Jonkin aikaa sitten perustin Harrastusseura Revontuleen eläinaiheisista tarinoista ja taiteesta pitäville suunnatun Eläintarinakerho Pörrön. Ajatuksena on toteuttaa erilaisia projekteja ja tapahtumia, jotka liittyvät esimerkiksi joidenkin sarjojen fanitukseen tai taiteilijoiden tai kirjoittajien omiin projekteihin.

Pörrön isoin proggis on Pörröcon-tapahtuma, joka pidetään ensimmäistä kertaa Helsingissä 21.1.2022. Toimin itse kyseisen tapahtuman pääjärjestäjänä ja muuta coniteaa ollaan tässä pikku hiljaa keräilty kasaan tapahtuman suunnittelulle omistetulla Discord-kanavalla.

Kerholla on myös oma jäsenlehtinen nimeltään Pörrö. Olen huomenissa menossa printtaamaan sen ensimmäistä numeroa, joka on nyt alkuun vaatimattomasti yksipuolinen A4. Riippuen siitä, saako Pörrö ajan saatossa lisää jäseniä, lehtinen voi kehittyä isommaksikin.

some_final.jpg

Tänä perjantaina Pörrön toiminta polkaistaan käyntiin Hopeanuoleen (siihen minulle niin tuttuun ja turvalliseen aiheeseen, haha) liittyvän tapahtuman voimin. Yhdessä yhteistyöhön lähteneiden yritysten ja Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n  kanssa järjestämme Hopeatori-tapahtuman ensi-iltansa saavan japanilaisen Hopeanuoli-musikaalin kunniaksi.

Olin tosi iloinen, miten hyvin eri tahot lähtivät tähän mukaan. Narinkkatori oli myös melko helppo varata harrasteyhdistyksen tapahtumaa varten.

Hopeatori koostuu Eläintarinakerho Pörrön ja Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n pöydistä ja paikan päällä on myös tilaa hengailuun. (Osallistujat voivat kaikin mokomin ottaa mukaan myös esimerkiksi oman viltin tai retkituolin, jos tahtovat.) Vapaan hengailun lisäksi ohjelmassa on Hopeanuoli-faniyhdistyksen järjestämä tietovisa klo 15. Pörrö jälleenmyy pöydässään Ginga-aiheisia tuotteita tuottavien suomalaisyritysten tuotteita, joiden myyntihinnasta osa menee Pörröcon-tapahtuman tueksi. Mukana ovat Urumi, Sangatsu Manga, SaQe Art ja Kaaoksen Korppi.

SaQe.jpg

Unboxain äsken kotiin saavuttuani SaQen lähettämän paketin, tässä pieni maistiainen, mitä tulossa valikoimiin. :)

Ajatuksena siis, että tätä nostalgista päivää voi juhlistaa hankkimalla itselleen jonkin Ginga-aiheisen muiston Hopeatorilta. Myyntiin tulee Urumin Ginga-tuotteita, Sangatsu Mangan suomeksi julkaisemaa Takahashin tuotantoa, sekä kahden taiteilijan fanitaidepohjaisia tuotteita. Unohtamatta tietenkään Hopeanuoli-faniyhdistyksen pöydän tarjontaa! (Tällä tietoa luvassa on ainakin Ginga-arpajaiset.)

Myös Pörröstä ja Revontulesta on saatavilla tietoa ja esitteitä. Pörrö-lehtistä tulee jakoon, samoin Pörröconin esitteitä. Ja toki paikan päällä voi käydä myös juttelemassa ja kyselemässä, mikäli nämä kiinnostavat. Pörrön pöydästä voi ostaa myös Revontulen jäsenlehti Reposen ensimmäistä, peliteemaista numeroa ja mahdollisesti muutakin.

Täytyy sanoa, että tällaisen vähän pienemmän tempauksen järjestäminen on ihan mukavaa vaihtelua - ja kenties sopivaa lämmittelyä ennen isompaa conia. Ja tavoitteena toki järjestää lisää tällaisia pienempiä tempauksia eri aiheista, sekä olla mukana muissa vastaavissa. (Nyt harmillisesti jäi esimerkiksi Tikkurilan kirjastolla ollut Soturikissa-tapahtuma välistä, omat aikatauluni eivät millään siihen venyneet.)

Noin muuten Revontuli osallistunee tänä vuonna ainakin Steampunk Festivaliin Tampereella syyskuussa.

 

Kirjoitin Hopeatorista aiemmin myös Hopeiseen Ginga-blogiin.