Lucas oli alkujaan pelkkä sivupahis, mutta hyppäsi Porre Kronikoissa yllättäen osaksi päähenkilökaartia. Myös alkuperäisessä pelissä hän saavutti varsin merkittävän aseman Uutta Voimaa johtaneen Shuramin kumppanina. Tämä jääkaappimainen ja hieman yksinkertainen demoninuorukainen on ollut virkistävän erilainen hahmo verrattuna muuhun hahmokaartiini ja saavuttanut ajan kanssa oman asemansa rakkaimpien hahmojeni joukossa.

Pahoittelut kuvien vähyydestä artikkelin yhteydessä. Olen kyllä piirtänyt Lucasia enemmänkin, mutta valitettavasti loput kuvat ovat vähän, öö, kyseenalaisempia sisällöltään.. :'D

Lucasista on olemassa myös koiraversio, jolla pelasin Magian Merkeissä. Tällä hahmolla oli - jos mahdollista - vieläkin traagisempi taustatarina kuin alkuperäisellä versiollaan.

 

 Lucas.jpg

Lucasin alkuperäinen hahmokuva - huom! Sarvi puuttuu!

 

Lucas Icebelt

Lucas on jäädemoni eli muistuttaa ulkoisesti isokokoista ihmistä, jonka otsasta kasvaa yksisarvisen sarvea muistuttava sarvi. Hän kykenee luomaan ympärillä olevasta kosteudesta jäätä ja lunta, sekä viilentämään oman kehonsa lämpötilaa. Lucasilla on pastellinvioletit lyhyehköt hiukset ja suklaanruskeat silmät. Pituutta nuorukaisella on hurjat 187 senttiä ja hän on muutenkin leveäharteinen ja treenattu.

Nuori jäädemonimies Lucas on näytellyt varsin moninaiset roolit pitkin Xaparan maailman eri aikajanoja. Hän on kotoisin Kazeimoksesta ja itse asiassa alunpitäen Rudolf Springin adoptiosisaren poika. Alkuperäisessä pelissä Lucas siepattiin vauvana rikollisjärjestön toimesta ja hänet kasvatettiin pienestä pitäen lapsisotilaaksi kunnioittamaan järjestön johtajaa. Vaikeissa olosuhteissa Lucas kasvoi pahasti kieroon. Hänestä tuli paitsi kylmä tappokone, myös seksuaalisesti melko vinoutunut tapaus.

Hänellä oli hyvin rankka nuoruus jäädemonille niinkin vaarallisessa ympäristössä kuin aavikolla, jossa rikollisjärjestön tukikohta sijaitsi. Kaikista siepatuista jäädemonilapsista Lucas oli ainoa, joka selvisi hengissä kuivassa kuumassa ilmastossa ankarasta armeijamaisesta kasvatuksesta. Opittuaan hallitsemaan jäädytyskykyjään moisissa oloissa hän omaa tavallista jäädemonia huomattavasti tehokkaammat kyvyt päästessään arktiseen ympäristöön.

Lucas ystävystyi järjestöön niin ikää kuuluvan Kobax-nimisen luudemoninuorukaisen kanssa ja onnistui järjestämään heidät pulaan häiriintyneellä käytöksellään. Nuoret pakenivat tukikohdasta. He oleilivat jonkin aikaa Ustambitin hautausmaalla, jossa Lucas tuli hyvin juttuun pervohkoksi tapaukseksi osoittautuneen seremoniamestari Nixrian kanssa. Seikkailun jatkuessa Lucas ja Kobax päätyivät osaksi Aequor-merirosvolaivan miehistöä. Siellä Lucasista tehtiin laivan kokkina toimivan nuoren sapeliginda Auroran apupoika - jäädemoni on erittäin hyödyllinen, jos elintarvikkeet pitää saada säilymään laivaolosuhteissa. Jäädemoninuorukainen aiheutti kuitenkin häiriintyneellä käytöksellään lisää harmeja. Lopulta kapteeni kävelytti Lucasin ja Kobaxin lankulta mereen, josta nämä päätyivät Athanaan ja monen mutkan kautta Ursula von Himmelstrandin perustaman Uuden Voiman sotilaiksi. (Uusi Voima oli perustettu heidän entisen järjestönsä jäljelle jääneistä rippeistä sen kenraalin palattua omaan kotiulottuvuuteensa.)

Nuoret sotilaat olivat Ursulan mukana Kazeimoksessa, jossa tämä koetti siepata Koshian käyttääkseen numerodemoni-ihmissutta oudoissa tiedeprojekteissaan. He saivat kuitenkin Rihalta ja muilta kiltalaisilta köniinsä ja joutuivat vetäytymään takaisin järjestön Zalzanissa sijainneseen salaiseen tukikohtaan.

Palvellessaan Uudessa Voimassa rivimiehinä Lucas ja Kobax sattuivat sekaantumaan erikoiseen tapaukseen. Järjestöön liittynyt fontalialaisnainen Jenny päätyi heidän kanssaan vahingossa Ursulan kieroon kasvatusprojektiin liittyvään Hautomoon, jossa oli luudemoninaisten munimia munia. Nuorten läsnäollessa yksi munista kuoriutui ja Kobax ja Jenny ottivat maailmaan tulleen sekaverisen pienokaisen hoiviinsa Lucasin varmistaessa heidän selustansa. Tuo luudemonin ja hilbon (naalikansa) risteymä nimettiin Projekti Sakuraksi ja Kobax ja Jenny alkoivat koulimaan kasvattitytöstään taitavaa soturia. Lucas piti heidän salaisuutensa lojaaliudesta Kobaxia kohtaan.

 

ProjektiSakura.jpg

Projekti Sakura vähän vanhempana.

 

Lucas, Kobax, Jenny ja Jennyn velhomestari Wusda lähetettiin Xaparasta maanpaossa olleiden Veljien Killan jäsenten perään. Ustambitissa sattuneen taistelun aikana Lucas onnistui vangitsemaan Rihan ja Arnian, mutta joutui samalla eroon tovereistaan. Wusdan onnistui palata myös tukikohtaan kärsittyään pahoin magiataistelussa Dominikin ja Buzlen kanssa, mutta Kobax, Jenny ja näiden mukana ollut Sakura jäivät teille tietymättömille.

Moxx, Buzle ja Jaxon hyökkäsivät Uuden Voiman tukikohtaan Zalzanissa vapauttaakseen Rihan ja Arnian. Taistelussa liskomuotoon muuttunut Moxx puri Lucasin oikean käden irti ja tukikohta tuhoutui Wusdan huonosti tähdätyn laavapommiloitsun seurauksena. Uuden Voiman väki vetäytyi nuolemaan haavojaan Athanassa sijaitsevaan edeltäjäjärjestönsä vanhaan tukikohtaan, jossa Lucas oli varttunut. Siellä Ursula otti nuoren jäädemonin koekaniinikseen ja rakensi hänelle aseena toimivan mekaanisen käden. Käsi hyödyntää Lucasin luontaista jäätaikuutta ja pystyy muuntautumaan muunmuassa raskaan sarjan tykiksi.

Kobax, Jenny ja Sakura löytyivät merirosvokaupunki Kraikundasta, jonka Kobax oli onnistunut ottamaan hallintaansa. Lucas lähetettiin vierailemaan siellä ja valvomaan kaupungin muuttamista Uuden Voiman tukikohdaksi.

Entistä jännemmäksi Lucasin asema muuttui, kun hänen kanssaan säätämään ruvennut Uuden Voiman valtiatar Shuram tykästyi häneen ja päätti tehdä Lucasista kumppaninsa. Valtiatar jopa halusi Lucasin kanssa lapsen. (Sinänsä outo käänne, että Shuram oli tähän saakka ollut sitoutumiskyvytön kusipää ja hylännyt aikaisemmat vahinkolapsensa unohtaen tyystin näiden olemassaolon). Lucas oli kasvatettu noudattamaan käskyjä kyselemättä, eikä hänellä toisaalta ollut mitään syytä kieltäytyäkään. Nuori sotilas löysi pian itsensä järjestön toiseksi korkeimmasta asemasta, kokeneiden vanhojen kenraalien yläpuolelta. Vallattuaan Etelä-Rikon Shuram myös teki Lucasista valtion pääministerin.

Yksinkertainen jäädemoninuorukainen ei itse kauheasti vaikuttanut mihinkään tai ollut kovin aloitteellinen asioista. Meni vain tapahtumien mukana ja teki, mitä Shuram käski - olkoonkin, että yleensä tämä toiminta oli Lucasille ihan mieleistä.

 

HectorKarmaa.jpg

Hector Karma, Shuramin ja Lucasin poika

 

Lucas sai siis melko nuorella iällä paljon valtaa ja vastuuta, sekä päätyi perustamaan perheenkin ennen kuin ehätti kahtakymmentä täyttää. Jäädemoni ei ole mitään syvällistä itsetutkiskelua harrastava tapaus, mutta koki toki kaiken hyvin hämmentävänä sikäli, kun joskus pysähtyi asioita edes miettimään.

Suuressa Kotilojahdissa Shuram ja Lucas elävät osana Viidakkoyhteisön melko vapaamielistä Luolayhteisöä. Heidän 5-vuotias Hector-poikansa elelee viidakon keskellä melko rasavilliä elämää. Hänen erikoiskykynsä on ajan jäädyttäminen, joskaan lapsi ei tietenkään hallitse vielä kykyään kovin hyvin ja se tulee vahvistumaan hänen kasvaessaan.

 

ShurLuu.jpg

Kohtaus pelistä (unohdin piirtää Lucasin sarven, hupsis), Lucas neuvoo 700-vuotiasta naisystäväänsä tekniikan ihmeiden parissa Shuramin käytellessä vastuuttomasti puhelintaan lentokoneessa.

 

Lucas muissa tarinoissa

Porre Kronikoissa Lucasin lapsuus on ollut perin onnellinen: häntä ei ole siepattu mihinkään ja hän on saanut varttua vanhempiensa luona Kazeimoksessa. Hän kuuluu kotikylänsä nuorten jääkiekkojoukkueeseen ja omaa läheiset siteet sukuun adoptoituun Rudolf-enoonsa. Arnian, Dominikin, Rihan, Koshian ja Shuramin paettua Xaparasta Kazeimokseen he päätyvätkin Lucasin suvun mökille, jossa Lucas ja Rudolf ovat parhaillaan lomailemassa. Arvaamatta, että majoittavat vankikarkureita, Rudolf ja Lucas tarjoavat epämääräisessä vaatetuksessa lumiseen erämaahan eksyneille yösijan ja ystävystyvät näiden kanssa.

Lucas tulee hieman uteliaaksi Rihan ja Arnian suhteen, mutta päätyy säätämään enonsa aiemmin vietelleen Shuramin kanssa. Rudolf yllättää heidät rysän päältä ja vieraat painuvat tiehensä. Tapaus särkee Lucasin ja Rudolfin välit ja Rudolf painuu Xaparaan, jossa hän ilmoittautuu vapaaehtoiseksi etulinjan kenttälääkäriksi Zalzanin aloittaessa sodan.

Tietämättä enonsa sotaanlähdöstä Lucas lähtee joukkueensa kanssa pelireissulle Kazeimoksen pääkaupunkiin Domaihin, jossa hän täysin sattumalta törmää Shuramiin raitiovaunussa. Käy ilmi, että tämä ja muut ovat perustaneet sinne xaparalaisen yökerhon (saatuaan matkan varrella kansalaisuudet ja oleskeluluvat Shuramin päädyttyä säätämään kuningas Pion kanssa) ja Shuram kutsuu Lucasin joukkuetovereineen sinne viettämään iltaa piittaamatta siitä, ettei kaikilla nuorista jääkiekkoilijoista oikeastaan riitä ikää. Lucas päätyy jälleen säätämään Shuramin kanssa ja jää pyörimään Domaihin.

Heille selviää, että Rudolf ja joitakin muita pääsankareiden läheisiä on jäänyt zalzanilaisten sotavangeiksi. Lucas liittyy pääsankareiden Buzlen johdolla perustamaan Liskokaartiin ja kouluttautuu pimeyden jäävelhoksi pelastaakseen enonsa. Hän oppii myös ratsastamaan disseerillä ja saa omaksi ratsukseen tulenpunaista rotua olevan Pälä-nimisen vahvan tamman. Porre Kronikoissa Lucas myös ystävystyy porukan mukana niinikää roikkuvan Sternon kanssa.

 

Lucasponi.jpg

Miltä Lucas näyttäisi ponina?

 

Rudolf ja muut onnistutaan pelastamaan Liskoryhmän lennettyä Dodehanin halki Kazeimoksesta Zalzaniin. Tuskimpa Lucasin fontalialaiseno on saanut annettua hänelle anteeksi Shuram-tapauksen, kun Lucas menee rakastumaan tapaamaansa gindatyttö Xrablaan. Jäädemonin on sopeuduttava uuden tyttöystävänsä kansan erikoisiin tapoihin ja pian hän huomaa olevansa toinen muodostuneen uuden perhelauman alfauroksista. "Veljenään" Lucasilla on toisena lauman alfana vanhempi gindamies Kitibbo. Muut lauman jäsenet ovat tämän edesmenneen numerodemonipuolison kanssa saama 9-vuotias tytär Kueta, sekä Xrablan tädit Cadol ja Melda. (Roolipelin puolella Xrabla, Cadol ja Melda kuuluivat Dominikin laumaan, Kitibbo ja Kueta ovat uusia, pelkästään PK:ssa esiintyviä hahmoja.)

Fontalialaisena Rudolf pelkää gindoja kuollakseen, vaikka nämä suhtautuvatkin perin säyseästi uuden alfansa enoon yrittämättä saalistaa tätä. Pitkin hampain Rudolf hyväksyy Lucasin uudet kuviot. Nuorelle parille tulee kuitenkin pientä draamaa liittyen lasten hankintaan. Viidakossa varttuneille gindoille on yleensä elintärkeää hankkia jälkikasvua melko nuorella iällä ja Lucas hieman säikähtää tyttöystävänsä vaatimuksia perheen perustamisesta. Sankareiden päästyä Athanasta takaisin Xaparaan tulee oudon tilanteensa kanssa pähkäilevälle Lucasille pientä säätöä heidät sukukartanoonsa majoittaneen Alonso Dolbaizzin kanssa. (Viimeisin PK:ssa tapahtunut käänne.)

 

Lucass.jpg

Kengan Ashuran Hatsumi Sen omaa aika paljon yhdennäköisyyttä siihen, miltä kuvittelen Lucasin näyttävän hieman vanhempana. Hahmon olemus ja luonne sopivat myös jossain määrin yksiin, joten oli pako tehdä taannoi tuo kuvaeditti - ja tässä nähdään viimein tuo sarvikin.

 

Tähän mennessä Lucas ei ole esiintynyt muissa Xapara-tarinoissa. (Senturzassa hän tosin taitaa hallita maailmaa Shuramin ja poikansa siivellä.) Olen tosin viime aikoina kovasti suunnitellut aloittavani tarinaprojektin, jossa shippaisin hieman nuoremmat Lucasin ja Rihan ja kirjoittaisin näistä jonkun söpsön teinirakkausstoorin. :3

 

Lucas.jpg

Lucas Magian Merkeissä, hahmo tehty hahmogeneraattorilla

 

Magian Merkeissä Lucas kuuluu hylkiölauma Marcadon Temppelijengiin. Hänen perheensä karkoitettiin uskonnollisesta Santos-laumasta heti hänen synnyttyään, koska Lucas oli perinyt marcadolaisisänsä "pahat merkit" eli oudot turkinvärit ja erikoiskykyjä - nimittäin kyvyn jäädyttää. Talviyönselkään heitetty emo ja Lucasin sisarukset paleltuivat hengiltä pakkasessa, mutta Lucas selvisi ja varttui marcadolaisten sotureiden kasvattamana vihaten Santosia koko sydämestään.

Temppelijengi perusti uudelleen Kaaoksenjumala Salaxin kultin tämän paljastettua heidän "kiroustensa" olevan itse asiassa hänen siunauksiaan. Lucas ihailee suuresti laumaan hiljattain liittynyttä ja saman tien Salaxin ylipapiksi noussutta vanhaa Grigoria, joka aikanaan myös karkoitettiin Santosista. Noin muuten hän on taitava soturi, mutta sosiaalisilta taidoiltaan vielä harjoitusta kaipaava nuori uros, jolla on ollut toisinaan joitakin kömpelöitä yrityksiä saada itselleen tyttöystävää lauman narttujen joukosta.

Lucasista on tulossa versio myös perusteilla olevaan Portti-roolipeliin, jossa aiemmin mainitun Jennyn koirainsert on muuten hänen siskonsa. Lucas tulee esiintymään myös Kuzhkailin Tuomitut -tarinan seuraavassa luvussa!

 

Vaikutteet

Lucas pohjautuu hahmona melko vahvasti stereotyyppiin nuoresta, ajatusmaailmaltaan simppelistä kundista, jota kiinnostaa urheilu ja tytöt. Hahmoparka vaan on saanut osakseen toinen toistaan karumpia kohtaloita pääsemättä elämään sellaista tavallisen nuoren elämää. Voi toki olla, että hahmoon on tullut vaikutteita myös oikeista henkilöistä ja erilaisista tarinoiden hahmoista. En nyt kyllä saa päähäni mitään yksittäistä esimerkkiä, mutta monesti tällainen hahmotyyppi jääkin tarinoissa hieman taustalle sellaiseksi pahiksen sivukätyriksi. Tiedättehän ne kasvottomat sotilaat, jotka toteuttavat päälliköidensä moraalittomimmatkin käskyt epäröimättä? Lucas on kai tapani kertoa yhden tällaisen tyypin tarina.

 

Teemabiisit

Metal Machine - Sabaton

Tästä tuli Lucasin teemabiisi hänelle rakennetun mekaanisen käden myötä.

 

Pohjoista Viljaa - Viikate

Sopii Lucasin kotimaahan Kazeimokseen ja kontrastiin, mikä hänellä oli kasvettuaan Athanan lämmössä

 

Elävä Koneeksi - Turmion Kätilöt

Lucasin sielunmaisema hänen kasvettuaan alkuperäisen pelin tarinan mukaisissa oloissa

 

Aina Mielessä - Juha Vainio

Kuvastaa sitä toista puolta Lucasin yksinkertaisesta sielunmaisemasta :'D

 

Kuka Pelkää Leijonaa - Portion Boys

Porre Kronikoihin osuva, kun nuori jääkiekkoilijamme päätyy leijonamaisen lauman jäseneksi - biisin kaksimielisyydet toki toimivat myös! :D