T9_0.jpg

Uusin Tähdenlento kolahti hiljattain postilaatikosta. Teemana olivat tällä kertaa nartut ja kannessa sarjan kaksi soturinarttua, Cross ja Lydia. Pidin kansikuvan toteutuksesta ja asetelmasta, jossa enempi koviksena nähty Lydia on maassa pötköllään ja Cross ikään kuin seisoo suojelevasti tämän vierellä henkien samalla vähän semmoista vanhaa viisautta. Lydiakaan ei vaikuta tuossa mitenkään seinäkukkaselta.

Lehden sisältö käsitteli monipuolisesti teemaa, Gingaa ja muita aiheita. Olisin kenties vähän kaivannut esimerkiksi puuhapalstaa ja jotain sarjakuvia. (Toki tämä on vähän minun omakin vikani, kun inspiraationi Pinkkinuolen remaken suhteen on aikalailla kuollut.)

Taitettuani itse edellisen numeron kiinnitin totta kai tavallista tarkempaa huomiota lehden taittojälkeen. Pääasiassa uusi taittaja on tehnyt hyvää jälkeä Spyron Tähdenlennolle suunnittelemaa ulkoasua noudatellen. Pidän sävymaailmaa ja kuvitusten ja tekstien asettelua pääasiassa hyvin onnistuneena. 

Vähän itseäni kuitenkin häiritsi, ettei tekstiä oltu tavutettu ja sanavälit olivat välistä todella suuria ja välistä yhteen pötköön niin, ettei sanavälejä näy. Hinkattuani nämä aiemmassa numerossa joka artikkelin kohdalla mahdollisimman huolellisesti se toki häiritsi. Vastaavaa esiintyy ihan virallisissakin lehtijulkaisuissa ja on sinänsä pikkuseikka. Myös kuvien ja tekstien paikoitellen olemattomat välit, sekä otsikot kiinni kuvissa ja edellisissä kappaleissa häiritsivät hieman. Olen myös aika allerginen valkoisille taustoille (juu, toiset taas tykkäävät - makuasia) ja niitä olisi voinut mielestäni olla vähemmän.

T9_5.jpg

T9_3.jpg

Teemana nartut oli mielestäni kiinnostava ja sitä oli kivasti nostettu esiin. Erityisesti tykkäsin aiheen pohdinnan lisäksi, kun esiteltiin Mustaturkin tarinaa, sekä omaa Koga Densetsu -fanitarinasarjaani. Oli mielenkiintoista lukea, millä tapaa Mustaturkin tarinaa on työstetty ja tekijän ajatuksia pitkän sarjakuvaprojektin etenemisestä. Toki myös mukava päästä oman fanitarinaprojektin taustoja valottamaan.

Pujon hyeena-artikkeli oli minusta harmillisen lyhyt, eikä tarjonnut itselleni ainakaan mitään uutta informaatiota. Tämä vähän harmitti, koska olin odottanut artikkelia innolla. Edellinen taistelukaloista kertova artikkeli oli mielestäni paljon seikkaperäisempi ja lempieläimestäni olisin mielelläni lukenut paljon enemmän! (Ok, joku voisi varmaan kirjoittaa täplähyeenoista kirjan ja sekään ei olisi minulle tarpeeksi, hah hah..) Kuvituksena oli minun piirtämäni täplähyeena, jota minulla on muuten myös postikorttina taidekujapöydässäni mm. tulevassa Gingaconissa myynnissä. ;)

T9_2.jpg

T9_1.jpg

Figuurien customoinnista kertova artikkeli oli todella mielenkiintoinen. Olen itsekin tuota pienimuotoisesti harrastanut tehdessäni Weed-figuureista Hopeanuoli-pöytäroolipeliä varten omia hahmoja. Mielessä ei kyllä käynyt, että massaa voisi käyttää asennon muuttamiseen. Artikkeli antoi kivasti uusia ideoita. Ehdottomasti lisää tällaisia eläinhahmoihin liittyvistä käsityö- yms. taideharrastuksista kertovia artikkeleita Tähdenlentoon!

Oli myös mukava lukea itselleni IRL vuosien varrelta tutuksi tulleesta Kira-mummosta, joka oli edellisessä numerossa esitellyn edesmenneen Dingo-koirani ensimmäisiä koirakavereita. Mielestäni ylipäätään ihania nämä jäsenten omista karvaturreista kertovat artikkelit!

T9_4.jpg

Puuhanurkan, sarjakuvien ja hahmoesittelyjen lisäksi jäin vähän kaipaamaan jotain tilpehööriä, esimerkiksi julistetta, jotka ovat olleet hyvin suosittuja. Toivottavasti niitä saadaan taas tuleviin numeroihin.

 

Tiivistetysti sanoisin tästä numerosta seuraavaa:

Plussat:

+ Kivannäköinen kokonaisuus
+ Ihana kansi
+ Monipuolinen sisältö
+ Värimaailma
+ Kiinnostava teema


Miinukset:

- Paikoitellen hutiloitu taittojälki
- Ei hahmoesittelyä, puuhapalstaa, sarjiksia
- Liikaa valkoista taustaa

 

Tänä vuonna tulee myös toinen Tähdenlento aiheella saksanpaimenkoirat. Kirjoitin sinne Lydian hahmoesittelyn, joka oikeastaan olisi sopinut hyvin tähänkin numeroon. Nyt oli tarkoitus esitellä pari muuta narttuhahmoa, mutta niiden tekijä ei ehtinyt saamaan artikkeleita valmiiksi deadlineen mennessä. Parhaiten Crossin esittely olisi minusta sopinut tähän numeroon, mutta eiköhän sekin joskus jossain tulevassa lehdessä nähdä.

Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenet saavat nämä lehdet postissa kotiin ja niiden nettiversiot ovat luettavissa yhdistyksen sivuilta jäsenten tunnuksilla. Ei-jäsenet voivat halutessaan tilata lehtiä Hopeapuodista - jossa muuten on taas toimitukset saatu ajan tasalle, kun Nawulf otti puodin meikäläisen harteilta hoitaakseen. (Oma jaksamiseni on ollut nollissa masennuksen takia viime aikoina ja Hopeapuoti jäi sen vuoksi vähän heitteille.)