Saatteeksi

Keksin Huun alkujaan Italian reissulla. Halusin luoda hiukan erilaisen hahmon, joka olisi ujo ja ahkera ja katsoisi noin ylipäätään maailmaa hieman eri tavoin. Taustalla toimi jokin sellainen yleinen vaikutelmani sisäkön mekko päällä pyörivistä animen sivuhahmoista sarjoissa, joita en itse edes juuri katso. Huun keltaiseen pilkukkaaseen turkkiin (häntä ja korvat) idea tuli hyeenakoirista. Hahmon puheparsi on ottanut tahattomia vaikutteita Harry Potter -sarjan kotitontuista. Kuten monet muut sittemmin isoon rooliin nousseet hahmot, Huu oli alkujaan täysin sivuhahmo ainoana pointtinaan tuoda vähän esiin, millaista porukkaa Veljien Killan matkassa seilaa.

Palvelustyttöhahmoa ei oikein voi kehittää kehittämättä tälle sitä palveltavaa. Näin syntyi Donna Gemibaizz. Gemibaizzithan omistavat Pohjois-Athanaa halkovan heidän mukaansa nimetyn Gemihain-kanavan ja ovat eräs Xaparan maailman varakkaimmista suvuista. Huun emäntä on Veljien Killan mukaan lähtiessään nuori ja naiivi nainen, joka kokee npc:ksi melkoisen hahmokehityksen joutuessaan kyseenalaistamaan omia toimintatapojaan ja lähtiessään lopulta toimimaan vastarintaliikkeessä entisiä tovereitaan vastaan.

 

Huu.jpg

Huu

Huulla ei alkujaan ollut sukunimeä. Hän syntyi Gemibaizzin kartanossa, jossa hänen vanhempansa olivat osa palkatonta palvelusväkeä - eli toisin sanoen modernin ajan orjia hieman paremmassa asemassa. Huun perheellä oli melko hyvät välit isäntäväkeen ja heistä pidettiin paljon parempaa huolta kuin monista muista samanlaiseen asemaan päätyneistä fontalialaisista. (Huun isä oli itse asiassa kotoisin samaiselta plantaasilta, josta Veljien Kilta vapautti myöhemmin mm. sittemmin Kazeimoksen kuningattareksi nousseen Qamar Haustin.) Huu kasvoi yhdessä eroctusemäntänsä Donnan kanssa ja toimi tämän henkilökohtaisena palvelustyttönä.

Huun turvattu elämä muuttui, kun hänen emäntänsä päätti lähteä Gemihainia seilanneen Veljien Killan matkaan. M/S Räckhalsilla meno oli välistä varsin riehakasta ja Huu sai varoa kaikenlaista ahdistelijoista gindoihin, jotka yrittivät tilaisuuden tullen syödä hänet. Oman lisähaasteensa toi se, että Huu osaa suomea melko välttävästi. Synnyinkodissaan hän oli tottunut puhumaan vanhempiensa kanssa fontaliaa ja isäntäväen kanssa erotikaa. Suomea puhuessaan Huu puhuu itsestään kolmannessa persoonassa.

Matkan aikana löydettiin fontalialaisten muinainen pyhä saari, jota myös Huu oli mukana tutkimassa. Sieltä hän löysi oman magmellikivessä asustavansa henkieläimen, pöllöhengen nimeltään Grigori. Se on siitä pitäen kulkenut Huun mukana tehtävänään suojella häntä gindoilta ja muilta vaaroilta. Myöhemmin Huu oppi käyttämään kiveä niin, että kykenee fuusioitumaan Grigorin kanssa aarnikotkamaiseksi henkipedoksi.

Todella eriskummalliseksi Huun elämä muuttui Härösaarella, jossa Donna päätti pelastaa luudemoniliskojen henkihieveriin runteleman gindamies Khublan. Käytännössä sekä pelastusoperaatio, että miehen parantaminen määrättiin Huun tehtäväksi. Grigorin avulla hän ajoi Khublaa jahdanneen luudemoniliskon tiehensä, jonka jälkeen ginda majoitettiin Gemibaizzien talon ullakolle. Huu pelkäsi Khublaa kuollakseen, koska tämä oli monet kerrat yrittänyt syödä hänet. Gindamies oli kuitenkin hyvin huonossa kunnossa ja olisi luultavasti menehtynyt ilman Huun huolenpitoa ja emolta opittuja parantamistaitoja. Prosessin edetessä kaksikko kiintyi toisiinsa ja Khubla jopa pelasti Huun taloon murtautuneelta ahdistelijalta.

2019_3.jpg

Kaksikon yhteinen taival jatkui senkin jälkeen, kun Veljien Kilta onnistui pakenemaan Härösaaren aikaharhasta. Suurin osa Khublan laumasta oli surmattu luudemoniliskojen toimesta ja loput palasivat elelemään Dominikin kanssa. Näin ollen Huusta tuli Khublan ainoa kumppani ja eriskummallinen pariskunta herätti ihmetystä ja oli melko yksinäinen.

Khubla suivaantui saatuaan selville, että Huu työskenteli upporikkaalle Donnalle ilman minkäänlaista rahallista korvausta. Donna itsekään ei ollut osannut kyseenalaistaa palvelustyttönsä orjamaista asemaa ja suostui maksamaan tälle palkkaa Huun haluttua kuitenkin jatkaa työssään.

Kuningas Pion tarjottua kiltalaisille mahdollisuuden tulla Kazeimokseen Huu ja Khubla jättivät Veljien Killan taakseen. He asettuivat asumaan pieneen Kakhuda-nimiseen kylään, jossa Donnan eno palkkasi Khublan töihin taksifirmaansa. Parille syntyi kolme lasta, jotka gindageeniensä vuoksi näyttivät ensimmäiset elinvuotensa erikoisenvärisiltä leijonanpennuilta.

Saadessaan Kazeimoksen kansalaisuuden Huu otti alkuun emäntänsä sukunimen Gemibaizz. Myöhemmin hän ja Khubla menivät naimisiin ja hänestä tuli Huu Rafhas (suom. Voittamaton Pöllö).

Khubla, Huu ja Donna perustivat myös Veljien Killan vastaisen vastarintaliikkeen ja auttoivat savolaisia Xaparasta pakoon näiden vainoilta. He yrittivät jonkin verran ystävystyä samalle kylälle muutaneiden Koshian ja Rubyn kanssa. SIitä ei kuitenkaan tullut mitään, koska Ruby pelkäsi Khublaa kuollakseen. Rafhasit epäilivät Koshian ja Rubyn olevan yhä Veljien Killalle uskollisia ja ilmiantoivat nämä kuningatar Qamarille, joka heitätti Koshian ja Rubyn vankilaan.

Roolipelin jatko-osissa Huu ja Khubla perheineen on pelastettu mukaan Veljien Killan toimesta, koska Khublan tytär Ramdia kuuluu Kiltaan.

 

Porre Kronikat

Omassa tarinassani Huu ja Khubla tavataan ensi kertaa, kun päähenkilöt pakenevat Skaiarista Gemibaizzin kartanolle. Tässä versiossa Khubla on ajettu laumasta veljensä toimesta ja hän toimii Gemibaizzin kartanon hovimestarina. Huu ja Khubla ovat olleet pitkään ihastuneita toisiinsa, mutta Huun vanhemmat eivät hyväksy heidän seurusteluaan. Asioihin tulee muutos, kun Koshia hopeapäissään sieppaa Rihan ja varastaa samalla Gemibaizzien luksusjahdin. Suojellakseen isäntäväkensä omaisuutta Huu piiloutuu miekan kanssa alukseen aikeenaan anastaa se takaisin. Khubla puolestaan seuraa Huuta. Kaksikko päätyy Rihan ja Koshian mukana Khublan vanhan lauman maille.

Liskokaarti ottaa seikkalun jälkeen Huun ja Khublan mukaansa Xaparaan, jossa he tulevat muiden mukana Dolbaizzin kartanolle Penshiänniemeen. Tästä eteenpäin Huun tarina on Porre Kronikoiden osalta auki.

 

KhuHu_puppet.jpg

Muissa tarinoissani Huu ei ole toistaiseksi esiintynyt suoraan tai minkään toisen hahmon vaikuttimena. Hän on siitä huolimatta minulle hyvin rakas roolipelihahmo oman merkittävän polkunsa kulkeneena. Matkan varrella Huulle tarttui melkolailla rohkeutta ja sisua ja hän oppi pitämään omiaan ja rakkaidensa puolia.

 

Huun teemabiisit

Be our guest - Jonathan Young (Disney cover)

Liittyen Huun työhön Gemibaizzeilla, antoi myös idiksen Khublasta kissamaisen viehkona hovimestarina

 

Heut' ist mein tag - Blümchen

Hahmoon liittyvä söpsönhöpsö fiilistelybiisi