Ajattelin kirjoittaa muutamalla sanalla tämän vuoden conitarjonnasta. Itselläni on ollut jo ilo vierailla Tampere kupliissa, Tylyconissa ja Hypeconissa. Tänään on Oulussa Kummacon, jonne en harmi kyllä itse päässyt (kaikkialle ei aina vain ehdi, vaikka haluaisi), mutta olen joka tapauksessa iloinen, että tapahtumia on enemmän pohjoisempanakin. Rovaniemikin on saanut oman Mushuconinsa, mikä on todella positiivinen juttu.

Itäsuomalaisille on taas tänä vuonna luvassa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettävä Kawacon. En ole itse siellä koskaan käynyt, pitää joku vuosi käydä tutustumassa. Mikkelissä pidettävää suosikkitapahtumaani Mimiconiahan ei tänä vuonna ole ollenkaan. Vuoden 2018 Mimiconia odotellen.

Parin viikon päästä Lahdessa on Wakamonocon, joka tuli sinne uudeksi kaikenikäisten coniksi Desuconin nostettua ikärajansa 18 vuoteen. Mukava asia niinikää, että nuoremmillekin conittajille on Lahdessa jotain. Pitää itsekin katsoa, josko sinne menisi vaikka ensi vuonna. Toki Desuunkin pääsisi iän puolesta, mutta siellä ei oikein ikinä ole mitään minua kiinnostavaa ohjelmaa. (Huolimatta siitä, että olemme esim. Ginga-ohjelmia sinne useampanakin vuonna tarjonneet.) No, kenties yhdistyspöytää voisi mennä pitämään, jossei muuta.

Hammasnurkan Conikalenteriin lisäsin juuri Wakamonoconin lisäksi myös uuden jyväskyläläisen Puricon-tapahtuman, jota mainostetaan Suomen mahtipointtisimpana conina. Eniten kunniavieraita ja isoin sali. Kiva varmasti niille, ketkä isoista coneista pitävät.

poyta.jpg

Minä, keisari Gaia ja Yukimura pitämässä Hopeanuoli-faniyhdistyksen pöytää Tylyconissa.

Vuosi vuodelta olen itse alkanut yhä enemmän pitää pienistä coneista. Niissä on mukavan rento ilmapiiri, hinta sopii tällaisen kroonisesti persaukisen ihmisen lompakolle ja ohjelma on usein mukavan monipuolista. Ohjelmaa pääsee itsekin pitämään melko pienellä kynnyksellä, taidekujalta saa paikan ja Hopeanuoli-yhdistyksen Ginga Roomillekin löytyy yleensä tilaa. Toki moni coni on pienestä aloittanut ja pienemmät saattavat kasvaa isommiksi, eikä sekään välttämättä ole huono juttu. Animecon on aina ollut yksi omista suosikeistani, koska siihen on tähän saakka kuulunut pienten conien edellä mainitut edut. (Hintahan tuossa nousi, mutta täytyy toivoa, että kyseinen con pysyy noin muuten samana kivana conina.)

Pieni ja sitkeä on niinikää oma Gingaconimme, joka järjestetään tänä vuonna lokakuun lopussa. Lippuja on minun tietojeni mukaan mennyt jo parisenkymmentä ja ohjelmaa ollaan saatu kiitettävän monipuolisesti kasaan. Taidekujalle ja myyntisaliin on tulossa mukavasti myyjiä. Tokihan tuossakin eläintarinatapahtumassa olisi potentiaalia kasvaa tulevina vuosina.

16558703_10207404376341651_143679396_n.j

Minä askartelemassa Gingaconin esitteitä.

Aikuisille turreille suunnattu Finfur Animus oli kiva kokemus, kun siellä muutama vuosi sitten kävin. Tänä vuonna siellä on länkkäriteema. (Sitä odotellessa, että olisi taas varaa laittaa kahdeksankymppiä yhteen tapahtumaan. Tai parisataa, jos hotelliin majoittuu.) Tosin haaveilen siitä, että pääsisin jonakin vuotena Berliinin Eurofurenceenkin pääsystä. Viimeistään, jahka saan oman suittini kasaan...

Itse suuntaan Animeconin jälkeen ensimmäistä kertaa Nipporiin, joka on pieni porilainen animetapahtuma. Yhdistyksemme on parin kolmen aktiivin voimin ollutkin siellä joka vuosi edustettuna. Suosittelen lämpimästi muillekin conittajille itselle uusiin coneihin tutustumista. Nipporin jälkeen ohjelmassani ovat Tracon, mahdollisesti Puricon, sekä tietenkin Gingacon. Myös Kokkocon on harkinnassa, koska siellä oli viime vuonna niin hauskaa.

Joka tapauksessa, kiva ja monipuolinen con-vuosi, jossa jokaiselle jotain!