Tänään ajattelin esitellä lukijoille erään suosikkikirjasarjoistani, johon tutustuin ensi kertaa jo ala-asteella. Kirjasarja on kaksiosainen ja perustuu tositapahtumiin. Ensimmäisen osan nimi on Koira, joka pelastaa kissoja ja toinen kirja kantaa nimeä Ginny Suukaupungin enkeli.

ginny-normal.jpg

Kirjat on kirjoittanut Ginnyn omistaja Philip Conzales. Ensimmäisessä kirjassa kerrotaan liikuttavasti, miten hänen oma elämänsä muuttui radikaalisti. Aiemmin hyvin toimeen tullut ja sosiaalinen nuori mies loukkaantui hirvittävässä työtapaturmassa ja loukkasi oikean kätensä pysyvästi. Tämä sai Philipin vetäytymään asuntoonsa masentuneena, kunnes hänen naapurinsa Sheilah Harris patistaa hänet adoptoimaan koiran eläinsuojasta. Philip lähtee aikeenaan ottaa iso hyvärotuinen uroskoira, mutta eläinsuojassa hänen ja pienen sterilaatioleikkauksesta toipuvan sekarotuisen nartun välille syntyy selittämätön yhteys. Philip päätyy viemään korian kotiinsa ja antaa sen nimeksi Ginny.

ginny2-normal.jpgPian selviää, että Ginny rakastaa kissoja ja pitää elämäntehtävänään erityisesti vammaisten ja kaltoinkohdeltujen kissojen pelastamisen. Ginnyn ihmeellinen kyky löytää loukkaantuneita kulkukissoja mitä odotta- mattomimmista paikoista muuttavat pikku hiljaa kissoista piittaamattoman Philipin, sekä kissoja inhoavan Sheilahin mielipiteen ja kaksikko ryhtyy auttamaan kulkukissoja New Yorkin Long Islandilla.

Auttamistyön myötä Philip löytää uudenlaisen suunnan ja onnen elämäänsä. Hän ja Ginny kiertävät kahdesti päivässä viemässä ruokaa kodittomille kissoille. Lisäksi Philip, Sheilah apunaan, ottaa kiinni ja leikkauttaa kissoja mahdollisuuksien mukaan, sekä pyrkii löytämään näille uusia koteja. Philipin luo muuttaa Ginnyn löytämä vammautunut kissa toisensa perään ja Ginny hoivaa niitä kaikkia kuin emo konsanaan.

Kirjoissa on ajatuksia herättävää pohdintaa siitä, miten kaikki eläimet ansaitsisivat tulla arvostetuiksi ja saada hyvän kodin.

Aloitin juuri lukemaan uudestaan Ginny Suurkaupungin enkeliä, jonka alussa Ginny ja Philip ovat kunniavieraina eläinten joulusiunaustilaisuudessa kirkossa. Tilaisuuden jälkeen kotimatkalla Philip pohtii tilaisuudessa näkemiään hemmoteltuja ja hyvinvoivia rotukissoja ja -koiria ja miten pieni osa osallistuneista oli eläinsuojista adoptoituja sekarotuisia. Ja toisaalta kaikkia kaduilla eläviä kärsiviä eläimiä, joita kukaan ei ole siunaamassa.

Uskoisin, että näiden kirjojen lukeminen on monelle eläinten ystävälle mieltä avartava kokemus. Lienevät ainakin vaikuttaneet minuun lapsena, kun on tässä aikuisiällä päätynyt mukaan eläinsuojeluyhdistyksen toimintaan ja nytkin on sieltä kotihoidossa löytökissaemo pentujaan kasvattamassa. (Liitetään tähän nyt kuva meidän söpöläisistäkin.)

derppis-normal.jpg

Pennut ovat syntyneet 13.4.2013 ja saivat nimikseen Chirin ja Gabu niiden kahden elokuvan mukaan, joita käsittelin Hammasnurkan artikkelissa Lampaita ja susia.

 

Koira, joka pelastaa kissoja ja Ginny Suurkaupungin enkeli ovat liikuttavia kirjoja, joita suosittelen lämpimästi jokaiselle ihmiselle - eritoten koirien ja kissojen ystäville, mutta toki kirja voi antaa ajateltavaa myös jollekin, joka ei ainakaan vielä ole niin suuri koirien tai kissojen ystävä...