Saatteeksi...

Ed on eräs Xaparan eeppisimmistä hahmoista. Hän on kuolematon aikamatkustaja, joka ilmestyy roolipelin aikajanalle sotkemaan asiat perusteellisesti koettaessaan estää maailmanlopun. Hahmojeni joukosta löytyy monenlaista hiihtäjää, mutta Edelweiss on varsinainen renttu numero yksi. Loput jonkinlaisia päihdeongelmia omaavat hahmot ovat lähinnä juoppoja, mutta jatkuvasti pilveä pössyttelevä Edelweiss on vetänyt elämänsä aikana jos jonkinlaista, kovempaakin tavaraa. Ja maagisessa maailmassahan näitä riittää.

Vaikutteita Edelweissiin löytyy niin tosielämästä kuin fiktionkin puolelta. Köyhät pummit -osastolta lienen imenyt vaikutteita Oliver ja Kumppanit -elokuvan Pultsista ja toisaalta taas Disneyn Aladdinista. Pössytteleviä hahmoja taas näkee vähän yhdessä, jos toisessa tv-sarjassa. (En nyt äkkiseltään keksi, minkä näistä olisin nähnyt ennen Edin keksimistä.) Hahmon hitaanlaisesti etenevissä taideprojekteissa lienee pientä itseironian makua (sain kolmekymppisenä valmiiksi kaulahuivin, jonka aloitin 14-vuotiaana ja minulla on vieläkin kesken yläasteella aloittamiani tauluja, jotka aion joskus maalata valmiiksi) ja eräs tuttuni otti ja tunnisti itsensä Edin opiskelusekoiluista. Edelweissin suhdesekoilut ovat aikalailla Kauniit ja rohkeat -settiä pienellä Xapara-höysteellä: Ed on pokaillut Räckhalsin suvun miehet läpi vähän samaan tapaan kuin Brooke Forresterit. :'D

Edelweissin tarinaa on kerrottu ripotellen eri hahmojen esittelyissä, mutta hahmo ansaitsee ilman muuta oman artikkelinsa!

 

ArDoskidi.jpg

Edelweissillä oli lapsesta saakka tapana käyttää isänsä vanhaa koppalakkia, joka kesti yllättävän monta vuosisataa kasassa emäntänsä hasardin elämän keskellä.

 

Edelweiss Fesco

Edelweiss on Dominikin ja Arnian tytär, syntynyt vuonna 30 010. Hänen hiuksensa ovat harmahtavampi versio Arnian pinkki-liloista hiuksista. Hänellä on harmaat sudenkorvat ja häntä, vaaleanharmahtava iho ja hitusen oranssiin taittuvat punaiset pentagrammisilmät. Kasvonpiirteiltään hän muistuttaa melko paljon Dominikia. Ruumiinrakenteeltaan hän on melkoisen riutunut, mutta hoikka ihan luonnostaankin.

Ed kasvoi Veljien Killan hallitsemassa Xaparassa, jossa meno oli hyvin vapaamielistä jo ihan lainsäädännön tasolla. Hänen vanhempansa olivat hyvin vaikutusvaltaisia ja isä toimi valtion salaisen poliisin päällikkönä. Edelweissin lapsuudenystäviä olivat mm. Räckhalsien ja Mazzaduskesien lapset, jotka asuivat naapurustossa Sulian pienessä kylässä. (Melko iso osa Killan eliitistä oli pakkautunut tuohon pieneen kylään.)

Peruskoulun käytyään Ed karkasi kotoaan ja muutti Zatsiaan, jossa hän pääsi kaupungin taideakatemiaan kuvanveistäjälinjalle. Hän ajautui melko epämääräisiin opiskelijaporukoihin ja opinnot alkoivat kärsimään huumeiden tullessa mukaan kuvioihin. Edistä tuli pitkäksi aikaa ikuisuusopiskelija, kunnes hänet lopulta potkittiin pihalle taideakatemiasta.

 

XNG30v

Sivuroolipelissä Xapara Next Generation 30v 18-vuotias Edelweiss palasi perheensä luo Suliaan. Tässä melko tyngäksi jääneessä pelissä Ed päätyi säätämään Jaxonin kanssa, mistä muodostui myöhemmin varsin iso teema hahmon kehityskaaressa. Peli ei varsinaisesti edennyt niin kauas, mutta Ed ja muut nuoret lähtivät Suliasta kesäksi Alonson kartanolle Penshiänniemeen. Villin kesän mittaan Edillä oli lyhyt suhde myös Rihan ja Jaxonin esikoispojan Jazonin kanssa. Seurasi suunnittelematon raskaus ja Ed liukeni omille teilleen. Hän synnytti kaksoset, jotka saivat nimekseen Edgar ja Edward. Edgar oli selvästi osittain luudemoni, mutta päätellen siitä, ettei Edwardissa ollut kuin tiiman ja eroctuksen piirteitä, tämän isä oli mitä luultavammin Jaxon. (Näin ollen Edward on myös kaksosveljensä setä.)

Häveten moista sattumusta Edelweiss jäi poikineen Zatsiaan ottamatta enää vuosiin yhteyttä perheeseensä tai näiden lähipiiriin. Erityisesti hän pelkäsi Rihan saavan asian selville - tällä aikajanalla Riha oli Xaparan Salaisen Poliisin pelätyn Liskoryhmän kapteeni. Liskoryhmällä oli hurja maine tahona, joka eliminoi Veljien Killan valtaa vastustavia. Toki Riha toimi Edelweissin isän, Dominikin alaisuudessa, mutta Ed pelkäsi siitä huolimatta ja eleli vältellen viranomaisia.

Mikään malliäiti Edelweiss ei todellakaan ollut ja joutui usein ongelmiin muunmuassa lastensuojelun kanssa. Hän elätti perhettään pääasiassa varastelemalla ja koetti parempina kausinaan edistää taiteilijauraansa. Myöhemmin Edelweiss palasi yhteyksiin vanhempiensa tuttavapiirin kanssa. Jazon oli haluton ottamaan vastuuta "lapsistaan" (virallisesti hän on myös Edwardin isä). Myöhemmin Edelweiss alkoi seurustella ja meni jopa naimisiin Koshian ja Rubyn pojan Hawken kanssa. Liitto kuitenkin kariutui, koska Ed ei onnistunut pysymään kuivilla.

Edward ja Edgar kasvoivat aikuisiksi ja maailma ympärillä muuttui. Valta vaihtui ja Punataudin pojasta tuli Xaparan uusi kuningas. Edelweiss eleli Zatsiassa, teki taidetta ja pössytteli pilveä. Vuosisadat vaihtuivat. Perhe onnistui löytämään Rihan hallussa hänen tietämättään olleen Pimeänkäpälän, jonka avulla Edelweissista ja eräistä toisista tehtiin kuolemattomia.

Valtaan nousi paha Tiimakuningas, joka hallitsi Xaparaa melko häikäilemättömin diktaattorin ottein. Puolitiimoja alettiin vainoamaan. Edelweiss oli päätynyt naimisiin Shuramin veljen, Zesba Karman kanssa. Tämä oli intohimoinen tiimakuninkaan kannattaja ja ilmiantoi Edelweissin tuossa kohtaa 200-vuotiaat pojat Tiimakuninkaan joukoille sillä seurauksella, että nämä saivat surmansa.

Savolaiset (erittäin kehittynyt ulottuvuuksien välillä matkaava kansa, ei liity Suomen Savoon mitenkään), joita Edelweissin isän Dominikin johdolla oli vainottu Veljien Killan valtakaudella, hyökkäsivät Xaparaan kostaakseen kansansa siellä kokemat vääryydet. Mahtavan Tiimakuninkaan maagiset sotajoukot kohtasivat savolaisten voimakkaat maagiset avaruusalukset. Maagisen ydinsodan seurauksena Mantereelle jäi jäljelle vain raunioita, jokunen maaginen zombi, sekä Edelweiss. Hän selvisi tuosta maailmanlopusta kuolemattomuutensa ansiosta ja jäi elelemään Zatsian raunioihin pössytellen pilveä ja trippaillen ajoittain erinäisillä vahvemmilla aineilla.

Zesba oli heidän avioliittonsa aikana opettanut Edelweissille matkustamista ajassa. Hän alkoi siirtyilemään toisille aikajanoille (olkoonkin, että osa näistä aikamatkoista tapahtui vain hänen päänsä sisällä) ja sai päähänsä palata ajassa pelastamaan lapsensa ja estämään massatuhon.

 

Zezba_K.jpg

Shuramin pikkuveli Zesba Karma oli Edelweissin toinen aviomies, joka kavalsi hänen poikansa Tiimakuninkaalle.

 

Xapara-roolipeli

Edelweiss ilmaantui poikineen Loksesiin ja törmäsi hampurilaisbaarissa Arniaan ja Dominikiin. Ed kertoi olevansa näiden jälkeläinen ja matkustaneensa 800 vuotta ajassa taaksepäin korjatakseen eräitä asioita. Ohimennen hän tuli myös lipsauttaneeksi äidilleen, ettei tämän ja Dominikin avioliitto ollut kovin onnellinen - sillä seurauksella, että hänen vanhempansa erosivat. Ed ei kuitenkaan pyyhkinyt tällä itseään pois, koska oli siirtynyt toiselta ajan langalta (eli ikään kuin rinnakkaisulottuvuudesta). Hän jätti "Pikku-Edit" eli Edgarin ja Edwardin vanhempiensa hoiviin ja ujuttautui Kuzhkailiin tuhotakseen Tuolina tunnetun vangin sisään kätkeytyneen Tiiman Silmän. Kyseinen taikaesine näet oli mahdollistanut Tiimakuninkaan nousun hänen aikajanallaan.

Ed törmäsi Loksesissa käymässä olleisiin Shuramiin ja Romsuun ja siirtyi näiden kyydillä Dapperwutiin. Romsu otti hänet apulaisekseen Kuzhkailin keittiöön. Kolmikko vietti sangen railakkaan biletysillan sillä seurauksella, että Romsu nukahti tupakka kädessä sohvalle ja vankilassa syttyi tulipalo. Palon turvin Edelweiss ja pari muuta vankia pakenivat Durainan-lohikäärmeen selässä. Paon aikana Durainan myös söi Tuolin tuhoten siten miesparan sisälle kätkeytyneen Tiiman Silmän.

Durainan oli kiitollinen Edelweissille vapauttamisestaan ja lähti hänen mukaansa. He saavuttivat Veljien Killan väen M/S Räckhalsilla, jossa Ed etsi Rihan hallussa olleen Pimeänkäpälän käsiinsä. Hän käytti sitä tehdäkseen Durainanista kuolemattoman. Ed myös teki Jaxonista ja Alonsosta kuolemattomia ja lensi heidän kanssaan Skaiarin taisteluun Durainanin selässä.

Omasta historiastaan johtuen Edelweissilla oli outo pakkomielle Jaxoniin. Hän yritti vakuuttaa tämän siitä, että Riha on pohjimmiltaan kieroutunut ja paha, sekä vietellä miesparan. Hän ei kuitenkaan saanut varsinaista vastakaikua ja päätyi myöhemmin seurustelemaan Skaiarista pelastetun Kornan kanssa. Tätä ennen hänellä ehti olla säätöä myös Jaxonin Kegan-enon kanssa.

 

Kuolemattomat

Edelweiss poikineen seilasi Veljien Killan kanssa M/S Räckhalsilla Athanan ympäri. Pallomeren autiosaarella he joutuivat suurtiimojen luomaan aikaharhaan, jossa Ed oli jälleen pikkulapsi ja hänen poikansa puolestaan aikuisia. Edelweiss seikkaili saarella viidakossa niin ikään lapseksi muuttuneen isäpuolensa Moxxin kanssa. Kuolemattomat lapset keksivät varsin sairaan leikin ja päättivät toistensa yllyttäminä hypätä alas rantakalliolta.

Xaparaanpaluun jälkeen Ed kävi muunmuassa Kazeimoksessa tapaamassa sinne pesän tehnyttä Durainania, sekä tervehtimässä Kakhudaan asettunutta Koshian perhettä. Veljien Killan juonittelut paljastuivat ja he joutuivat lähtemään maanpakoon. Perhe Ed pakeni Kornan, Dominikin, Arnian, Moxxin, Rihan, Buzlen ja Jaxonin kera Athanaan. Moxx ja Buzle raivostuivat Dominikille tämän jäätyä kiinni touhuilusta Rihan kanssa ja olivat aikeissa tappaa Edelweissin isän. Ed ei ollut tehnyt Dominikista kuolematonta, jottei savolaisille aiheutuisi entistä pahempaa tuhoa. Nyt hänen oli kuitenkin pakko, jollei halunnut nähdä isäänsä surmattavan luudemonien toimesta. Arnia ja Ed siis pysäyttivät ajan ja sujauttivat Pimeänkäpälä-korvakorun Dominikin korvaan. Buzlen loitsima surmantuli ei täten tehnyt lopullista vahinkoa ja Dominik saattoi todeta olevansa elossa.

Athanasta kiltalaiset pakenivat Neppaihin, jossa väki asettui Alonson sukulaisten omistamaan rantahotelliin. Siellä syntyi melkoinen skandaali, kun selvisi, että Koshia ja Ruby olivat pettäneet Veljien Killan. Heidän luonaan olevat Koshia ja Ruby lapsineen olivatkin pelkkiä klooneja ja oikeat Koshia ja Ruby olivat paenneet lapsineen Killalta piiloon. Kloonit otettiin vangiksi kuulusteluja varten. Kegania säälitti kloonien kohtalo, joten hän neuvoi Edelweissille, miten hän saattoi auttaa kloonit pakoon.

 

Edelweissssss.jpg

Ed oli köyhä katurosvo ja eli monin tavoin melko hunsvottimaista elämää.

 

Autettuaan klooneja Ed päätti livetä poikiensa ja Kornan kanssa. He pakenivat kaupungin lentokentän yksityisterminaaliin, jossa miljonääri Don Geldebaizz oli lähdössä bisnesmiesseurueineen jatkamaan ökylomaansa Rikoon. Perhe Ed piiloutui miljonäärin yksityiskoneeseen. Matkalla heidän jäniksenä matkustamisensa huomattiin, mutta Edin onnistui huumata miljonääriukot mukanaan olleilla napeilla ja perhe pakeni Rikon lentokentällä bisnesmiesseurueen vedellessä koneessaan sikeitä.

Edelweiss, Korna ja pojat päätyivät asumaan Rikon pääkaupunki Rep Hattican pahamaineiselle slummihökkelialueelle. He elelivät melkolailla samanlaista elämää kuin Edelweiss nuoruudessaan, joskin vielä kurjemmissa oloissa. Myöhemmin kiltalaiset tulivat hakemaan heidät pois. (Don Geldebaizzin seurueen epäonni sen sijaan jatkui, koska Shuramin terroristiporukka kaappasi heidän koneensa paluumatkalla.)

Käydessään Kazeimoksessa Ed huomasi, ettei kaikki ollut kohdallaan Durainanin poikasten kanssa. Hän ja gindadruidi Haiga, sekä tämän oppilas Kimbla saivat selville, että Awordus-niminen poikanen omasi outoja tiimavoimia. He alkoivat epäillä, että kyseessä oli Tiimakuninkaan reinkarnaatio. Ajatus tuosta hirmuhallitsijasta syntyneenä uudelleen lohikäärmeenä oli melko karmiva. Asian selvittämistä hankaloitti Durainan, joka luonnollisesti oli suojelevainen poikastaan kohtaan.

Awordus oli ovela, eikä paljastanut Edelweissille, Haigalle ja Kimblalle muistavansa menneisyyttään. Aikaa hallitsevasta lohikäärmeenpoikasesta oli hyötyä, kun Riha jäi viranomaisten vangiksi Rikossa. Ed matkusti Aworduksen ja gindadruidien kanssa Rikoon ja he ujuttautuivat Dukmaan. Riha oli onnistunut viettelemään vanginvartija Sternon, mutta joutuisi teloitettavaksi vuorokauden sisään. Niinpä he Aworduksen avulla siirtyivät Rihan kanssa Dukmassa 3 päivää ajassa taaksepäin. He piileskelivät vankien seassa, kunnes Riha muni ja sai Sternon luut hallintaansa. Seurasi valtava vankilakapina, josta Ed, Awordus, Haiga ja Kimbla kuitenkin vetäytyivät, koska heidän piti palata Kazeimokseen käskemään menneen ajan itsejään lähtemään Rikoon.

Rihan pelastaminen oli olennaista, koska muuten tämän taikaluista rakennettu Veljien Killan alus, jossa mm. Edelweissin pojat ja vanhemmat olivat, olisi kadonnut.

Sotimiseen Edelweiss ei osallistunut, vaan oli taisteluiden aikana Pikku-Edien kanssa ja huolehti muiden kiltalaisten lapsista.

 

Suuri Kotilojahti

Ed elelee Kornan ja poikien kanssa osana Viidakkoyhteisöä koettuaan savolaisten aiheuttaman maailmanlopun jo toista kertaa elämässään. Tällä kertaa hänen rakkaimpansa kuitenkin selvisivät siitä ja Ed elelee leppoisaa elämää uutena harrastuksenaan luolamaalaukset.

 

Senturza

Myös Senturzan puolella Ed asustelee Kornan ja lastensa kanssa, tällä kertaa Killan avaruusaluksessa. Vuodenvaihteen 30 000 - 30 001 jälkeisen aamun pelissä Edelweiss tapaa uudenvuodenjuhlinnasta palaavan Rihan. Edelweiss odottaa Kornan lasta, joten hän on ollut lapsenvahtina aikuisten juhliessa. Hän on surullinen Rihan puolesta, koska tietää tälle juotetun harhajuomaa. Se saa Rihan uskomaan, että Jaxon on kuollut, vaikka todellisuudessa tämä oli kaiketi vain jäänyt maahan Killan paetessa. Rihan ei voida antaa tietää asiaa, koska tämä kykenisi lennättämään luistaan tehtyä Killan alusta ja lähtisi luultavasti etsimään Jaxonia. Edelweiss suunnittelee etsivänsä tämän itse joskus tulevaisuudessa.

Kohtauksessa tulee myös ilmi, että Koshia yrittää jatkuvasti suostutella Ediä palaamaan kanssaan ajassa, jotta hän voisi pelastaa perheensä kuolemalta. Ed ei kuitenkaan halua muuttaa nykyistä tilannetta ja välttelee numerodemonia.

 

Velhoruhtinatar

Porre Kronikoissa Edelweiss ei esiinny, koska niissä Arnia päätyi yhteen Buzlen ja Dominik Rihan (ja Koshian) kanssa. Ainakaan toistaiseksi. Sen sijaan PK:n jatko-osa Velhoruhtinatar perustuu juoneltaan juurikin siihen, että Edelweiss erään (Zesban sabotoimana) pieleen menneen pimeyden taikarituaalin seurauksena tupsahtaa tulevaisuuden Zalzaniin, jota hänen äitinsä hallitsee Buzlen kanssa. Ed oppaanaan Porre Kronikoista tuttu kokoonpano, joka muodostaa tuossa kohtaa Zalzanin hovin, lähtee seikkailemaan eri aikajanoilla. Tarkoituksenani on hieman revitellä tässä tarinassa ja viedä hahmot katsomaan itsensä erilaisia versioita ja aiheuttaa hämminkiä eri aikajanojen hahmojen kohdatessa. Tiettykään tämä ei mikään kovin omaperäinen idea ole, mutta ottaen huomioon, miten rajusti jo pelkästään hahmojen väliset parisuhteet vaihtelevat eri tarinoissa, minulla tulee olemaan hauskaa tämän projektin kimpussa. (Melko iso osa muille aikajanoille sijoittamistani tarinoista perustuu siihen, että halusin kokeilla jotain uutta kummaa shippausta.)

 

Delfia Kronikat

Pikku-Edit esiintyvät tavallaan Delfia Kronikoissa. He näet ovat Velhoruhtinaan sotilaiden surmaamien Kornan lasten reinkarnaatioita. DK:ssa Arnia onnistui pelastamaan Kornan lapsineen ja heistä tuli perhe, joten Ediä tuskin nähdään tässäkään aikajanassa. Paitsi tietty Velhoruhtinatar-projektissa.

 

Ed-insertit

Edelweiss ei sellaisenaan esiinny minään toisena hahmona, mutta hänestä on tullut vaikutteita pariin koiraropehahmooni. Lähinnä siitä naisen hörhöpuolesta. Magian Merkeissä Oxanan mestari Perla on ottanut Edistä sikäli vaikutteita, että on addiktoitunut itse sienistä valmistamiinsa pillereihin ja hörhöilee hieman omissa sfääreissään. Perla on myös Claudiuksen siskopuoli. Tämä on sinänsä hassunhauska asetelma, koska Oxana ja Claudius perustuvat jossain määrin hahmoina Edelweissin äitiin Arniaan ja tämän aviomies Moxxiin.

Perla.jpg

Perla, Magian Merkkien sienipillereillä hörhöilevä npc

Minulle on tulossa myös perusteilla olevaan Portti-roolipeliin Pax-niminen vanha uroskoira, jolla on paha riippuvuus eräisiin sieniin ja hahmoon saattaa tulla melko paljonkin Edelweiss-vaikutteita.

Toista aikamatkaajahahmoa en ole vielä kehitellyt mihinkään.

 

Teemabiisit

One Jump Ahead - Jonathan Young

Kertoo Edelweissin melko katurottamaisesta elämästä Zatsiassa.
 

Why Should I Worry - Jonathan Young

Edin asenne kaupunkielämään

 

Edelweiss - The Sound of Music

Jotain fiilistelyä siitä, kun Ed oli vielä viaton lapsonen ja sai kauniin nimensä

 

Taiteilijaelämää - Ismo Alanko

Edin aikuisvuodet renttumaisena yksinhuoltajaäitin

 

Miten historiaa luetaan - Paleface

Liittyen aikamatkailuun ja yrityksiin muuttaa historia paremmaksi, sekä no.. hahmon asenteisiin ja olemukseen

 

16 kilsaa Kontulaan - Notkea Rotta

Edin elämää Zatsiassa

 

Set the world on fire - E-type

Ed jahtaamassa Jaxonia aikakausien halki be like...