Tulee vähän jälkijunassa, mutta Animecon Kuopiossa sujui ihan mahtavissa merkeissä - erittäin gingamaisissa omalta osaltani! Oma aikani meni pääasiassa Ginga Roomissa, jossa meillä oli koirankorvapaja, piirustuspaja, piirustuskisa, tietokisat englanniksi ja suomeksi, "Minun kokoelmani" -näyttely, karhunkaatopeli ja Ginga-kirjasto...Oli ihan mahtavaa, miten paljon sakkia Ginga Room kokosi ja miten monia avuliaita ihmisiä löytyi auttamaan sen kokoamisessa ja ohjelman järjestämisessä. Kiitos kaikille GR:n järjestämiseksi töitä tehneille, sekä kaikille Roomissa vierailleille!
Eikä pidä unohtaa, että itse sarjan luoja, Yoshihiro Takahashi, soi meille suomalaisfaneille jo toistamiseen kunnian saada hänet kunniavieraaksi! Pääsin katsomaan Takahashia Animeconin lisäksi Helsinkiin Akateemiseen, sekä fanitapaamiseen, mikä sujui oikein mukavissa merkeissä. Animeconissa kävin katsomassa Takahashin luennon hänen uusista tuntemattomista sarjoistaan, mikä avasi aikalailla Ginga Densetsu Weed: Orionin juonta.Takahashin haastattelu jäi minulta väliin, mutta siellä olleilta kavereilta kuulin sensein todenneen, ettei pidä susisaagasta, eikä varsinkaan keisari Gaiasta. Gaia-fanina se oli raskasta kuultavaa. Varsinkin, kun minun oli hetken päästä tarkoitus itse riehua Gaiana conissa... Mutta eipä siinä mitään, päästettäköön sitten pahuus valloilleen!Kesken perus- Hopeanuoli-paneelin valot sammuivat... Panelistit huusivat kauhuissaan.. Valot syttyivät ja panelistit oli kolkattu lattialle! Pahissudet Gaia ja Pink Dragon ottivat tilan hallintaansa! "Pahikset, siis mitkä ihmeen pahikset? Hyvin loukkaava nimitys minusta..."Lysti kuitenkin loppui lyhyeen, sillä hyviskoirat saapuivat pelastamaan paneelin ja panelistit. Lavalla nähtiin hurja taistelu!Pink Dragon antoi ymmärtää palaavansa vielä ja huhujen mukaan Hopeanuoli-pahiksia saattaa näkyä uudelleen Katsudoconin paneelissa Jyväskylässä ensi kuussa... Kannattaa tulla paikan päälle näkemään asia omin silmin!

Hopeanuoli-faniyhdistystä vähän erikoisemmalla tavalla esitellyt paneeli oli kuitenkin vasta esimakua siihen, mitä tulisi koittamaan sunnuntaina... Vuoden 2011 Traconissa ensikertaa nähty Hopeanuoli-musikaali nimittäin esitettiin uutena upeana versionaan. Minä ja muutamat muut fanit saimme kunnian seurata musikaalia itse Yoshihiro Takahashin kanssa samalta riviltä, mikä oli omiaan lisäämään fiiliksiä muutenkin mahtavassa elämyksessä!Musikaali oli ehdottomasti näkemisen arvoinen! Kaikki vaiva, mitä tekijät olivat sen eteen nähneet, kantoi hedelmää. Musikaali oli hyvin ammattimaisesti toteutettu ja todella vaikuttava. Kuvassa taistelussa lyöty Kurojaki kohtaa pentunsa. (Kiitokset tästäkin kuvasta musikaalissa esiintyneelle Tesshin10000:lle, jonka vanhempien ottama kuva on!)

On vaikeaa löytää sanoja, millä musikaalia kuvailisi. Siinä vain istui ja eli mukana Hopeanuolen tuttuakin tutumpaa tarinaa uudessa elävässä formaatissa. Huumoriakaan ei esityksestä puuttunut. Hyena ja Sniper jäänevät monien mieleen, oma suosikkihahmoni oli juonitteleva Maya-Koga.

Tämä oli sangen eeppinen päätös parhaalle conille, missä allekirjoittanut on ikinä ollut! Onneksi Hopeanuoli-hommat eivät siltä erää päättyneet, sillä Kuopiosta meitä starttasi sekalainen sakki kohti Juukaa pitämään tiettävästi historian ensimmäistä Hopeanuoli-larppia sangen täysissä autoissa.. Mutta se onkin toinen tarina se... x)

Kiitos ja kunnia Animeconin järjestäjille, tunnelma conissa oli mitä mainioin ja kaikki toimi poikkeuksellisen hyvin!

Ainoa asia, mikä jäi kaivelemaan, oli kadonnut Weed-t-paitani. Että jos joku on nähnyt sellaista nuhjuista M-koon paitaa, jossa on koirankarvoja ja poiminut sen naistenvessasta mukaansa Hopeanuoli-paneelin aikoihin (taisi unohtua sinne, kun kävin kopissa muuntautumassa Gaiaksi), niin olisin erittäin kiitollinen, jos saisin sen takaisin!