Ajattelin kirjoittaa muutamista eläinelokuvien ja -sarjojen musiikkikappaleista, joista pidän.

Streets of Gold (Oliver & kumppanit)

Kuuntele

Tämä lienee oikeasti suosikkini Disney-biiseistä. Siinä on todella hyvä meno ja sellainen kiva elämänasenne. Olen lapsesta saakka tykännyt tästä kappaleesta. Pidetään yhtä ja selviydytään keinoja kaihtamatta. Biisi on myös kivan kuuloinen.

biisit0.jpg

Se on elokuvassa Oliver ja kumppanit, kun kulkukoirajengi opettaa orpoa kissanpentua selviytymään New Yorkin kaduilla. Koirajengin narttuvahvistus Ritu on minusta monella tapaa onnistunut hahmo. Kovanaama, mutta silti naisellinen tapaus. Pidän todella paljon hahmon elämänasenteesta ja näen hahmon aika samaistuttavana. Muukin koirajengi on todella rakastettava, Tito on toinen suosikkihahmoni näistä.

 

Perfect Isn't Easy (Oliver & kumppanit)

Kuuntele

Omalla tavallaan hyvin hauska ja hienostelevista naisista parodiaa tekevä biisi samaisesta elokuvasta kuin ylempikin biisi. Ja täytyy sanoa, että Rusetiltakin löytyy sitä asennetta. Tunnustan, että laulelen tämän suomiversiota joskus läpällä meikatessani, vaikken noin muuten kauheasti hahmoon samaistu.

biisit1.jpg

Rusettia täytyy arvostaa omanlaisenaan vahvana naishahmona. Pidän erityisesti hahmon luonteen häijystä ja itsekkäästä puolesta, mitä kätkeytyy korean ulkokuoren taa. Ehkä vähän pelkistetty hahmo, mutta ei tämä elokuva olisi sama ilman Rusettia!

 

Jackal Style (Lion Guard)

Kuuntele

Sakaaliemo Reirei opettaa penskoilleen epärehellistä elämänasennetta ja pakko sanoa, että huonoina päivinä tähän vain samaistuu. Teeskentele mukavaa ja sitten voit saada juttuja vähällä vaivalla muita kusettamalla ja manipuloimalla.

Tiedättehän ne hetket elämässä, kun sitä pitää vaan hymyillä, vaikka miten ketuttaisi?

Even if you're mad

Play cool for a while

Thats how you fool them

Jackal Style

biisit2.jpg

Reirei lienee suosikkihahmoni Lion Guardissa. Jotenkin todella symppis omanlaisensa pahishahmo, toisaalta suurperheen äiti, joka koittaa valmistella lapsensa selviytymään karussa julmassa maailmassa...

 

Lions Over All (Lion Guard)

Kuuntele

Zira esiintyy Lion Guardissa ja esittää mielenkiintoisia näkökantoja: leijonien pitäisi pitää yhtä ja alistaa muut lajit. Sinänsä mielenkiintoinen valinta pistää juuri hyeenojen kanssa liittoutuneen Scarin leski esittämään tällaisia mielipiteitä - ei sillä, kyllä Scar teki moneen kertaan selväksi, ettei hirveästi hyeenoja arvostanut. Tätä kappaletta ennen olin vaan saanut Kionista ja Jylhämaan leijonista aika, hmm, lajistisen kuvan, kun hyeenoilla - edes niillä hyvillä elämän tietä kunnioittavilla tapauksilla - ei ole hedelmälliseen Jylhämaahan mitään asiaa.

biisit3.jpg

Olen aina tykännyt Zirasta hahmona, juuri sellainen voimakas, itsenäinen ja päättäväinen naishahmo, jotka tuovat tarinaan kuin tarinaan uudenlaista pontta. Ja pahikset nyt ovat tietenkin aina ihQ. Lions over all on ainakin itselleni ollut hyvin inspiroiva biisi omia tarinoita ja hahmoja suunnitellessani. (Tarinat toimivat paremmin, kun siellä on myös vähän häijympiä hahmoja, joilla on vähän omat käsityksensä oikeudenmukaisuudesta.)

 

Worst Hyena We Know (Lion Guard)

Kuuntele

Jälleen Lion Guardista. Tarinan eräänlainen pääpahis, hyeenaklaanin johtaja Janja ei oikein pidä hyvishyeenatyttö Jasirista, joka oikeiden narttuhyeenojen tapaan pöllyttää uroksia turpaan mennen tullen. Biisissä tulee hauskasti ilmi, että Janja toisaalta taitaa vähän tykätä Jasirista, vaikkei sitä myönnäkään, mikä tuo biisiin oman hauskan säväyksensä.

biisit4.jpg

Olen itse asiassa ollut biisin jälkeen vähän pettynyt, kun jotenkin jäin odottamaan, että kaksikon välillä peräti tapahtuisi jotain, mikä olisi antanut hyvin mielenkiintoiset mahdollisuudet hahmokehitykseen ja tuonut ihan uusia ulottuvuuksia sarjan perin mustavalkoiseen maailmaan.