Historian toisesta Gingaconista on nyt vierähtänyt pari viikkoa. Con sujui omalta osaltani pääasiassa mukavissa merkeissä. Toimin ohjelmavastaavana, markkinointivastaavana ja lisäksi pidin yhden luennon ja kaverini Kurokin kanssa yhteistä taidekujapöytää. Cosplayasin vanhaa fursoonaani Rotwolfinia, sekä Ginga-fanihahmoani Suiginia.

Artikkelin kuvista kiitokset Kalewala Photolle!

_DSC9554.jpg

Aamuvalmisteluiden jälkeen alkoi itse coni. Oma luentoni käsitteli Hopeanuoli-roolipelejä ja siellä oli ihan mukavasti kuuntelijoita, vaikkei sali aivan täynnä ollutkaan. Huolimatta siitä, että conissa oli yli 400 osallistujaa henkilökunta mukaanlukien, ohjelmissa oli verraten vähän osallistujia. Porukka tuntui mieluummin hengaavan käytävissä kuin käyvän luennoilla, joita oli mielestäni runsaasti ja monipuolisesti pieneen yhden päivän coniin.

Roolipeliaiheesta riitti paljon jutunjuurta. Luentoni diashowta voi käydä ihmettelemässä täältä.

Gingacon2.jpg

Kurokin tekemiä helminauhoja taidekujapöydässämme.

Gingacon7.jpg

Minä ja taidekujalla myymiäni pinssejä.

Olin yllättynyt, miten paljon kerkesin olemaan taidekujallakin. Viime vuonna toimiessani pääjärjestäjänä ehdin hädin tuskin pyörähtää taidekujalla. Ohjelmavastaavana homma oli jotenkin paljon rennompaa.

Osallistuin Suigin-hahmonani myös cosplaydeittiin, mikä oli aika hauskaa. Suigin ei löytänyt mieleistään lempeää urosta, joten hän päätyi valitsemaan muaan nartun kumppanikseen. Suiginia oli aika hauska näytellä. Cosplaydeitti kuvattiin, joten se tulee toivoakseni nettiin jossain vaiheessa. Alla muutamia kuvia.

Gingacon5.jpg

Suigin miettii, ottaako metukkaa, sievän neidin vai pappa-Kurotoran. :D

Gingacon4.jpg

Akatoran haamu ja nuorempi Kurotora juonsivat cosplaydeittiä.

Gingacon8.jpg

Suigin morsmaikkunsa kanssa ja pettynyt Kurotora-pappa. :D

Gingacon3.jpg

Deitin ensimmäinen kierros.

Cosplaydeitin lisäksi kävin katsomassa myös cosplaykilpailun. Olisin halunnut nähdä monta muutakin ohjelmaa, mutten ehättänyt niihin sitten lopulta järjestäjävelvollisuuksieni takia.

Illasta sattui ikävä onnettomuuskin, kun yksi oheistuotenäyttelyn lasivitriinien ovista pääsi kaatumaan sitä kasaamassa olleen conitean jäsenen niskaan. Näin tilanteen ja menin auttamaan, myös Punaisen Ristin ensiapuhenkilö ehti nopeasti avuksi. Kävin pyytämässä Monitoimitalon henkilökunnalta pölynimurin ja autoin imuroimalla lasinsälöjä ensin alle jääneen henkilön vaatteista ja sittemmin osallistuin aulan siivoamiseen.

Päättäjäisissä olin mukana lavalla laulamassa Weed-musikaalin Matkalaulua, mikä oli ihan kiva päätös conille.

Ensi vuonna toivon, että Gingaconia saadaan vähän selkeämmin markkinoitua muunakin kuin turri/Hopeanuoli-tapahtumana ja että porukka hoksaisi paremmin, että kyseessä on myös animetapahtuma. Esimerkiksi useampi animeaiheinen luento ja ohjelma olisi paikallaan, jos niiden pitämisestä kiinnostuneita luennoitsijoita vain löytyy. On myös mahdollista, että Gingacon on ensi vuonna muualla kuin Tampereen Monitoimitalossa. Toivon, että tuleva conipaikka tarjoaa selkeämmät tilat ja vähemmän porrasjumppaa kadottamatta kuitenkaan pikkuconin viihtyisää tunnelmaa.

 

Kiitokset kaikille Gingaconissa olleille ja sen järjestämiseen osallistuneille! :)