Blogin ensimmäisen arvostelun uhriksi joutuu nettikaverini Tesshin10000:n Hopeanuolesta tekemä fanimusiikkivideo.

Videon kappale ei ole minulle tuttu, joskin musiikin tyylilaji lukeutuu suosikeihin.

 

Videon nimi: Hopeanuoli - Heaven or Hell

Kappale: Gamma Ray - Heaven or Hell

Video: Hopeanuoli, Weed

Tekijä: Tesshin10000

Kesto: 4:36

Ensinnäkin täytyy sanoa, ettei videota katsoessa tullut yhtään huomatuksi, että video kestää lähes viisi minuuttia! Allekirjoittanut tulee harvoin uppoutuneeksi englanninkieliseen musiikkiin näin syvällisesti, mutta sanoja ja videon tarinaa oli helppo seurata. Kylmät väreet kulkivat monessa kohtaa pitkin selkää. Sovituksia ja biisin tempoa on selkeästi mietitty, samoin sanoituksia. Perusidea tulee selkeästi esiin: onko lopputuloksena pahisten tarjoama irralleen päässyt helvetti vai paratiisi, jonka puolesta koirasankarit taistelevat.

Biisi on senverta kova, että sopii hyvin Hopeanuolen kovapintaisiin hahmoihin. Jyrkkä kahtia-asettelu sekä kappaleen, että animaation puolelta iskee lujaa tajuntaan ja tuo videoon selkeyttä. Fiilistelemäänkin pääsee tässä hyvin toiminnantäyteisessä musiikkivideossa. Silti taustalla on koko ajan sarjojen juoni, eikä tarjolla ole pelkästään päätöntä mättöä, vaan myös vähän syvempää sanomaa.

Odottamattomat välähdykset Hopeanuoli-animesta yllättäen Weedin puolelle toimivat loistavasti ja luovat videon tunnelmaan mainiota lisäjännitettä. Tekstitysten näkyminen hieman syö tuota tunnelmaa (joitakuitahan ne eivät haittaa, mutta itselleni ne tahtovat hypätä ärsyttävästi silmään).

Puiden oksistossa tapahtuva Koga-koirien hyökkäys ("I'm not he one was expected") ja Kurojakin syöksyminen palavaan taloon ("Where is my final destination?") ovat eräitä videon mieleenpainuvimmista kohdista. Myös vauhdikkaaseen välisoittoon on sovitettu loistavasti kohdat, joissa Rikin muisti palautuu ja Benizakura vetää Mosan järveen. 

Video alkaa todella näyttävästi ja sulavasti, mutta loppuu ehkä hivenen töksähtäen. Loppumusiikiksi laitettu Hopeanuolen oman soundtrackin Fire palauttelee katsojan mukavasti eeppisistä tunnelmista takaisin maanpinnalle.

Plussat ja miinukset:

+ Rautaista sovittamista

+ Kappaleen ja videon teemat kohtaavat

+ Mainio tunnelma

+ Mielenkiintoinen leikkaustyyli

- Tekstitykset näkyy

- Loppuu hiukan töksähtäen

 

Arvosana: 9