Xapara-saaga on uusi tarinaprojektini, jonka aloitin tänne Hammasnurkkaan. Se on jälleen kerran yksi vaihtoehtoinen aikajana samaan universumiin, kertoen hieman erilaisesta tapahtumien kulusta. Tarinaa on nyt ilmestynyt blogissa kaksi lukua:

Xapara-saaga 1 - Vanhempi vanginvartija

Xapara-saaga 2 - Vanki 137

 

Renttumainen Shuram on tälläkin kertaa Kuzhkailin vankilassa vanginvartijana. Koshia istuu jälleen pitkää vankituomiotaan. Rihan ja muun tutun vankisakin sijaan vankilaan päätyy kuitenkin Arnia. Nämä kolme hahmoa tulevat luullakseni olemaan tarinan tapahtumien keskiössä. Esitelläämpä heidät lyhyesti!

 

Shuram Karma

Shuram on 699-vuotias tiimanainen, joka on tehnyt pitkän uran Kuzhkailissa yleten vanhemmaksi vangivartijaksi. Hän on luonteeltaan häijy, välinpitämätön, alkoholisoitunut pervo, joka tuppaa järjestämään toisille ikävyyksiä omaksi viihdykkeekseen. Shuramin toinen harrastus on miesten kevytkenkäinen pokailu. Hänen paras ystävänsä on vankilan keittiöemäntänä työskentelevä Romsu, keski-ikäinen vapaa-ajallaan noituutta harrastava ihmisnainen.

Tiimoille ominaisesti Shuramilla on harmaa iho, punaiset pentagrammisilmät, sekä sudenkorvat ja häntä. Erityistuntomerkkejä ovat sateenkaaren väriset hiukset, asuna kulahtanut valkea mekko ja silmiinpistävä lyhyys - Shuram on vaivaiset 150 senttiä pitkä. Naisen häntä ja korvat ovat harmaaturkkiset ja hän on ruumiinrakenteeltaan hitusen tanakka.

 

Arnia Fesco

19-vuotias Arnia on luonteeltaan melkolailla Shuramin vastakohta. Elämäniloinen ja suurisydäminen nuori tiima pakeni tässä tarinassa sekä ystävänsä Kornan, että tämän vaimon ja lasten kanssa Zalzanista. (Alkuperäisessä ropessa Arnia pakeni yksin ja sittemmin olen kirjoittanut mm. version, jossa Korna lapsineen pelastuu. Hänen vaimonsa kohtalo Delfia Kronikoissa jäi kuitenkin surettamaan minua, joten päätin, että tässä versiossa koko Wuwishin perhe selviää.) Arnia joutui kuitenkin edelleen tovereistaan ja koska xaparalainen oikeuslaitos on melko mätä sellainen, hänet passitettiin vankilaan laittomana maahantunkeutujana. Tätä ennen Arnia oli joutunut tekemisiin eräiden roistojen kanssa, joista selviää lisää myöhemmin. Tuo onneton kohtaaminen pidensi osaltaan Arnian vankeustuomiota...

 

Koshia Mazzaduskes

Numerodemoni Koshia istuu Kuzhkailissa seitsemättä vuottaan yrityksensä tekemistä talousrikoksista, joihin kuului mm. veronkiertoa ja rahanpesua. Hänellä on tapana pitää yllä hieman ansaitsematonta hurjaa mainetta kloonaamalla häntä vankilassa kuskaavista gorilloista ison saattueen, jolloin toiset vangit luulevat häntä vaarallisemmaksi. Todellisuudessa Koshia on melko pasifistinen ja vaaraton, tosipaikan tullen melkoinen nössö suorastaan.

 

Muu poppoo

Tarinassa ovat esiintyneet myös Romsu, Isla, Sterno, varatuomari Radovan ja Dominik. Jälkimmäinen ei tarinan tässä versiossa työskentele Kuzhkailissa siskonsa kanssa, vaan on Galessessa tutkimassa Shigella-mafian toimintaa. (Dominikilla on samankaltainen rooli Delfia Kronikoissa.) Hän päätyi pidättämään Arnian, mikä on aika jännä asetelma sikäli, että alkuperäisessä roolipelissä näillä kahdella oli varsin eeppinen rakkaustarina.

Tällä kertaa Sterno toimii vankilan kaikkea muuta kuin kunnollisena johtajana, ottaen luultavasti asemastaan kaiken taloudellisen ja muunkinlaisen hyödyn irti. Dominikin Isla-sisko taas on melko samassa roolissa kuin alkuperäisessäkin pelissä: Kuzhkailin vanginvartijana.

 

Päröctukset

Ihmistä muistuttava kansa, joilla on luppakorvat ja vähän alle parimetrinen käärmemäinen pörröhäntä. Periaatteessa anthroversioita Kuzhkailin Tuomitut -sarjan päärynännoutajista. Eroctukset on korvattu tällä kansalla, jottei tarina olisi täysin julkaisukelvoton.

Noin muuten Xaparaa on esitelty alkuvuodesta blogissa aika paljon, mm. tiimat ja numerodemonit. Jätän enemmät spoilerit pois, asioita selviää sitten tarinan edetessä!

 

Olisi kivaa saada kommentteja, jos joku päätyy Xapara-saagaa lukemaan! ^__^