Innostuin tässä pitkästä aikaa koiraeläinroolipelaamisesta ja sen siivittämänä tulin perustaneeksi kahden ystäväni kanssa Discordissa pelattavan Magian Merkit -nimisen fantasiakoiraroolipelin.

Peliin pääsee tästä kutsulinkistä ja osalistuakseen tarvitsee tosiaan Discord-käyttäjätunnuksen.

Magian Merkeissä on perinteiseen tapaan kilpailevia laumoja, mutta pelin juoneen ja maailmaan on ainakin pyritty tuomaan mukaan hieman erilaisia elementtejä. Alue ei sijoitu saarelle, mutta ympäröivä villi erämaa vaarallisine petoineen estää koiraeläimiä poistumasta alueelta. Pelin maailma ei sijoitu meidän maailmaamme, vaan omaan keksittyyn todellisuuteensa. Laumat eivät myöskään ole jatkuvasti avoimessa sotatilassa, vaan ainakin enimmäkseen pyrkivät rauhalliseen rinnakkaiseloon. Eroavaisuudet laumojen elämäntavassa kuitenkin ovat niin suuria, ettei laumojen ole mahdollista sulautua yhteen.

Laumoja on kolme. Niistä kaksi, Magi ja Santos, ovat eläneet alueella tuhansia vuosia kilpaillen keskenään alueesta, resursseista ja siitä, kumpi on niinsanotusti oikeassa. Kolmas lauma Marcado on ilmaantunut vasta viitisen vuotta sitten ja muodostuu Santosista ja Magista erotetuista koiraeläimistä, joilla on kirouksen tai onnettomuuden aiheuttama erikoisvoima. Santosissa ja Magissa elää siis tuiki tavallisia koiria ja susia, jotka tosin saavat käyttöönsä erikoisvoimia - Santosit rukoilemalla niitä jumaliltaan ja Magit käyttämällä taikaesineitä.

Claudius.jpg

Hahmoni, kuolemanjumala Oscuron ylipappi Claudius

Pelissä on myös määritelty hahmojen nimien perusta. Suosituksena on, että Magissa syntyneet hahmot olisi nimetty slaavilaisiin kieliin pohjautuvin nimin tai sanoin, esimerkiksi venäjäksi tai unkariksi. Santos puolestaan pohjautuu latinaan ja siitä polveutuviin kieliin, kuten esimerkiksi espanja ja italia. Myös monet pelin paikannimet, sekä Santojen palvomat jumalat, on pelissä nimetty espanjaksi.

Kahden päälauman välinen kiista pohjautuu uskontoon. Magit ovat päättäneet elää palvelematta jumalia ja käyttävät sen sijaan luonnonvoimiin ja elementteihin pohjautuvaa taikuutta, jota Santosin uskovaiset pitävät epäpyhänä ja vaarallisena. Uusi lusikka soppaan tuli viisi vuotta sitten, kun erinäiset maagiset tai jumalten aiheuttamat onnettomuudet eivät enää aina surmanneetkaan koiraeläimiä, vaan nämä saattoivat selvittyään saada outoja erikoisvoimia - kuten vaikkapa kyvyn hallita tiettyä elementtiä. Näitä luonnottomia yksilöitä karsastettiin kummassakin laumassa ja heidät karkoitettiin vuorille, jossa he perustivat oman laumansa selviytyäkseen. Hiljattain Marcado kuitenkin joutui hajalle, koska sen johtaja Ranko kuoli mystisissä olosuhteissa. Tapaus vaikuttaa murhalta, mutta toistaiseksi kukaan ei ole tunnustanut tekoa.

Yhdessä pelaajien kanssa on myös suunnitteilla juoni, jossa aluetta ympäröivissä metsissä elävät luolaleijonat muodostavat merkittävän uhan koiraeläimille. Mukana ovat tietenkin myös kaikki hahmojen henkilökohtaiset kuviot värittämässä isoa juonta ja luomassa useita pienempiä tarinoita vaikuttamaan pelin pääjuoniin.

Mukaan peliin ovat tervetulleita kaikentasoiset pelaajat ja roolit saa kirjoittaa itselleen mieleisessä muodossa vailla paineita pituudesta tai muusta. Pelaajia on tällä hetkellä kuusi, mutta peli on silti aktiivinen ja etenee päivittäin, välillä paljon, välillä rennommin. Jokainen pelaa omaan tahtiinsa silloin, kun on aikaa ja mitään isompia paineita tämän suhteen ei ole.