Olen tässä viime aikoina alkanut tekemään häntiä, korvia ja nyt uusimpana työnä tein tassuhanskat. Ajatuksena siis oppia tekemään fursuitteja, ensin noita partialien yksinkertaisempia osia.

tassut_hannat-normal.jpg

Ylläolevat tein Mimiconin taidekujalle myyntiin, hanskat ja nuo kaksi häntää (+ kuvasta puuttuva tekemäni ruskea valkokärkinen vähempi laadukas häntä) menivät kaupaksi, tassut jotain 17 euroa (annoin niistä roiman alennuksen, kun ostajalla ei ollut käteistä enempää) ja tuo harmaa häntä taisi mennä 10 eurolla tai 15 eurolla.. Ruskean hännän myin vitosella, koska en ollut sen lopputulokseen kovin tyytyväinen. Oranssi häntä on laadukkaampaa (ja kalliimpaa) Virosta ostamaani kangasta, joten sen hinta oli 25 euroa. Taisi olla vähän suolainen, katsoo, miten tuon Animeconissa hinnoittelee.

hanta1-normal.jpgAnimeconin taidekujalle olen tekemässä lisää häntiä ja muita juttuja. Piirrostuotteitakin varmaan, mutta olen nyt kovasti innostunut näistä käsitöistä ja haluan kehittää taitojani niiden kanssa!

Haaveenani olisi tehdä oma fursuit ja kenties muutamia tilaustöitä sillä saralla. Tällä hetkellä minulla on aika köykäinen pääviritelmä, katsoo, mitä sen kanssa saan aikaan.

Sain myös Mimiconissa yhden takatassut + häntä -työtilauksen, jonka toteutusta olen parhaillani pähkäilemässä... (En tosin ole saanut vielä tilaajan yhteydenottoa sähköpostiini, sitä odotellessa..) Minulla on myös toinen häntätilari kaverilleni roikkunut tässä jo jonkin aikaa ja toisen kaverin kanssa oli puhetta, että tekisin kokeilumielessä hänelle partialia hänen altteristaan...

Mikäli joku sattuu olemaan korvia, häntää tai tassuhanskoja vailla, teen niitä tilauksesta 10-50e hintaan riippuen vähän siitä, paljonko kangasta menee ja miten isotöinen on. Voi ottaa yhteyttä esim. sähköpostilla affaokami(at)hotmail.com

tassu1-normal.jpg

Karvahanskojen ompelu oli uusi mielenkiintoinen haaste. Kynnet toteutin ompelemalla mustaa tekonahkakangasta, jota taisin ostaa Eurokankaasta joskus vuonna nakki ja muusi...

Nämä olivat aika simppeli prototyyppi ja yritän varmaan kehitellä entistä tassumaisempaa toteutusta. Nuo ovat myös aika isotöiset, joten työtunteja ei todellakaan voi alkaa niiden suhteen laskemaan...

Mukavaa kuitenkin, kun ei tarvitse palata conista tyhjin taskuin, vaikka kieltämättä siellä palaa aina matkoihin, majoitukseen ja syömiseen paljon enemmän kuin mitä taidekujalla pystyy tienaamaan. Onneksi liput tulee yleensä saatua tapahtuman puolesta, kun on myös järjestämässä ohjelmaa. Ja se 10-30 euron conilippu on kustannuseristä varmaan pienin. Esim. tulevaan Animeconiin menee 80 euroa auton bensoihin (onneksi on kimppakyytiläisiä) ja 60 euroa hostellimajoitukseen (olen liian vanha mennäkseni lattiamajoitukseen, mieluummin kaveriporukalla, saa mennä ja tulla, miten lystää, on sängyt, aamiainen, suihku...)

hanta4-normal.jpg

Tuo oranssi häntä on muuten edelleen myytävänä. 25e + postikulut tai "tarjouksia otetaan vastaan, jos tuntuu liian kalliilta..." (Tai saa siitä toki enemmänkin maksaa, jos tahtoo, hah hah.) Voin myös tehdä samanlaisia eri värisinä.

Tuota kangasta saa tosiaan Tallinnasta Kangadzungel-nimisestä liikkeestä läheltä Stockmannia. Hinta oli 90e/metri ja laatu paljon parempaa kuin missään, mitä olen Eurokankaasta löytänyt.. Eurokankaalle annan noottia myös siitä, että kaikki karvakankaat sullotaan aina kesäksi varastoon, eikä niitä saada edes tilaamalla. Tämän vuoksi olimme aika pulassa Hopeanuoli-yhdistyksen kanssa, kun halusimme järjestää korva- ja häntäpajaa kesäisiin coneihin viime vuonna.. Piti tehdä yhdistyksen aktiivien porukalla Tallinnaan uusi reissu ja ostettiin ry:llekin tuota kangasta. (Mukana olleet maksoivat siis matkansa itse, eikä ollut yhdistyksen virallinen miitti, vaan kaveriporukan reissu. Nakkikerho-foorumiin kannattaa liittyä, jos tahtoo mukaan epävirallisiin Ginga-miitteihin, suunnitteilla mm. Japanin matka! :D)

Hopeanuoli-yhdistyksen suittipaja on muuten tulossa myös Animeconiin, siellä voi käydä itse tekemässä korvat tai hännän ja tutustumassa vähän muidenkin fursuitin osien tekoon.

Tässä vielä tuo häntä sivulta päin:

hanta3-normal.jpg

Mimiconin häntäpajassa onnistuin kehittelemään hännän kaavan, joka taipuu hauskasti kippuraan.

hanta2-normal.jpgHännästä tuli todella hauskan muotoinen ja ajattelin tehdä näitä pari lisää myös Animeconin taidekujalle myyntiin. Tätä yhtä häntää kokeilin vähän värittää - ihan normitusseilla, mikä ei ollut hyvä idea, hännästä lähtee väriä, joten pitää varmaan myydä se aika halvalla, jos sitä nyt kehtaa myyntiin laittaa. (Katselen, loppuuko värin irtoaminen. Vedenkestävä tuo ei ainakaan ole! :P)

Seuraavaksi ajattelin tehdä kippuran kaksivärisen.. Voisi myös tehdä toisen valkoisen.

Häntien teko on siitä mukavaa puuhaa, että voi aika simppelisti suunnitella niille mitä erilaisimpia muotoja. Tässä tutoriaalivideo, minkä löysin aiheesta nopealla googletuksella.

Itse teen yleensä mallipohjan piirtämällä hännän muodon sivusuunnassa sanomalehdelle tms. turhalle isolle paperille. Piirrän siihen värityksen rajat ja leikkaan irti. Merkkaan kappaleiden puolet nimillä A ja B ja sitten piirrän kummatkin puoliskot karvakankaille niin, että karvan suunta on tyvestä kärkeen - ainakin noin suurinpiirtein. Sitten - kuten tuossa videossa - puoliskot asetetaan nurinpäin toisiaan vasten ja ommellaan yhteen. Kierre tuohon häntään taisi tulla siitä, kun toinen puoli oli vahingossa isompi kuin toinen..

En osaa tehdä millintarkkaa työtä. Olen muutenkin kohtalaisen huolimaton ja hukkaan yleensä kaavat ennen seuraavaa häntää, joten tekemäni hännät ovat yleensä uniikkeja. Ensimmäisessä kuvassa olleesta harmaasta hännästä on olemassa kaksi kappaletta jossain maailmalla. Niistä ensimmäisen oli tarkoitus olla vanhan Äffä-altterini suitin häntä, mutta luovuin ajatuksesta.

mina2-normal.jpgNykyinen partialini sisältää punaiset korvat ja hännän, koska olen ollut aika laiska ja aikaansaamaton tehdäkseni lisää. Tuon kuvan ottamisen jälkeen häntä ja korvat ovat kiertäneet niin monta conia ja miittiä, että alkavat olla aika reissussa rähjääntyneet. Desucon Frostbiteen sain tehtyä noille lisukkeeksi vielä niskasta kasvavan vihreän lonkeron.

Eli kuten nokkelimmatpokkelimmat ehkä jo arvasivat, olen rakentamassa kasaan altteriani Rotwolfinia. Talvella innostuksenpuuskassa ostin uudet kankaatkin koko asua varten, mutta homma on ollut tässä vähän jäissä... Mm. pelkään sössiväni pään kanssa, että siitä tulee niin karsea, että on silkkaa kankaan haaskausta ja ehkä koittaisi mieluiten ensin tehdä jostain random-hahmosta niin voi sitten myydä sen halvalla pois.. Onkohan tuo jotenkin itsekäs ajattelutapa? :'D

Tuollainen iso häntä on aika vinkeä asuste. Vaatii vahvan vyön ja sitä saa kanniskella, ettei laahaa pitkin lattioita - aika usein heitän sen olkapäälleni. Hilpeintä on yrittää käydä sen (ja lonkeron!) kanssa vessassa, varsinkin niissä conien ahtaammissa coneissa on aikamoista taiteilua. XD

Nuo on tehty siitä Eurokankaan peruskarvakankaasta eli eivät mitään huippulaadukkaita ole. Niin häntä kuin korvatkin takkuuntuvat nopeasti ja niitä saisi periaatteessa olla koko ajan harjaamassa... Kovasti ihastusta nämä ovat silti kavereissa herättäneet. XD

Suittailu on muuten ihan mukava harrastus ja ihmiset harrastavat sitä hyvin erilaisista syistä. Toiset vaan tykkäävät siitä esimerkiksi käsityöhaasteena ja esitellä söpöjä asuja ja hahmoja - vähän kuin cosplayssakin, joillakin on syvempiä syitä siihen. Itse olen aina kokenut jonkunlaista yhteenkuuluvuutta koiriin (ei, altterini EI ole kettu hännästä huolimatta), joten hännässä ja korvissa kuljeskelu on tavallaan eräänlainen itseilmaisukeino. Mitään pakonomaista tarvetta minulla ei tähän ole, voin olla ihan perusihmosenakin, mutta coneissa on jotenkin mukavampi liikkua vähän erikoisemmin sonnustautuneena kuin tavisvaatteissa tai pelkästään jonkun animesarjan t-paita päällä..

lonkero-normal.jpgHännät ja korvat ovat coneissa aika normijuttu, voisi melkein sanoa, että auttavat siellä sulautumaan massaan. :D (Ehkä minulla siksi on nykyään tuo lonkero, niitä ei ihan jokaisella pörröaltterilla ole ja mukavaa erottua omaksi persoonakseen... Massaan sulautuminen ei ole koskaan ollut minun juttuni.)

< K18-meininkiä Frostbitesta - lonkerosudelle lonkeroa. :D

(Heh, mietin tässä, että pitääkö joku nyt tällaista kuvaa kauhean sopimattomana, mutta koittakaa pitää perhoset poissa nenäkarvojen kimpusta ja ottaa kuva huumorilla.)

Altterini kehityksestä kirjoittelin tässä hiljan oman artikkelinsa, jos joku ihmettelee esim. lonkeroajatuksen alkuperää.. Vaikka se tuossa kuvassa on aika hyvin tiivistettynä. :3 Kyse on tosiaan siitä, että hahmo on kirottu ja vanha paha kerran kukistettu hirviö elää sen sisällä ja lopulta hahmo ja tuo hirviö löytävät tasapainon ja muodostavat nykyisen altterini. Se oli jonkunlainen itsensähyväksymishomma. :D

Joka tapauksesta, taidan tästä palata käsitöiden pariin, jos sitä saisi lisää häntiä aikaan tuonne Aconiin! Otan myös vastaan ideoita ja toiveita siitä, millaisilla kuvioilla häntiä voisi tehdä. Myös piirroksista voi esittää toiveita ja ideoita! ^_____^

Ps. Myyntiin saattaa tulla jotain lonkerojuttujakin, tsekatkaa Äffän ja Jonsen taidekujapöytä Animeconissa! >:D