Eräs pitkäaikainen haaveeni on viimein toteutumassa ja olemme perustamassa parin kaverini kanssa oman työhuoneen! Eli vuokrasimme varastotilan, jonka kunnostamme itsemme näköiseksi ja käymme siellä työstämässä omia taideprojektejamme. Itse aion mm. jatkaa fursuittien teon harjoittelemista nyt, kun saan siihen kunnon tilat. Kotona ei oikein ole tehnyt mieli pöllyttää vaahtomuovin kanssa. Mukava myös saada tilaa kotiin - taidetarvikkeet vievät yllättävän paljon tilaa.

Työhuone sijaitsee vaivaisen 6 km päässä kotoani, joten kesällä sinne menee kevyesti pyörällä. Lähemmäs pääsee onneksi myös junalla.

Ajatuksena on, että jokainen huoneen osakas voi tulla työhuoneelle tekemään projektejaan, milloin vain haluaa. Huoneella voidaan tehdä hommia porukalla tai sitten jokainen omalla ajallaan. Samalla tähän tulee kiva sosiaalinen ulottuvuus, jolloin tulee tehtyä enemmän luovia juttuja.

Mitään halpaa lystiähän työhuoneen vuokraaminen ei ole. Pääkaupunkiseudulla pienimpienkin tilojen vuokrat vaihtelevat 300 eurosta ylöspäin. Loppujen lopuksi päädyin vuokraamaan huoneen Keravalta, jossa kuukausivuokra on vajaa 200 euroa ja se jaetaan neljän hengen kesken.

Tällä hetkellä keräämme takuuvuokraa kokoon (joka ei tukien varassa eläville ole mikään pikkujuttu), ja sen maksettuamme saamme avaimet työtilaan ja pääsemme remontoimaan sitä mieleiseemme kuntoon. Miljöö on teollisuusalueella ja sisään tilaamme pääsee lastauslaiturilta. Vaatimuksemme eivät kuitenkaan ole kovin kummoiset. Kunhan on lämmintä, vessaan pääsee ja työtila on 24/7 käytettävissämme ja meillä on siihen varaa.

Odottelen innolla, että pääsemme työhuoneelle tekemään projekteja. Ensimmäinen projekti tulee olemaan itse työhuone. jonka lattia pitää laittaa kuntoon. Lisäksi saamme maalata seinät mieleisiksemme. Olen ajatellut jotain värikästä, ehkä jokaisen suosikkihahmojen kuvia, tms. Sitten seuraa työhuoneen sisustus ja lopulta itse projektien teko. Olen oikeasti tästä aika innoissani ja sillä on selvästi piristävä vaikutus - en ole viime aikoina ollut henkisesti kovin hyvässä jamassa ja tämmöinen piristysruiske on todellakin paikallaan.

Tulen varmasti päivittelemään Hammasnurkkaan kuvia työhuoneesta projektin edetessä.