Ajattelin huvikseni kirjoitella lyhykäisesti, millaisia muksuja olen hahmoilleni kehitellyt. Hahmojen shippailu on yleensä aika mielenkiintoista puuhaa ihan miettien, miten ja millaisissa olosuhteissa eri hahmoista voisi muodostua pari ja millaista näiden välinen vuorovaikutus ja rakkauselämä olisi. Mielenkiintoisena lisänä totta kai, millaista olisi shipattujen hahmojen mahdollinen jälkikasvu.

Tässä artikkelissa esitellyt lapsukaiset ovat saaneet alkunsa pääasiassa Xapara-roolipelin edetessä ja heistä on nähty sitten varttuneempia skenaarioita eri tarinoissa, mitä on pelattu tai kirjoiteltu. Artikkelin teki havainnollisti itsellenikin hyvin, miten eksponentiaalisesti hahmot ovat päässeet lisääntymään - varsinkin, jos lasken mukaan vaihtoehtoiset aikajanat! Se vaan on liian hauskaa ideoida, millaisia erilaisia risteymiä eri fantasiakansojen edustajille voisi syntyä ja miten vanhempien ulkonäkö, luonteenpiirteet, kasvatus ja muu näkyvät jälkikasvussa.

Artikkelin kuvitukset on tehty hahmogeneraattoreilla.

 

Juli_penska.jpg

Meillä oli muunmuassa pelissä vaihe, jossa hahmot joutuivat aikaharhaan aikaa manipuloivien suurtiimojen saarella (Härösaari) ja monet lapsihahmot olivat siinä nuoria aikuisia. Toinen tällainen oli XNG30v -roolipeli eli Xapara New Generation 30 vuoden päästä, mikä sijoittui roolipelin oletettuun tulevaisuuteen. Hahmoja on nähty muutaan vuoden vanhempina myös Suuri Kotilojahti -ropessa ja heitä esiintyy aikuisina Senturza-tarinassani, sekä hiljattain aloittamassani vaihtoehtoisen aikajanan tarinassa Craniumin Päiväkirjat.

Lapsihahmoja on tarinoissa enemmänkin, mutta tässä esittelen lähinnä omina pelihahmoinani toimineet.

 

Jazon Räckhals

Jazon on Rihan ja Jaxonin vanhin lapsi. Hän on melko veltto ja kunnianhimoton tapaus, kuten isänsä ja omaa luonnostaan tälle ominaisen pitkän ja kohtalaisen atleettisen olemuksen. Luudemoniäidiltään hän on perinyt kyvyn luoda taikaluita ja omaa ominaisuuden, jota nämä kutsuvat nimellä azo - kaikkiluu eli osaa luonnostaan luoda jokaista luurangon palasta yhtä helposti kuin luudemonit yleensä yhtä tiettyä nimikkoluutaan. Jazonin kohdalla tämä lahjakkuus menee kuitenkin hukkaan, sillä hän ei ole tippaakaan kiinnostunut hiomaan taitojaan mihinkään suuntaan. Jazon lienee melko pilalle hemmoteltu tapaus.

Jazze.jpg

Jazonin loihtimat luut ovat väriltään hopeisia. Hänen nimensä keksittiin vähän vahingossa, kun peliä kirjoittaessa Jaxonin kanssa sormi osui aika usein x:n sijasta z:aan. Ropen maailmassa nimi on sanaleikki hänen isänsä nimestä ja luudemonikielen azo-sanasta, mikä on itse asiassa melko kekseliästä ottaen huomioon nimet ideoineen Rihan yksinkertaisuuden.

 

Rixa Räckhals

Jazonin vanhin sisko Rixa on Rihan ja Jaxonin vanhin tytär. Hänen nimensä on lähinnä hassu yhdistelmä hänen vanhempiensa nimistä. Isänsä ja veljensä tavoin Rixa on pitkä, harteikas ja vahvarakenteinen. Hänen nimikkoluunsa on lantioluu, mitä pidetään yleisesti hyvin riettaana. Normaalisti niitä loihtivaa luudemonia kutsuttaisiin nimellä Ghazo, mutta Riha halusi varjella tytärtään syrjinnältä ja nimesi tämän sen vuoksi eri tavalla. Niin tai näin, Rixasta kasvoi melko vapaamielinen yksilö, eikä nimi ole häntä juuri pelastanut varttumasta sellaiseksi kuin on.

Rixa_autiosaari.jpg

Rixa on luonteeltaan aavistuksen luudemonimaisempi kuin veljensä, mitä tulee esimerkiksi agressiivisuuteen. Noin muuten hän muistuttaa käytökseltään isänsä kansaa vähän kyseenalaisine luonteenlaatuineen. XNG30V:ssä Rixalla oli porttikielto isoon osaan Xaparan hautausmaista.

 

Tinx Räckhals

Tinx on Rihan ja Dominikin vahinkolapsi, joka on varttunut Rihan, Jaxonin ja Buzlen perheessä. Buzle jossain määrin otti Tinxin hoiviinsa jo haudontavaiheessa ja kasvatti tätä hieman sisaruksiaan rauhallisempaaa älykkäämpää poikaa ikään kuin omanaan. Härösaarella Tinx deittaili Koshian ja Rubyn Damira-tyttären kanssa.

Tinxxxxx.jpg

Tinxin nimikkoluu on kynsi ja hän luo yleensä erilaisia kissaeläinten luurankoja. Taustastaan ja luonteestaan johtuen hän on aina ollut hieman ulkopuolinen Räckhalsin perheessä, mutta omaa silti melko lujat siteet sisaruksiinsa, äitiinsä ja isäpuoliinsa, sekä biologiseen isäänsä perheineen. Tinxillä on jokunen puolisisarus myös isänsä puolelta, kuten Edelweiss, Julius, Julia ja koko joukko puoligindoja.

 

Craniumi Räckhals / Cranium Narish

Rihan ja Buzlen tytär Cranium on varttunut puoliverisen sisarusparven keskellä ainoana puhdasverisenä luudemonina. Hänen taakkanaan on erityisen vaativa isä, joka olisi toivonut itselleen omaa poikaa tyttären sijaan ja on melko häikäilemättä kasannut Craniumin niskaan epäterveen määrän paineita, jotka sisukas nuori luudemoninainen on kantanut epäinhimillisen hyvin. Taustansa ja geeniensäkin vuoksi Cranium on kasvanut melko kieroon ja on isänsä kouluttama taidokas pimeyden velho.

Cranium_skidi.jpg

Äitinsä tavoin Cranium on erityisen lahjakas loihtimaan pääkalloja. Ne ovat oransseja, kuten hänen isänsä taikaluut ennen mustumistaan. Hän on perinyt isältään myös vitivalkoiset hiukset ja melkolailla ulkoisia piirteitä. Craniumilla on kuitenkin äitinsä suvulle ominaiset kirkkaanoranssit silmät. Ottaen huomioon Rihan ja Buzlen melko räjähtelevät temperamentit, heidän tyttärensä on hämmentävän tyyni ja laskelmoiva tapaus.

Härösaaren aikaharhassa Cranium asui isänsä luomassa linnoituksessa. Hän on joiltain osin melko perinteinen luudemoni, joskaan ei kavahda pimeyden voimia ja on perhetaustansa vuoksi tavanomaista siedättyneempi hieman vapaamielisempään elämään. Itse hän on melko kurinalainen ja itseään kohtaan vaativa. Cranium on varttunut tavoitellen isänsä hyväksyntää, mikä on vienyt hänet toki pitkälle, muttei millään kovin tasapainoisella tavalla.

 

CraniumNarish.jpg

 

Uusin tarinaprojektini kertoo juurikin Craniumista, mutten ole päässyt siinä vielä alkua pidemmälle. Cranium on tarinassa noin 40-vuotias ja valmistautuu ensimmäiseen Kolmen Lihan Rituaaliinsa. Siis erittäin kiellettyyn voimakkaaseen mustan magian loitsuun, joka kasvattaa hänen voimiaan velhona imemällä voimaa hänen surmaamiensa vihollisten jäänteistä. (Craniumin isä oli tehnyt kyseisen loitsun lukuisia kertoja ja osittain tämän ansiosta kehittynyt aikansa voimakkaimmaksi velhoksi.)

Aloitin tarinan ihan puhtaasti tarkastellakseni Craniumin luonnetta syvemmin. Rihan suvun naiset ovat muutenkin olleet viime aikoina suurennuslasini alla, sillä edellinen tarinani käsitteli Craniumin isoäitiä, Lilheniä.

 

Hector Karma

Hector on Shuramin ja Lucasin poika, jonka tehtäväksi oli jo alkujaan määrätty ottaa äitinsä paikka Uusi Voima -järjestön, myöhemmin Rikon ja lopulta koko maailman hallitsijana. Hector on puoliksi tiima ja puoliksi jäädemoni, jonka vuoksi hänellä on erikoinen kyky jäädyttää aikaa.

HectorKarmaa.jpg

Hector esiintyy Suuri Kotilojahti -pelissä rasavillinä pojankoltiaisena. Senturza-tarinassani hän on aikuinen maailmanvaltias, joka käyttelee äidiltään perimäänsä supertiimalasia. Vanhempiensa vuoksi Hector on kaikkea muuta kuin tasapainoinen yksilö. Aikamatka-tarinassani hän on vastuussa siitä, että Dominik ja Arnia on lähetetty 400 vuoden päähän menneisyyteen.

Hectorilla on pitkin maailmaa lukuisia puolisisaruksia. Hän on kuitenkin tiettävästi Shuramin ainoa lapsi, jonka olemassaolo ei ole vahinko ja josta hänen äitinsä on ainakin ollut kiinnostunut huolehtimaan.

 

Julius Galabaizz

Dominikin ja Shuramin poika Julius aloitti elämänsä niinkin karusti, että heidän melko häiriintynyt äitinsä hylkäsi heidät vastasyntyneinä rannalle saatuaan suurtiimalasin haltuunsa. Dominikin gindapuolisot löysivät heidät ja hiljattain omat pentunsa synnyttänyt gindanainen Cadol adoptoi Juliuksen ja hänen kaksossiskonsa Julian. He kasvoivat osana puolivilliä leijonamaisesti käyttäytyvää gindalaumaa, mikä näkyy heidän luonteessaan.

Julius.jpg

Juliuksesta varttuu kylmän laskelmoiva ja melkoisen ison egon omaava tapaus. Gindojen keskellä varttuessaan hän tottuu sukupuolensa puolesta nauttimaan luontaista kunnioitusta, mikä näkyy hänen luonteessaan aikuisiälläkin. Juliuksella on samanlaiset marjapuuron väriset silmät kuin hänen tädillään Islalla (kuvassa hieman väärä väri) ja niissä on tiimoille ominaiseen tapaan pupilleina pentagrammit, tosin keltaisen sijaan mustat.

 

Julia Galabaizz

Juliuksen kaksoissisko, Cadolin kasvattama Shuramin ja Dominikin tytär. Kohdannut lapsuudessaan paljon ennakkoluuloja biologisen äitinsä vuoksi, mikä on kasvattanut Juliaa kieroon. Saanut melko paljon vaikutteita gindoilta kasvettuaan näiden keskellä, villi ja petomainen, sekä ilmiömäisen hyvä kiipeilijä. Melko räväkkä persoona.

Julia.jpg

Sisarusten äidin hiusten sateenkaariväri on periytynyt heille pastellisävyisenä, johtuen luultavasti kaksosten hopeahiuksisen isän perimästä. Toisin kuin suurimmalla osalla tiimahybrideistä, Julialla on tavalliset oranssit silmät, jotka tosin ovat muodoltaan suurehkot, kuten Shuramilla.

Molemmilla sisaruksilla on harmaa sudenhäntä ja susimaiset korvat.

 

Kitena Glush

Kitena on Arnian ja Moxxin poika eli toisin sanoen Rihan (ja Edelweissin) melko nuori velipuoli. Hän on puoliksi tiima ja puoliksi luudemoni. Ulkoisesti hän muistuttaa melko paljon luudemonia, joskin omaa harmaan ihon ja tiimamaisesti kirkkaat, pinkit hiukset.

KitenaGlush.jpg

Kitena ehti syntyä roolipelin puolella, jossa hän oli vilkas pikkulapsi. Luudemonilasten tapaan hän osasi juosta seinillä ja muuttua näkymättömäksi ja kykeni lisäksi tiimojen tapaan kontrolloimaan aikaa. Melkoisesti vahdittavaa siis. Hänen 800 vuotta vanhemman isosiskonsa Edelweissin lapset Edward ja Edgar laitettiin usein vahtimaan Kitenaa, koska pysyivät tiimahybrideinä hänen perässään.

Senturza-tarinassani Kitena on aikuinen ja hänen isänsä Moxx on kouluttanut hänestä avaruusaluksessa elävän yhteisön seremoniamestarin. Kitenaa ei ollut olemassa XNG30v:ssä, koska sen aikajanalla Arnia ja Dominik menivät naimisiin ja saivat Edelweissin. Sen sijaan Rihalla ja Jaxonilla oli samanniminen lapsi. (Kitenan nimi viittaa kykyyn loitsia häntäluita. Luudemonien keskuudessa samojen nimien esiintyminen on melko yleistä, koska lapset nimetään heidän loihtimansa luun mukaan. Esimerkiksi Cranium ja Riha ovat periaatteessa kaimoja, koska molempien nimi tarkoittaa pääkalloa.)

 

Damira Mazzaduskes

Damira on Koshian ja Rubyn tytär. Hän on puoliksi numerodemoni ja puoliksi fontalialainen. Damiralla on myös isosisko Cherry, sekä kaksosveli Haak/Hawke (aikajanasta riippuen). Damira esiintyi myös susiversiona Magian Merkit -roolipelissä Galina-nimisenä pentuna, joka opiskelee lauman parantajaksi.

Damira.jpg

Damiralla on silkkisenmustat sudenkorvat ja häntä, mustat nahkasiivet, tummahko iho ja suuret hailakanpunaiset silmät. Iän myötä hän varttuu varsin sirorakenteiseksi kaunottareksi ja omaa melko diivamaisen prinsessaluonteen. Hän omaksuu isältään tämän mieltymykset siisteyteen, pikkutarkkuuteen ja tyylikkyyteen. Härösaarella Damira ja Koshia päätyivät asumaan Buzlen perustamaan linnoitukseen heidän muun perheensä villiinnyttyä metsään.

Damirasta ei aina uskoisi, että hänen äitinsä kansa elää luonnon keskellä ja käyttäytyy ajoittain kuin villieläimet. Kenties hän on torjunut tämän puolen itsestään ja se putkahtaa jonain kauniina päivänä esiin. Senturza-tarinassa Damira huolehtii avaruusaluksen elintärkeästä puutarhasta ja on vastuussa sen toiminnasta ja kehittämisestä. Tässä voitaneen nähdä enemmän hänen fontalialaisluontoaan. Tarina on melko pahasti kesken, mutta siinä on kehitteillä pienoinen romanssi Damiran ja Dominikin välille.

 

Muita seuraavan polven hahmoja

Näitä tosiaan riittää, riippuen tarinasta. Osa jää nyt esittelemättä jo ihan sen vuoksi, ettei minulla ole hahmoista kuvia tai tarpeeksi kerrottavaa. Huun ja Khublan lapsoset mainitsin artikkelissa Athanan kansat ja heille olen miettinyt jonkunlaista tulevaisuutta Kazeimosta hallitsevan kuningas Pion ja kuningatar Qamarin pojan, prinssi Rakeshin kanssa. Muita maininnanarvoisia prinssejä lienevät Islan ja Fezohin poika, prinssi Fedovan (Xapara-rope) ja Velhoruhtinatar-tarinassa esiintyvä, Zalzanin hallitsijapariksi nousseiden Buzlen ja Arnian poika, prinssi Razno. Myös Edelweissin pojat Edgar ja Edward olisi joskus hauska esitellä paremmin.

Vanhemmasta päästä alkuperäisten hahmojani jälkeläisiä lienee Skylla Shiarkhan, Punataudin ja Kirken tytär. Hänestä on tulossa piakkoin esittely Hammasnurkkaan!