Löysin kirjastosta ihanan kirjan Ompele pehmoeläimiä, Karin Neuschütz ja innostuin kokeilemaan pehmokoiran tekoa!

Alkuperäisen kaavan koira ei vaikuta ihan sen malliselta, mitä haluaisin tehdä, joten eikun soveltamaan... Kokeilukappaleesta jätin hännän, korvat, sun muut ruumiinmuotoa ajatellen ylimääräiset härpäkkeet pois ja murhasin sitä varten tarpeettomaksi käyneen t-paidan.

pehmokokeilu1.jpg

Ensin piirsin vapaalla kädellä kirjan kaavaa mallina käyttäen sanomalehdelle uuden kaavan. Tein pidemmän kaulan ja selän, muutin jalkojen anatomiaa realistisempaan suuntaan. pyöristin päätä ja kuonoa ja tein kropasta hiukka muodokkaamman (rintakehä, lavat, selän kaarevuus.

pehmokokeilu2.jpg

T-paitakankaalle tehdessä ei tarvitse piitata karvan suunnasta. Yllä vartalon ulkoreunat ja päälaki.

pehmokokeilu3.jpg

Vartalon ulkoreunat ja päälaki leikattu, vatsapuolesta tein yhtenäisen kappaleen saadakseni kokonaisuuden pysymään paremmin kasassa. Tämän kappaleen keskelle jätetään täyttöaukko.

pehmokokeilu4.jpg

Kappaleet valmiiksi leikattuna. Sitten vain ompelemaan kirjan kaavan mukaisesti: pään keskiosa lähtee kuononkärjestä, sitten seläkappaleet yhteen ja pohjakappale kaikkiin neljään tassuun vatsapuolelle.

pehmokokeilu5.jpg

En ole vielä ehtinyt täyttäät tuota, mutta nyt jo havaitsin puitteita, mitä kehittelen vielä kaavaan: Teen jaloista vähän paksummat ja koitan hakea selkeämpää otsapengertä. Myös kuonoa täytynee leventää ja takapuolesta voisi tehdä vähän kulmikkaamman.