Hyvää alkanutta vuotta kaikille satunnaisille ja vakituisille Hammasnurkka-blogin lukijoille!

Itselläni vuosi on lähtenyt ihan kivasti käyntiin harrastuspuolella. Pörröconin, Gingaconin ja Akakabutoconin suunnittelut ja valmistelut rullaavat eteenpäin. Olemme myös kavereiden kanssa pelailleet uutta Yliopisto-roolipeliä, josta olen ollut kovin innoissani.

Eilettäin päivittelin Raezla.com -nettisivujani, lisäsin sinne 26 kuvaa (kaikki Xaparaan liittyviä, hah hah) ja jokusen hahmoesittelyn. Otan tämän vuoden yhdeksi tavoitteeksi kehittää sivuille muutakin sisältöä ja ryhdyn varmaan siirtämään sinne vanhempia piirroksiani esimerkiksi Deviant Artistani. (Oho, pitäisi sekin näköjään päivittää, viimeisin postaus sinne on edellisvuoden Akakabutoconin mainos.) Laitetaampa tähän muuten tämänvuotinen:

003.jpg

Akakabutocon on tosiaan tulossa toista kertaa. Eläintarinoihin painottuva pahiscon oli aika hauska järkätä viime keväänä Pitäjänmäen kirjastolla (jossa olin jo aika pitkään halunnut järjestää jonkin pikkutapahtuman) ja nyt lähdemme sitten tekemään tapahtumaa isommin Kanneltaloon jatkaen toki yhteistyötä myös kirjaston kanssa. Viime vuoden Akakabutoconissa oli ehkä n. 50 kävijää, siitä on hyvä sitten lähteä kasvamaan isommaksi. Kanneltalo on myös hyvä paikka järjestää tapahtumia - viimeksi olin järjestämässä siellä vuonna 2019 Hopeatähti-tapahtumaa Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n kautta. Akakabutoconin järjestäjänä toimii Harrastusseura Revontuli ry, mutta toki myös Hopeanuoli-faniyhdistys on mukana yhdistyspöydän muodossa.

Akakabutoconissa on mahdollisuus mm. ostaa liput seuraavaan Gingaconiin, jonka coniteassa olen mukana tilavastaavan, graafikon ja hyvin todennäköisesti myös infon rooleissa. (Aiemmin olen ollut siellä pääjärjestäjänä, ohjelmavastaavana, sponsorivastaavana ja markkinointivastaavana.) Viides Gingacon palaa juurilleen Tampereelle ja järjestetään siellä marraskuussa 2024. Odotan innolla, miten tapahtuma vetää porukkaa muutaman vuoden tauon jälkeen.

 

002.jpg

Tekemääni pientä valotaidetta lasihelmillä, jouluvaloilla, kalastusvalotikulla ja poikani lohikäärmefiguurilla. :D

Pörröcon Dragon on se isoin oma projektini tähän kevääseen. Jännittää kovasti olla puikoissa tapahtumalle, jolla on isommat tilat kuin millään aiemmin järjestämälläni tapahtumalla. Järvenpään Ainolassa sijaitseva Aino Areena vetää jopa yli 3000 henkeä, joten tässä olisi nyt potentiaalia kasvattaa tästä turritapahtumasta vähän isommankin luokan con! Lohikäärmeteema tulee näkymään mm. tapahtuman ohjelmassa ja koristeluissa.

Pörröconin nettisivuilla julkaistaan aivan pian alustava ohjelma. Taidekujahaku pidetään helmikuussa ja kaiken aikaa on mahdollista hakea artesaani- tai yritysmyyntipaikkaa joko sivuilta löytyvällä kaavakkeella tai heittämällä meikäläiselle meiliä affaokami(at)hotmail.com! Pörröconin lippuja voi ostaa Biletti.fi:stä, jota muuten suosittelen lämpimästi kaikille tapahtumajärjestäjille. Erittäin näppärä ja toimiva alusta ja hyvät toimintaperiaatteet.

Julkaisimme myös Pörröconin mainosvideon, jossa pääsee hieman näkemään, millaiset upeat tilat toukokuussa pörröväkeä odottavat. :3

001.jpg

Revontulen lappuja erään koulun ilmoitustaululla.

Vielä ennen muita tapahtumia olen järjestämässä Pörröcon Workshopin Tiivistämöllä 20.-22.2.2024. Kyseessä on siis ilmainen häntä/korva/fursuitpaja, jonne voi tulla hengaamaan ja esimerkiksi työstämään omaa suittiprojektiaan. Pajaan voi ennakkoilmoittautua halutessaan, mikä helpottaa siis lähinnä arvioimaan esimerkiksi kankaiden määriä ja sinne voi myös esittää toiveita pajaan tulevista materiaaleista. Tapahtuma on ikärajaton ja sinne on mahdollista saada myös esimerkiksi artesaani- tai kirppispöytää, jos kiinnostusta löytyy. Tiivistämöllä on joka päivä/ilta myös muuta talviloma-ajan ohjelmaa ja Pörröcon Workshop pyörii siis Lämpiön puolella.

Pidimme hiljattain Revontulen hallituksen kokousta ja perustimme yhdistykselle uuden kuntoiluun ja retkeilyyn keskittyvän kerhon nimeltä Revontulen Reippaat. Toimin nyt ensialkuun kyseisen kerhon puheenjohtajana (luovuin Eläintarinakerho Pörrön puheenjohtajuudesta) ja yritän kehittää sen toimintaa aluilleen. Revontulen muita kerhoja ovat tuossakin omalla esitteellään näkyvä Muotikerho, Horrorfest Helsinkiä järjestänyt Kauhukerho, sekä kotiloharrastukseen keskittyvä Kotilokerho. Luulen, että retki- ja kuntokerho on kiva tilaisuus tehdä vaihteeksi hieman erilaisia projekteja elämässä. Viime kesänä tuli ainakin vähän telttailtua ja nyt yritän aloitella taas vähän aktiivisempaa liikunnan harrastamista omassakin elämässä. (Ennen pandemiaa kävin salilla pari kertaa viikossa, siihen olisi kiva saada palattua takaisin.)

Harrastusseura Revontuleen olisi muuten kivaa saada lisää jäseniä. Sinne voi liittyä mukaan joko koko seuran kannatusjäseneksi, Harrastusseura Päijänteen kannatusjäseneksi tai suoraan jonkin itseä kiinnostavan kerhon jäseneksi. (Pääsy kaikkiin kerhoihin sisältyy kannatusjäsenmaksuun, vuodessa 20€, yksittäinen kerho 7€/vuosi.) Kerhojen toimintaa ollaan parhaillaan kehittämässä eteenpäin ja jäsenenä voit tulla mukaan kerhon suunnittelutiimiin kehittämään sitä sinulle mieleiseen suuntaan. Kerhot voivat esimerkiksi tehdä lehtijulkaisuja, järjestää tapahtumia ja tempauksia, kokoontua irl tai pitää etämiittejä ja omata omia keskustelualustojaan, joiden kautta tavoittaa samanhenkistä porukkaa ja pääsee juttelemaan itseään kiinnostavista aiheista.

Kaikille jäsenille on suunnitteilla mm. mukava vuosikokousmiitti, näillä näkymin kesällä Himokseen, jossa on kaikenlaista mukavaa yhteistä tekemistä retkeilystä keilaukseen, sekä erinäisiin kesäaktiviteetteihin. Yhdistyksen alla voi myös aika vapaasti toteuttaa omia harrastusprojektejaan, perustaa omia kerhojaan, sun muuta.

004.jpg

Noin muuten olen tässä viime kuukaudet katsellut uudelleen alusta One Piecea, ensin animen alusta, sitten välissä uusi life action -sarja, ja sitten lisää animea. Tällä hetkellä lähestyn jaksoa 400 ja täytyy sanoa, että ihan perhanan hyvä sarja. Hauskuus ja vakavuus hyvässä tasapainossa, mainiot hahmot, mainio piirtojälki... OP:sta voisi kenties joskus tehdä ihan oman artikkelinsa, vaikka Ihmiseläimiä osa 2? (Sarjassa on myös paljon eläinhahmoja, joten kai se Hammasnurkkaan sopisi?)

Aloin myös keräilemään niitä One Piece -kortteja, ostin ihan keräilykansionkin. Ja innostin pari kaveria keräämään (samat, joiden kanssa ruvettiin sarjaa katsomaan) ja nyt sitten mahdollisuus vaihdella niitä tuplakappaleita puuttuviin kortteihin, jee! :D

Tällaisia harrastusrintaman kuulumisia tähän alkuvuoteen. Pyrin varmaan lähiviikkoina päivittelemään myös Hopeiset Sivut ja Hopeisen Ginga-blogin eli niitäkin kannattaa pitää silmällä.

Ps. Kommentit (eritoten asialliset) olisivat ihan huippuihania! <3