Piirtoinspis jatkuu ja ajattelin nyt jakaa kanssanne vaihe vaiheelta linejen eli ääriviivojen teon Jallelle tulevaan Gaava-fanitaidekuvaan. Luonnoksen tein siis käsin lyijykynällä ja nyt olisi tarkoitus piirtää kuva koneella puhtaaksi. Ohjelmana käytän Fire Alpacaa, jonka saa ladattua ilmaiseksi netistä. Ei ole erityisen raskas ohjelma, kerran isäni vanha läppärikin pyörittää sitä aika jouhevasti. Piirrokset teen Wacom Intuos pen & touch medium -piirtopöydälläni, jonka hinta uutena oli jossain 200€ tienoilla. (Jouduin pari vuotta sitten hankkimaan uuden, koska koirani Rokka oli pureskellut edellisen saman hintaluokan piirtiksen irti. Kotivakuutus ei korvannut. D: )

image.jpg

Tässä alkuperäinen luonnos. Häiritsi tuossa mm. silmien jääminen eri korkeudelle ja niiden erimallisuus, jonka koneella sitten sai kätevästi korjattua. Myös korvia ja kirsua korjasin samankokoisiksi. Piirsin hahmon ensikertaa, joten toivon, ettei esim. kuvioihin ole tullut kauhean isoja virheitä. Kuviotkin olen hahmotellut kuvaan valmiiksi niin ne voi sitten koneella piipertäessä piirtää läpi. :3

001.jpg

Pidin oikean silmän toteutuksesta, joten kokeilin ensin piirtää sitä läpi ja siirtää omalle paikalleen - samalle korkeudelle vasemman silmän kanssa. (Hahmosta katsoen.)

002.jpg

Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että silmät ovat turhan erimalliset. Niinpä piirsin vasemman silmän puhtaaksi, kopioin ja peilasin sen. Peilaamista varten Fire Alpacassa joutuu kopioimaan uuteen tiedostoon - tai ainakaan itse en ole löytänyt siitä toimintoa, jolla saisi vain yhden tason peilattua. Silmää täytyi myös vähän pyörittää (Cntrl+T).

003.jpg

Seuraavaksi oli aika piirtää otsatukka puhtaaksi. Piirtopöydällä on välistä aika haastavaa saada viivoista yhtä sulavia kuin käsin ja Cntrl+Z:taa sai painella moneen kertaan. Paras tulos tulee yleensä, jos viivan saa yhdellä vedolla tehtyä. Zoomi sitten sen mukaan, että koko viiva näkyy ja mahd. suurena.

004.jpg

Jätin silmät varmuudeksi omille tasoilleen, jotta niitä saa vielä siirreltyä tarpeen mukaan. Kirsun kanssa piti myös vähän säätää, koska se oli luonnoksessa aika epäsymppetrinen. Korvista tein vähän pörröisemmät, koska hahmo n suht pörröturkkinen.

005.jpg

Tällainen oli sitten lopputulos:

006.jpg

Käytin lineihin pen-työkalua 4px koossa. Yleensä piirrän 3px:llä, jolla saa vähän sulavampaa jälkeä ohuimpiin kohtiin, mutta nyt nelonne tuntui ihan hyvältä.

Tallensin linet läpinäkyvänä png:nä omaan tiedostoonsa, niin voin sitten jatkaa sitä omalla koneella. (Saan liitettyä sen ja luonnoksen omiin tasoihinsa.)