Saatteeksi

Dominik luotiin alunpitäen sivuhahmoksi, ajatuksenani tarkastella, voisiko joku Kuzhkailissa pitkää linnatuomiota istuneen Jaxonin lajitoveri elää sivistynyttä elämää. (Kyllä voi, mutta Dominikin kohdalla tämä ei mennyt ihan putkeen...) Tähän nähden hahmo kasvoi sangen monipuolisiin mittoihin tarinan varrella.

Hahmo on ottanut inspiraatiota vaikka ja mistä - muunmuassa erinäisten tarinoiden poliisihahmoista. Vaikutteita on tullut myös erinäisistä tosielämän henkilöistä, myös minusta itsestäni. Huolimatta siitä, millaisiin hirveyksiin Dominik on välistä syyllistynyt, hän on myös yksi inhimillisimmistä hahmoistani.

Muiden hahmojen kohdalla unohdin mainita, millaiseksi kuvittelen heidän äänensä. Dominikilla kuvittelisin olevan melko samantapainen ääni kuin Rammsteinin laulaja Till Lindemanilla. (Tai ainakin lauluääni. :D)

Hahmo seikkailee koiraversiona Kuzhkailin Tuomittujen lisäksi myös Magian Merkit RPG:ssä, jossa Dominik on Magin kenraali. (Siitä lisää kohdassa Dominik muissa tarinoissa!)

isla_ja_dominik.jpg

Dominikin ja Islan alkuperäinen hahmokuva, RinmaruGames

 

Dominik Galabaizz

Lyhyehkö (165 cm) ja hoikka, mutta leveäharteinen eroctusmies, jolla on hopeanharmaat hiukset ja kapeat oranssit silmät. Käyttää monokkelia ja melko usein myös viran puolesta koppahattua. Pelin alkaessa Dominik on 29-vuotias xaparalainen vartiovelho. Hänellä ja hänen kaksossiskollaan Islalla on varsin moninainen työnkuva, johon kuuluu niin vanginvartijan tehtäviä Kuzhkailissa kuin poliisityötäkin pidätyksineen ja rikollisten kuljettamisineen. Dominik asuu Loksesin hieman rähjäisessä itäisessä kaupunginosassa Sakaalikadun pienessä yksiössään. Hänen harrastuksiinsa kuuluu golfin peluu eroctuskavereiden kanssa, baareissa ramppaaminen ja nuorehkojen naisten pokailu. Toisinaan alkoholi virtaa vähän turhankin vilkkaasti - eräs hyvin eeppinen ja hupaisa tapaus ropessa oli, kun Dominik löydettiin aamusta vuoripolun varrelta pensaasta, johon hän oli baarireissulta palatessaan sammunut. Mies on myös melko taitava disseerien käsittelijä.

Velhoudessa Dominik on kovan tason ammattilainen ja hallitsee melko mutkikastakin taikuutta. Hän on myös opiskellut hahmovaihtajaksi ja kykenee halutessaan muuttumaan kookkaaksi valkohaiksi. (Tämän vuoksi Dominik on saanut lempinimen Haimies.) Laillisten taikojen ohessa Dominik on pelottavan pätevä myös mustassa magiassa ja käyttelee melko surutta esimerkiksi pirunköysiä rikollisten hallussapitoon hänen sisarensa ja muiden kollegoiden hieman arastellessa tätä taikuuden hieman kyseenalaista haaraa.

Kunnollisen, joskin hieman renttumaisen vartiovelhon elämään kuuluu kuitenkin myös salattu puoli. Dominik on vannoutunut eroctusten oikeuksien puolustaja. Hän kuuluu Veljien Killan radikaaliin nuorisosiipeen, joka haaveilee mm. vallan kaappaamisesta kuninkaalta eroctusneuvoston haltuun, sekä "supereroctusten jalostamisesta" hankkimalla jälkikasvua demonien ja muiden erityisvoimia omaavien kuolemattomien kanssa. Tätä varten tuo salajärjestön oma siipensä tarvitsee järjestöön lisää väkeä. Heidän värväämisekseen mm. Shevan on ujuttautunut Kuzhkailin vankien joukkoon ja Dominikin tehtävänä on ikään kuin turvata naisen selusta.

 

Dominik_Shevan.jpg

Dominik ja Shevan eivät ole missään vaiheessa pari, mutta heillä on yhteinen päämäärä eroctusten kansan nostamiseksi uudenlaiseen loistoonsa. Kuva: RinmaruGames

 

Dominik itsekin ryhtyi värväämään vankeja. Hän kiinnitti huomionsa erikoiseen pariskuntaan, Rihaan ja Jaxoniin, ja alkoi ujuttaa näille Veljien Killan propagandaa eroctusten kokemista ennakkoluuloista, sorrosta ja vääryyksistä. Myös näiden kanssa ystävystyneet Koshia ja Ruby päätyivät mukaan kuvioon, koska Rubyn tytär Cherry on puoliksi eroctus ja pari halusi vain tämän parasta.

Loppujen lopuksi Dominik päätyi auttamaan nämä neljä vankia pakoon vankien päästyä kylpyläreissulle Nilnibaihin. He naamioituivat magian avulla luudemoneiksi ja hyppäsivät Galessesta Loksesiin lähteneeseen junaan. Tuolla junamatkalla joukon jatkoksi liittyi Zalzanista paennut nuori tiimanainen nimeltään Arnia, josta tuli Dominikin ensirakkaus. Ensimmäistä kertaa tuo elämäänsä kevytmielisesti elellyt mies halusi todella sitoutua johonkuhun. Kauniisti alkanut suhde päättyi kuitenkin eroon, mikä katkeroitti Dominikia melkolailla ja käänsi hänet ajan kanssa henkisesti melko synkille poluille.

Veljien Kiltaan värvättyä porukkaa alettiin kouluttamaan salaa osaksi myöhemmin muodostettavaa kapina-armeijaa. Kuzhkailista karanneet vangit majoitettiin Dominikin ystävän Alonson sukukartanolle Penshiänniemeen.

Dominikin sisko Isla oli päätynyt naimisiin Xaparan kuninkaan kanssa. Rihan klooni kuitenkin tappoi kuninkaan häiden jälkeen, jonka seurauksena Isla jäi yksinään pitämään hallussaan Xaparan valtaistuinta. Dominik kävi tutkimassa rikospaikan ja hävitytti Rihaan viitanneet todisteet, jotteivat muutenkin lainkouraa piileskelevät tuoreet kiltalaiset joutuisi entistä pahempiin ongelmiin. Miehensä kuolemasta järkyttynyt Isla nimesi kaksosveljensä Dominikin Xaparan Salaisen Poliisin uudeksi päälliköksi. Tavoitteena oli saada joku, johon Isla olisi voinut luottaa. Valinta ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin. Dominik käytti uutta asemaansa häikäilemättä hyväkseen ja ensi alkuun potki pihalle kyseisestä laitoksesta kaikki vanhalle kuninkaalle uskolliset ja muut Veljien Killan näkökulmasta ongelmalliset tapaukset.

Rihan klooni oli jotenkin onnistunut saamaan kuninkaalta allekirjoitetut vapauskirjat itselleen ja Jaxonille. Kuninkaan kuoltua nämä olivat päätyneet Rihan isän haltuun ja tämä luovutti ne tyttärelleen ja tämän miehelle. Pariskunnan saatua laillisen aseman Dominik palkkasi molemmat XSP:hen. Ajan myötä Jaxon jättäytyi pois elämään joutilasta elämää kumppaninsa siivellä Rihan luodessa uraa Dominikin agenttina, josta eroctusvelho alkoi kouluttaa tarkoituksiinsa aivopestyä tappokonetta.

Risukka.jpg

Riha XSP:n univormussaan, oma piirrokseni

Veljien Kilta sai selville, että monia heidän tovereitaan oli joutunut Zalzanin rintamalta sotavangeiksi pakkotyölaitos Skaiariin. Joukossa oli myös Dominikin serkku Xander, sekä eräitä muita kiltalaisia. He päättivät lähteä toveriensa apuun. Matkaan lähdettiin Räckhalsin suvun omistamalla risteilylaivalla, M/S Räckhalsilla, jonka kapteenina toimi Shevanin pikkusisko Olivia Räckhals. Pitkä laivamatka alkoi Penshiänniemestä suuntana Athanan länsirannikko, josta pääsisi Gemihain-kanavaa pitkin Ustambitiin.

Matkalla Dominik kävi läpi omaa tuskallista prosessiaan Arnian otettua hänestä eron. Niinkuin siinä ei olisi ollut tarpeeksi kestettävää, Arnia päätti mennä naimisiin Rihan isän Moxxin kanssa. Dominik alkoi vihaamaan luudemoniukkoa sydämensä pohjasta ja alitajuisesti kosti tälle kohtelemalla tämän tytärtä perin julmasti kouluttaessaan tästä huipputason velhosoturia.

Athanassa Dominik tutustui Fiadra-nimiseen gindanaiseen, joka eleli pohjoisathanalaisessa Hyk Parthasissa katugindana. Fiadra jäi kiinni varastettuaan Koshian lompakon ja kiltalaiset ottivat hänet mukaansa tarjotakseen hänelle hieman paremman elämän. Fiadrasta tuli myös jonkinlainen laastarisuhde erostaan Arnian kanssa toivuskelevalle Dominikille. Hän kiinnostui gindojen tavasta elää monen naisen ja yhden miehen, sekä näiden lasten muodostamissa laumoissa. Matkalla Skaiariin Riha, Dominik ja Shigella-mafian väki hyökkäsivät matkanvarrella olleeseen gindakylään turvatakseen hyökkäyspartion pääsyn perille. Tuolta Dominikin mukaan tarttuivat nuori gindanainen nimeltään Xrabla, hänen tätinsä Melda ja Meldan serkku Cadol. Kaikista kolmesta tuli Fiadran ohella Dominikin kumppaneita.

Dominik_pride.jpg

Dominik ja gindat -piirros toissavuoden Pride-viikon kuvaksi kera polyamorisuuden lipun

Vapautettuaan toverit Skaiarissa kiltalaiset palasivat Ustambitiin ja joutuivat siellä tekemisiin Xaparan viranomaisten kanssa. Isla oli saanut vihiä Athanassa pyörivistä vankikarkureista ja oli lähettänyt Shuram Karman näiden perään. Järvellä käytiin pienoinen taistelu, jonka päätteeksi Shuram joutui Veljien Killan vangiksi ja nämä pakenivat jokea myöten Athanan itärannikolle.

Tikkerifasissa kiltalaiset kohtasivat Voittamattomien Gindojen lauman. Heidän druidinsa kykeni tekemään erityistä taikajuomaa, joka muutti sitä nauttineet gindat hirviömäisiksi lihaskimpuiksi. Dominik voitti lauman alfan paikan, muttei häätänyt laumaa johtanutta Khubla-nimistä gindamiestä pois, vaan otti tämän "veljekseen" johtamaan laumaa kanssaan. Tämän myötä Dominikilla oli useamman kymmentä kumppania, joista mainittakoon druidi Haiga ja Khublan tytär Ramdia.

Pallomerellä kiltalaiset joutuivat suurtiimojen luomaan aikaharhaan. Siinä Dominik toimi autiosaarelle perustetun Härölä-nimisen kylän poliisipäällikkönä. Gindalauma oli haljennut kahtia. Muutamat gindat elivät Dominikin kanssa suht. sivistynyttä elämää. Osa taas oli palannut Khublan kanssa viidakkoon. Myös Rubyn alkukantaiset fontalialaisvaistot olivat ottaneet vallan ja tämä asui lastensa kanssa muodostuneessa fontalialaisten pikku laumassa viidakon keskellä. Tämän seurauksena Khublan lauma otti fontalialaiset kohteekseen ja koetti saalistaa nämä. Riha sai kuulla tästä ja riensi vanhan ystävänsä avuksi Rikkenin ja Edgarin kanssa. Luudemoni jälkeläisineen teurasti ison osan gindalaumaa liskomuodossa ja Dominik sai tuta, millaisen hirviön oli tullut luoneeksi. Riha tappoi muunmuassa Fiadran, joka kuoli suojellessaan Khublaa urhoollisesti.

Luonnollisesti tapaus nostatti melko paljon pahaa verta kiltalaisten vapauduttua aikaharhasta. Dominikin ja Rihan välit kiristyivät, eivätkä gindat koskaan antaneet asiaa anteeksi Rihalle huolimatta siitä, miten pahoillaan tämä oli tapahtuneesta. Dominik pääsi ajan kanssa asiasta yli ja luudemoninainen vakiinnutti jälleen asemansa hänen uskollisena käskyläisenään.

Niinkuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi, Dominik antoi Killan vankina olleen Shuramin vietellä itsensä ja otti tämän ikään kuin osaksi laumaansa. Kilta piti yhä naista vaarallisena ja tämän tiimalasi oli takavarikoituna. Kiltalaiset palasivat Xaparaan ja Dominik ja Riha jatkoivat töitään XSP:ssä (meriseikkailun ja Skaiarin retken aikana heidän tehtäviään olivat hoitaneet Koshian luomat kloonit). Dominik asettui kumppaneineen asumaan lähellä Loksesia sijaitsevaan Dukorolzeniin, josta hänen sukunsa oli kotoisin. Siellä oli järvellä pieni saari, jonne Dominik saattoi sijoittaa puolivillit puolisonsa turvallisesti. Myös hänen kaksosiaan odottava Shuram asusti saarella, joskin oli yhä ikään kuin vangin asemassa.

Shuram onnistui varastamaan Haigalta suurtiimoilta viedyn supertiimalasin ja otti hatkat. Dominikin järkytykseksi tiima myös hylkäsi heidän vastasyntyneet lapsensa rantahietikolle. Gindojen nopean toiminnan ansiosta pienokaiset selvisivät ja saivat nimet Julia ja Julius. Hiljattain itsekin Dominikin kanssa jälkikasvua saanut Cadol otti pienet eroctustiimat hoiviinsa ja kasvatti heidät ominaan muun lauman avustuksella.

Julia.jpgJuli_penska.jpg

Julia ja Julius Galabaizz hieman vanhempina, kuvat tehty hahmogeneraattorilla

XSP oli jatkanut toimintaansa. Dominik oli saanut Killan johtoportaalta kehotuksen hyödyntää asemaansa ja hankkiutumaan eroon heille epämieluisista tahoista. Tähän tehtävään muodostettiin salainen Liskoryhmä, jonka kapteenina toimi Riha ja muita jäseniä olivat Torkatar Qwist ja Morgan Shiarkhan. Killan toimet ehättivät jatkumaan tovin, kunnes Isla sai siitä vihiä ja Dominik joutui yhdessä monien muiden kiltalaisten kanssa lähtemään maanpakoon. He asettuivat Neppaihin Alonson sukulaisten omistamaan hulppeaan rantahotelliin.

Dominikin elämä teki ison käännöksen, kun Koshia ja Ruby päättivät hylätä Veljien Killan ja pakenivat lapsineen Rikoon. Nuorisosiiven perin leppoisa puheenjohtaja Samuel Baikai oli pidätettynä Xaparassa ja heidän johtajanaan toimi hieman häikäilemättömämpi nuorisosiiven varapuheenjohtaja Maximia Fandbaizz. Tämä antoi käskyn jäljittää petturit ja tappaa nämä. Dominik ja monet muut Rubyn ja Koshian ystävät nousivat kapinaan surmaten Maximian ja tälle uskolliset. Dominik, Alonso ja Shevan muodostivat Killan uuden johtajiston ja Dominikista tuli järjestön ylimmän vallan käyttelijä arvonimellä åålfa (erotikaa, mutta oli tässä yhteydessä viittaus gindalauman alfaurokseen). Dominik käski antaa Rubyn ja Koshian olla ja keskittyä suunnitelmaan, millä päihittää Shuramin johtoon siirtynyt terroristijärjestö Uusi Voima ja kuinka saada Xapara haltuun.

Rubyn veli, tohtori Rudolf Spring kuului yhä Veljien Kiltaan uskollisuudesta sitä täydellä sydämellään kannattanutta menehtynyttä puolisoaan kohtaan. Rudolf, tai "Rudy", kuten hänet yleisemmin tunnetaan, oli suunnitellut Killan käyttöön luudemonin luista rakennetun lentävän kenttäsairaalan, jota vihollisen olisi hankala tavoittaa. Kilta oli hieman muovannut noita piirustuksia ja rakensi kaikilta salassa siitä valtavan avaruusaluksen taistelukäyttöön, käyttäen pääasiassa Dominikin luottosoturi Rihan luomia taikaluita.

Tuo valtava Athanan eteläkärjessä maan alla raennettu pyöreä alus oli hurjat 50 kilometriä halkaisijaltaan. Dominik oli Jaxonin ja Buzlen ohella yksi niistä, jotka kykenivät ohjailemaan Rihan luita (koska heillä oli vahinkolapsi) ja sen myötä myös lentämään alusta pelkällä ajatuksen voimalla.

Aluksen valmistuttua Riha järjesti itsensä ongelmiin julistautumalla Xaparan kuninkaan murhaajaksi suorassa tv-lähetyksessä ja myöhemmin jäämällä Rikossa kiinni viranomaisille. Riha vietiin pahamaineiseen Dukman vankilaan odottamaan teloitusta. Veljien Killan oli pakko toimia, koska heidän paras aseensa, mahtava Baöbaöiz Luzakon -alus, katoaisi, jos Riha kuolisi. Niinpä kiltalaiset pakkautuivat alukseensa ja lensivät Rikon rannikolle uhkaamaan täystuholla, jollei luudemonia vapautettaisi. Näytösluontoisesti he ampuivat Athanan autiomaata todellisena tarkoituksenaan tuhota siellä sijainnut Uuden Voiman tukikohta.

Domi_Isla.jpg

Dominik ja Isla kuvitteellisessa kaksintaistelussa, kuva RinmaruGames

Rikon hallitsija Nia Nabra ei suostunut Veljien Killan uhkavaatimuksiin. Hätiin lensi Xaparan oma sota-alus, joka oli nimetty Islan edesmenneen aviomiehen mukaan. Aluksen komentajana toimi Shuram Karma, koska Isla oli hienoisen pakon edessä liittoutunut tämän kanssa oltuaan Shuramin vankina Veljien Killan pommittaessa näiden tukikohtaa. Taisteluun liittyivät myös Kazeimoksen, Ottian ja Zalzanin alukset ja se siirtyi maanpinnalta avaruuteen. Ottian ja Zalzanin alukset tuhoutuivat taistelussa. Baöbaöiz Luzakon, sekä Xaparan ja Kazeimoksen alukset joutuivat tulitaistelun päätteeksi tekemään pakkolaskut. Dominik ohjasi syöksykiitoon lähteneen aluksen Xaparanmereen, jonka jälkeen Veljien Kilta teki maihinnousun ja valloitti kapina-armeijansa voimin Lounais-Xaparan. Dominikista tuli joksikin aikaa Lounais-Xaparan kuningas hänen sisarensa hallitessa Koillis-Xaparaa.

Sillä välin Riha oli paennut vankilasta kapina-armeijan kera ja oli onnistunut valloittamaan Pohjois-Rikon. Se ja Lounais-Xapara luonnollisesti muodostivat liittouman, jonka ylintä valtaa käytteli periaatteessa edelleen Dominik.

Vuotta myöhemmin mahtimiekan haltuunsa saanut eroctusmies Don Geldebaizz armeijoineen valtasi molemmat Xaparat. Isla pakeni Kazeimokseen ja Dominik Pohjois-Rikoon, jossa Veljien Kilta eleli ruhtinatar Rihan hallitsemassa valtiossa siihen päivään saakka, kun savolaiset tulivat...

 

Dominik ja sivilisaation tuho

Dominikin ja Arnian Edelweiss-tytär palasi vaihtoehtoiselta aikajanalta 800 vuoden päästä varoittamaan, että jos Dominik jatkaa tiettyjä toimiaan, se tulee johtamana heidän tuntemansa sivilisaation tuhoutumiseen. Kyseessä oli erään alkujaan Xapara-versumin ulkopuolelta tulleen kansan vainoaminen osana Veljien Killan nuorisosiiven agendaa. Alkujaan tätä roolia näytteli pelistä myöhemmin lähteneen pelaajan keksimä kansa, jonka korvasimme myöhemmin tilalle kehittämällämme kansalla. Emme meinanneet millään keksiä näille nimeä, kunnes yksi kaunis päivä jompi kumpi näki tämän Fingerpori-stripin:

savolaiset.jpg

Pertti Jarlan mainio Fingerpori-sarjakuva on poikinut Xaparaan muitakin vaikutteita. Esimerkiksi Kuzhkailin keittäjätär Romsun eräänlaisena esikuvana ja inspiraationa toimi alkujaan Rivo-Riitta.

Alkuperäinen Xaparan maailma on melkolailla kieli poskella luotu. Stripistä saimme idean kutsua fantasiakansaa savolaisiksi. (Ennen kuin joku loukkaantuu, minulla on itsellänikin siellä sukutaustaa.) Aluksi kyseessä oli pelkkä läppä, muttemme keksineet mitään muutakaan, joten kansa sitten todella jäi savolaisiksi. Kirjoitin kansasta jopa aika pitkät infot ja siinä selittyi mm. tämän erittäin kehittyneen avaruudessa ja ulottuvuuksien välillä matkaamiseen kykenevän kehittyneen kansan vaikutukset Suomen Savoon ja sen kauniin savonmurteen syntymiseen.

Oli miten oli, savolaisten kotiulottuvuuteen oli vuosisatojen varrella kantautunut tieto, että heidän kansaansa vainottiin Xaparassa. Edelweissin aikajanalla vallassa olivat jo aivan muut tahot, kun savolaiset hyökkäsivät ja alkoi suuri magiasota. Jäljelle jäi vain post-apokalyptinen rauniomaailma, jossa eleli lähinnä maagisia mutanttizombeja ja kuolematon Edelweiss. Ajan myötä Ed löysi tavan matkustaa ajassa ja palasi ensin pelastamaan poikansa ja sitten vuoteen 29 999 estämään isäänsä aloittamasta savolaisvainoja.

Edelweissin sekaantuminen asioihin sotki roolipelin aikajanan pahemman kerran ja myöskin aikaisti Killan mahdollisuuksia hankkiutua eroon Xaparan savolaisista jo Islan aikana Dominikin päästyä XSP:n johtoon. Dominik viittasi kintaalla tyttärensä varoituksille ja noudatti johtajiston toiveita muodostamalla tehtävään Rihan johtaman Liskoryhmän.

Tämän seurauksena myös savolaisten hyökkäys aikaistui ja tapahtui vuoden 30 002 tienoilla. Veljien Killan, Uuden Voiman ja muiden ryhmittymien rippeet onnistuivat pelastautumaan Rikon viidakoihin. Tästä ajasta kertoo Xapara-ropen eräänlainen spin-off -peli Suuri Kotilojahti. Dominik gindalaumoineen elelee osana tuota Viidakkoyhteisöä. Hän on toistaiseksi päättänyt ottaa rennosti myönnettyään Killan kärsineen tappion sodassa savolaisia vastaan ja odottaa aikaa, jona näiden alukset viimein häipyisivät ilmakehästä heitä etsimästä. Peli kuitenkin ottaa hieman aktiivisemman suunnan hahmojen saadessa selville, että viidakossa elävien mutanttikotiloiden avulla voisi itse asiassa tuhota savolaisten emoaluksen...

 

Kosdom.jpg

Dominik ja Koshia jossain kuvitteellisessa tilanteessa, kuva RinmaruGames

 

Dominik muissa tarinoissa

Porre Kronikoissa Dominikilla on hieman erilainen rooli. Hän ihastuu Rihaan oltuaan mukana tätä pidättämässä ja pelastaa tämän hieman ikävämmältä kohtalolta Shuramin sijoitettua tämän häijyn lonkerohirviömafiapomo Punataudin sellitoveriksi. Punatauti ei suhtaudu tähän suopeasti ja käy Dominikin tukena olleiden vartijagorillojen kimppuun yrittäen kuristaa nämä lonkeroillaan. Dominik muutaa rangaistukseksi Punataudin lahjuksilla varsin luksuskuntoon sisustetun sellin ankeaksi ö-luokan selliksi, jossa on wc-pyttynä ämpäri. (Taustalla tilanteessa vaikuttaa vahvasti se, etteivät eroctukset ja lonkerohirviöt voi sietää toisiaan ja tuntevat vaistomaista vastenmielisyyttä toisiaan kohtaan.)

Vaikutusvaltaisen mafiapomon nöyryyttämisellä on seurauksensa. Asian kantauduttua Punataudin kakkosmiehen Cruernoxin korviin tämä ottaa yhteyttä Loksesin luottomieheensä Scapulaan eli Buzle Narishiin. Scapula saa tehtäväkseen tappaa Dominikin, minkä tämä erittäin mieluusti tekisikin. Pahaksi onnekseen tuo umpihäijy luudemoni ottaa taustatuekseen huumediilerinään työskentelevän Arnian toiveenaan saada tästä vähän kovemman luokan kätyri. Dominik on onnekseen juuri samana iltana tavannut Arnian Tikkeri-yökerhossa ja tiima päättää pelastaa hänen henkensä pysäyttämällä kotiin palaavan Dominikin sijaan hänen asunnossaan väijyneen Scapulan ajan pettäen samalla herransa.

Mafian vainoama kaksikko palaa Kuzhkailiin pelastamaan myös Rihan. Mukaan tarttuvat myös Koshia ja Shuram, jotka ovat niinikää sekaantuneet tapaukseen. Viisikko pakenee Xaparan pohjoisrajalle ja loikkaa tiimojen ajanhallintakykyä hyödyntäen Kazeimoksen puolelle. Lumisessa erämaassa he päätyvät sattumalta Rudolf Springin ja Lucas Icebeltin mökille saaden sieltä väliaikaisen turvapaikan. Shuram aiheuttaa isäntien kesken kolmiodraaman ja he häipyvät löytäen itsensä seuraavaksi Kazeimoksen kuninkaanlinnasta. Shuramilla on pieni juttu Kazeimoksen kuninkaan kanssa, jonka ansiosta tämä myöntää viisikolle maansa kansalaisuuden ja antaa tiimalle sievoisen summan rahaa vastineeksi vaitiolosta.

Rahoilla hahmot perustavat yökerhon, jonka nimeksi tulee Xaparan Night Club. Dominikin uusi työ on toimia sen ovimiehenä. Uusi elämä on tuskin ehtinyt alkaa, kun paikallinen Valkoinen Kuu -mafia ryhtyy vainoamaan heitä. Selviää, että se on yhteistyössä Shigella-mafian kanssa ja sankarit siepataan tuon ihmissusimafian tukikohtanaan pitämälle vuorelle. Myös Cruernox ilmaantuu paikalle ja onnistuu murjomaan Dominikin tajuttomaksi ennen kuin saa muita vastustajia kimppuunsa. Riha on vähällä kuolla taistellessaan jättiläiskoiraksi muuttunutta mafiosoa vastaan liskomuodossaan Dominikia suojellakseen. Buzle ilmaantuu paikalle ja tappaa Cruernoxin. Selviää, että mies on itse asiassa rakastunut Arniaan ja valmis pettämään Shigellan tämän vuoksi. Dominikilta tämä kaikki menee iloisesti ohi ja hän herää Rihan kanssa sairaalasta, jonne Koshia heidät toi.

Riha_piir.jpg

Porre Kronikoissa Rihasta tulee Dominikin puoliso

Toivuttuaan Dominik pyytää Rihaa treffeille ja heistä tulee pari. Zalzan hyökkää Xaparaan ja useita heidän läheisiään, muunmuassa Rihan isä Moxx, päätyy sotavankeina Skaiariin. Buzle alkaa Dominikin avustuksella kouluttaa ryhmästä pimeydenvelhojen iskuryhmää. Sen nimeksi tulee Liskokaarti. Buzle on kaartin päällikkö ja Dominik toimii hänen kakkosmiehenään kapteenin arvonimellä.

Dominikin disseerikokemus pääsee oikeuksiinsa, kun ryhmä hommaa sotaratsut päästäkseen liikkumaan huomaamatta maiden rajojen yli - Kazeimoksesta Dodehanin kautta Zalzaniin. Dominik saa ratsukseen Juusto-nimisen oikukkaan orin, joka on Buzlen Torso-ratsun veli. Juusto harrastaa monenlaisia temppuja ja osaa välistä olla perin kuriton, mutta kokeneena disseerimiehenä Dominik pärjää tämän haastavan ratsun kanssa. Juustolla on myös Rurun-niminen jälkeläinen, joka toimii Sternon ratsuna. Rurunin emo on Lucasin ratsu Pälä.

Liskokaartin tehdessä lähtöä Punatauti pakenee Kuzhkailista apunaan lohikäärmenainen nimeltään kenraali Durainan. Kaksikko ottaa Dominikin Isla-sisaren ja vankilan terapeutti Radha Lobon panttivangeikseen. Dominik on luonnollisesti raivona kuullessaan sisarensa olevan "inhan taxarin" (erotikankielinen haukkumanimi lonkerohirviöille) vankina ja suunnittelee Buzlen kanssa iskua Galesseen Punataudin oletettuun sijaintipaikkaan. Liskokaarti kuitenkin kohtaa lohikäärmeellä ratsastavan mafiapomon panttivankeineen jo Dodehanissa. Selviää, että Punatauti itse asiassa otti panttivangit tavoitteenaan neuvotella Shigellan johtoportaan teurastaneen ryhmän kanssa yhteistyöstä. Hänen oma tyttärensä Skylla näet on joutunut vangiksi Skaiariin ja Punatauti haluaa mukaan pelastusoperaatioon.

Kuten alkuperäisessä roolipelin tarinassa, myös Porre Kronikoissa siis muodostetaan hivenen vastentahtoinen liittouma päähahmojen ja Punataudin välille Skaiarin operaation toteuttamiseksi.

Isla ja Radha pääsevät vapaiksi ja liittyvät osaksi Liskokaartia. Näin ollen Porre Kronikoissa Isla ja Dominik eivät ole toistensa vihollisia. Ainakaan toistaiseksi. Dominik tovereineen pelastaa hänen tulevan appiukkonsa ja muut vangit Skaiarista. Tähän he saavat apua myös Zalzanin kapinallisilta, joiden liittolaisena toimii myös Xrabla. Dominikin sijaan Xrabla tykästyy Lucasiin ja heistä tulee pari, jonka myötä Lucas päätyy osaksi gindaperhettä (fontalialaisenonsa Rudolfin kauhuksi).

Moxxelrond.jpg

Moxx on hahmona ottanut vaikutteita muunmuassa Elrondista (Taru Sormusten Herrasta)

Moxxin ja Dominikin vuorovaikutus on PK:ssa hyvin erilaista kuin ropessa, jossa Dominik menetti rakkaansa luudemonimiehelle. Tällä kertaa Dominik seurustelee Moxxin tyttären kanssa ja koettaa osoittaa olevansa hyvä vävykokelas huolimatta siitä, että sattuu olemaan "guzelos" (luudemonikielinen haukkumanimi eroctuksille). Vähä vähältä Dominik jopa onnistuu saavuttamaan luudemoniappiukkonsa kunnioituksen.

Ainakin siihen saakka, kunnes Koshia astuu kuvioihin.

Koko PK:n alkupuolen Koshia on ihastunut Rihaan. Dominik oikeastaan huomaa asian, eikä sinänsä (lajinsa melko vapaamielisten tapojen seurauksena) pidä hullumpana ajatusta, että tyttöystävällä olisi säätöä jonkun muunkin kanssa. Riha on saanut umpisiveän kasvatuksen ja kauhistuu moisia ajatuksia. Koshiakin on numerodemoniksi varsin sivistynyt, jopa tiukkapipoinen yksilö, joten mitään ei kuitenkaan tapahdu.

Ei ainakaan ennen kuin Alonso astuu kuvaan.

Paettuaan Zalzanista Ustambitiin liskokaartilaiset majoittuvat Dominikin Veljien Killan kautta tunteman Donna Gemibaizzin perheen hulppean luksuskartanon vierastaloon. Juhlaillallisia seuraa melko villit pienemmän porukan uima-allasbileet, joissa myös Riha, Dominik, Koshia ja tämän kanssa jonkunnäköisessä suhteessa oleva Shuram osallistuvat. Athanaan yksityiskoneellaan lennähtänyt Alonso kaataa uimaveteen Keijupölynä tunnettua sinänsä ihan laillista ainetta poistamaan porukan estoja lukematta pikkupränttiä, ettei kyseistä ainetta suositella numerodemoneille sen sisältämän hopean vuoksi. Koshia menee tämän seurauksena täysin sekaisin ja kid-nappaa Rihan. Tätä varten numerodemoni varastaa Gemibaizzin luksusjahdin ja suuntaa sillä etelään mukanaan Riha, sekä heidän ratsunsa Parlan ja Niola. Niin, ja kaksi salamatkustajaa: Donnan palvelustyttö Huu ja tämän kumppani, Gemibaizzin kartanon hovimestarina työskentelevä Khubla.

2019_3.jpg

Khubla ja Huu ovat melko erikoinen pari, ginda ja fontalialainen

Dominik on huolesta sekaisin, eikä ihan syyttä: Riha on näet muninut hiljattain heille kaksi jälkeläistä. Luudemoni kertoo tästä Koshialle tämän ehdotettua, että he aloittaisivat uuden elämän Neppaissa kahdestaan. On kuitenkin myöhäistä palata, koska Xaparan sotalaiva on päässyt heidän jäljilleen.

Liskokaarti tovereineen lainaa Gemibaizzien vesitasoa ja lentää Alonso pilottinaan Rihan ja Koshian perään Tikkerifasiin. Karkulaiset ovat päässeet pakoon heitä jahdannutta sota-alusta disseerien selässä näiden upotettua heidän jahtinsa Lullajör-lahdella. (Dominik muuttuu haiksi ja sukeltaa tutkimaan hylyn.) Karkulaiset päätyvät Khublan vanhaan kotilaumaan Voittamattomien Gindojen kylään. Toisin kuin ropessa, Khublan isoveli Raikla on yhä hengissä ja johtaa laumaa. Koshia kaksintaistelee ihmissutena Raiklan kanssa ja voittaa gindalauman johtajuuden. Liskokaartin saapuessa Buzle antaa Koshialle anteeksi tämän sekoilut numerodemonin voidessa luovuttaa luudemonille tämän liittolaisiksi toivomat voittamattomat gindat.

Dominik ja Riha ovat helpottuneita jälleennäkemisestä. Koshia pyytää Dominikilta syvästi anteeksi tekoaan, mutta kaikkien yllätykseksi Dominik pyytää numerodemonia kolmenkimppaan heidän kanssaan. Eroctusmies itse ei ole miehistä kiinnostunut, mutta häntä ei lainkaan haittaa, vaikka Rihalla olisi toinenkin mies hänen lisäkseen. Näin Koshiasta tulee osa heidän perhettään. (Odotan edelleen kauhulla Moxxin reaktioita, tarinan tässä vaiheessa asia ei ole vielä selvinnyt hänelle!)

 

Dom_poksut.jpg

Xapara Go! -ropessa Dominikin pokemonit olivat Kadabra ja Espeon

Pokemonropessa Dominik on Dukorolzenin salipäällikkö. Psyykkistyypin pokemonien kouluttajana hän vastaa periaatteessa tarinassa Sabrinaa. Eroctusmiehellä on myös tapana asettaa otteluille hieman omalaatuisia ehtoja ja hän käyttääkin saliotteluita sievien naiskouluttajien pokailemiseen. Dominik kuuluu myös Eevee-seuraan. Eräänä vähän erikoisempana juttuna Dominik on Pokemon-ropessa itse asiassa Rubyn ex-mies ja Cherryn isä. (Hassu sivuseikka, mutta Cherryn isä tuntuisi vaihtuvan joka tarinassa. XD)

Dominik esiintyy sivuhahmona myös Delfia Kronikoissa. Siinä vartiovelho toimii eräänlaisissa Xaparan turvallisuuspoliisin etsivänä, joka ottaa tarkkailukohteekseen Koshian yrityksen. Dominik koettaa selvittää, mitä hämärää numerodemonin bisneksiin sisältyy ja onko sillä mahdollisia yhteyksiä Shigella-mafiaan.

Dominik.jpg

Kenraali Dominik Magian Merkeissä

Magian Merkit -roolipelissä Dominikin koirasusiversio toimii Magi-lauman kunnioitettuna kenraalina, jolla on kuitenkin naistennaurattajan maine. Tietyllä tapaa kenraali Dominik on jumittunut elämään ikuista nuoruusikää osaamatta asettua aloilleen. Nuorena hän rakastui Ruslana-nimiseen narttuun (hahmo perustuu Xaparan Rubyyn), joka kuitenkin päätyi yhteen Dominikin parhaan ystävän Alonson kanssa. Dominik koetti parhaansa mukaan astua sivuun ja iloita ystävänsä onnesta. Näille syntyi myös pentu nimeltä Lilia, joka hahmona perustuu Cherryyn. Eräässä rajakahakassa naapurilauma Santosin kanssa sieltä kotoisin oleva Alonso sai surmansa entisten laumatoveriensa toimesta. Myöhemmin Ruslana otti kumppanikseen Magin johtajan neuvonantajana työskentelevän Kuzman (perustuu Koshiaan) ja sai tämän kanssa kaksi pentua, Galinan (perustuu Damiraan) ja Fedorin (perustuu Damiran veljeen Haakiin/Hawkeen).

Dominik on katkera Kuzmalle, eikä jätä käyttämättä yhtäkään tilaisuutta naljailla tälle tai aiheuttaa tälle erinäistä päänvaivaa. Toisinaan hyvin lapsellisillakin konsteilla. Hän rakastaa edelleen Ruslanaa jossain sisimmässään, eikä osaa päästää tästä irti. Eräänlaisena kostona Kuzmalle Dominik on alkanut lyöttäytymään perheen pentujen seuraan tavoitteenaan etäännyttää nämä Kuzmasta. Hän on melko kiintynyt Liliaan, joka on ainoa muisto hänen parhaasta ystävästään ja käyttäytyy melko suojelevasti Ruslanan pentuja kohtaan.

Kuzman pahin painajainen on, että perheen tyttärille käy kasvettuaan, kuten surullisen monille lauman nuorille nartuille: että nämä menevät ihastuman Dominikiin ja uros julmasti särkee näiden sydämet. Pelissä tämä kuvio on olemassa lähinnä Kuzman pään sisällä, koska Galina ja Lilia ovat tosiaan vasta pentuja. Tästä lähtenyt ajatusleikki oikeastaan antoi minulle aikoinaan idean Senturzasta.

Yksinpelini Senturza on eräänlainen vaihtehtoinen tulevaisuus Xapara-ropelle. Siinä Veljien Kilta hävisi sodan Uudelle Voimalle ja asustaa Baöbaöiz Luzakon -avaruusaluksella. Peli sijoittuu vuoteen 30 039, jolloin Rubyn ja Koshian tytär Damira on fontalialaisen/numerodemonin iässä nuori aikuinen. Dominik on kuolematon, eikä vanhene ja hänellä tulee säpinää Damiran kanssa. Noin muuten pelin miljöö on perin ankea ja maailma niin epätoivon siivittämä, että sen kirjoittaminen on vähän jäänyt muiden projektien alle.

 

Sukulaisia

Radovan Galabaizz - isä

Alla Galabaizz - äiti (kuollut)

Xander Dolbaizz - serkku

 

Roolipeli

kuningatar Isla - kaksossisko

prinssi Fedovan - siskonpoika

Arnia Glush - exä

Shuram Karma - exä

Haiga Rafhas - kumppani

Ramdia Rafhas - kumppani

Cadol - kumppani

Fiadra - edesmennyt kumppani

Edelweiss Fesco - tytär toiselta aikajanalta

Tinx Räckhals - Dominikin ja Rihan vahinkolapsi

Sumpuff - Dominikin ja Cadolin poika

Ula - Dominikin ja Cadolin tytär

Arukun - Dominikin ja Cadolin tytär

Kleopok - Dominikin ja Cadolin tytär

Shanboar - Dominikin ja Cadolin poika

Julia - Dominikin ja Shuramin tytär

Julius - Dominikin ja Shuramin poika

 

Porre Kronikat

Isla Galabaizz - kaksossisko

Riha Glush - puoliso

kaksi munaa - parin lapset

Koshia Mazzaduskes - puolison toinen kumppani

 

Xapara Go!

Cherry Spring - tytär

Ruby Spring - exä

 

Teemabiisit

Haifisch - Rammstein

Dominikin ehdoton teemabiisi, joka sopii paitsi hahmon luonteeseen ja viittaa häneen läheisimpine liittolaisineen (esimerkiksi PK:n tapauksessa Liskokaartiin), myös Dominikin kykyyn muuttua valkohaiksi ja hahmon ääneen

 

Ei nyt siis surra - Oliver & Kumppanit

Kuvastaa Dominikin huoletonta asennetta hänen elellessään suurkaupunki Loksesissa, joka on aikalailla New Yorkin kokoluokkaa. (Jotenkin hassusti Filurista ja Oliverista tulee Dominik ja Riha mieleen hahmojen temperamenttia ja keskinäistä vuorovaikutusta tarkkaillessa, liekö tullut vaikutteita tämän lapsuuteni suosikkileffan hahmoista? XD) Myös tuo Filurin asenne narttuihin on kyllä niin Dominik. :''D

 

Elän itselleni - Popeda

Dominikin fiiliksiä hänen ja Arnian eron jälkeen

 

Cold Rain - DJ Blyatman

Samalla teemalla kuin edeltävä

 

Lataa ja varmista - Turmion Kätilöt

Dominikin ja Rihan biisi roolipelin puolella, missä kaksikolla on varsin erikoinen suhde

 

Haistakaa Paska - Irwin Goodman

Dominikin mielipide Xaparan kuninkaan hallinnosta

 

I'm OK - Little Big

Biisi kuvastaa hyvin Dominikin suhdetta alkoholiin. Hänet voisi hyvin sijoittaa musiikkivideon päähenkilöksi (naispääosaa näyttelisi varmaankin Riha Shuram :'D)

 

Deutschland - Rammstein

Biisi istuu hyvin myös Xaparan historiaan. Kuvittelen Dominikille melko samanlaisen äänen laulajan kanssa, joten Dominik voisi olla solistina biisistä kirjoittamassani Xapara-versiosta, jonka esittelin eroctuksia käsittelevässä artikkelissa.)

 

Macho Fantastico - Spekti

Dominikin ego