässä tämä tyyli on pääasiallisesti saatu toimimaan loistavasti. Lopputulos on näyttävä ja miellyttävää katsoa, sekä sopivan selkeä moniin perinteisiin 3D-tyylisiin elokuviin verrattuna.

 

Arcane4.jpg

Heimerdinger oli todella sympaattinen ilmeikkäine sinisine silmineen.

 

Arcanesta on tulossa toinenkin kausi, mutten ainakaan nopealla googlettelulla onnistunut löytämään mitään tietoja sen tarkemmasta sisällöstä. Pidän peukkuja sen puolesta, että siinä mukaan pääsisi joitain omista suosikeistani, kuten Miss Fortune, Vel'Koz, Tahm Kench, Nasus tai aina yhtä symppis Poppy. Elisen suhteen olen vähän kahden vaiheilla, koska pelkään hämähäkkejä. (Kirjoitin joskus taannoin artikkelin DotA2:n Brootmotherilla pelailuistani, Elisen kanssa on ollut vähän vastaavanlainen homma LoLin puolella tuohon arkaknofobiaan liittyen.)

Muita hahmoja, mitä olisi hauska nähdä, olisi esimerkiksi Annie isoine nalleineen, Ahri (kaverin puolesta kyselen, haha), rotta Twitch erilaisena hahmona mielenkiintoisine luonteineen, ja eläinhahmoina tietty jääkarhusoturi Volibear ja ihmissusi Warwick. Olen iloinen, jos edes jotkut näistä hahmoista nähdään edes vilaukselta sarjan varrella.

 

Arcane6.jpg

Jinx varttuu sarjan edetessä kovan luokan soturiksi.

 

Minulla on hieman ristiriitainen olo Jinxistä tarinan eräänlaisena päähenkilönä. Hahmosta on onnistuttu saamaan varsin mielenkiintoinen ja ykköskauden aikana käydään aika hyvin läpi hänen hahmokehitystään. Pelihahmona Jinx on ihan jeba, muttei kovin haastava. Sellainen ihan hauska helppoon mätötykseen. (Toki samaa voi sanoa hahmosta, jos toisesta, kun niiden pelimekaniikat vain oppii.) Monelta osin pidän hahmon erilaisesta designista, hauska ruipelo sekopäälikka pitkine sinisine letteineen. Haifanina pakko myös kehua Jinxin haimallista raketinheitintä, siinä on tyyliä!

Mikään oma suosikkihahmoni hän ei koskaan ole League of Legendsistä ollut, mutten minä kyllä Jinxiä vihaakaan. Ja tokihan sarja väkisinkin hieman syventää ymmärrystä hahmoon, mutten voi olla ajattelematta, että vastaava olisi ollut kiinnostavaa nähdä jostain omasta suosikkihahmosta... Toki tässä pitää kunnioittaa sarjan luojia ja käsikirjoittajia, tarinoita pitää tehdä siitä näkökulmasta, mikä itseä eniten inspiroi ja kiinnostaa. Ja omat lempparini nyt ovat usein niin kummallisia, etten tiedä, miten suurta yleisöä kiinnostaisi katsoa vaikkapa Tahm Kenchin seikkailuja.

 

Arcane5.jpg

Silco on ykköskaudella eräänlaisessa pääpahiksen roolissa, erittäin mielenkiintoinen hahmo!

 

Pakko myös kehua sitä, ettei sarjan tarina ole täysin mustavalkoinen. Jonkinlaista sankarit vs. roistot -asetelmaa on toki nähtävissä, mutta eri tahojen motiiveja kyseenalaistetaan ja asioita valotetaan hieman toisestakin näkökulmasta. Päähenkilöistä kukaan ei ole mikään puhdas pulmunen, vaan jokainen hahmo omaa niin hyviä kuin huonojakin piirteitä.

Lämmin suositus sarjalle riippumatta siitä, onko League of Legends pelinä tuttu tai ei. Varmasti viihdyttävää ja mielenkiintoista katsottavaa jokaiselle seikkailuista, toiminnasta, draamasta ja animaatioista nauttivalle!