Rupesin tuossa GNG vol 13 -mangaa lukiessani pohtimaan, onko Akatora lopultakaan niin vahva ja karismaattinen hahmo.

Monihan fanittaa punatiikeriä, Kain hornanhurtista vanhinta ja häntä pidetään ihailtavana hänen uhrattuaan henkensä puhkaistakseen Akakabuton silmän.

Kaikoiran kuolema on animessa ja mangassa hiukan erilainen. Animessa itse Akakabuto huitaisee Akatoralle tämän pahat haavat, mutta mangassa Akatora haavoittuu aluksi Akakabuton henkivartiokaartia vastaan taistellessaan. Puolisokeana hän tulee ajatelleeksi, että Akakabuto olisi aika heikoilla, jos menettäisi viimeisenkin silmänsä. Täytyy sanoa, että varsinaisia älyn jättiläisiä nämä Ohun koirat, kun ei kellekään muulle 750-päisen armeijan koiralle tullut asia mieleen. Yhtään Akatoran sankaritekoa vähättelemättä.

aka1.jpg

Akatora ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole kovin voimakas hahmo, jos katsellaan hänen taisteluhistoriaansa sarjan aikana. Hän saa selkäänsä aika monta kertaa, ennen kuin Akakabuto surmaa hänet. Beniä vastaankin hän pärjää vain, koska Ben ei tee yhtään vastarintaa ja väsyttää itsensä hölmösti. Benin aikoessa käydä päälle Akatora muistaa hänet ja keskeyttää taistelun.

Seuraavaksi Akatora ottaa pahasti pataansa Mossilta. Halu kukistaa Kasumidaken herra on suuri, mutta eipä pikkuisella hornanhurtalla ole kauheasti jakoa mastiffia vastaan. Huolimatta siitä, että esimerkiksi Akatoraa pienempi Gin höykyttää Mossia tämän jälkeen. Akatoran roolina tuntuu olevan aika usein olla sätkynukkena. Näytetään, että "tämä koira on niin kova, että se pieksee jopa pelätyn Kain hornanhurtan!"

Igassakaan Akatora ei erityisemmin loista taidoillaan. Igojen raikaken-hyökkäyksessä koko porukka ottaa köniinsä ja Akatora juoksee muiden mukana myrkkypiikkeihin. Vähän hän Akamelle uhoaa ja joutuu myrkyn sekoittaman Benin höykytetäväksi. Hän myös yrittää yhdessä veljiensä kanssa käydä Kurojaki kimppuun onnistumatta kuitenkaan edes hipaisemaan tätä.

aka2.jpg

Shikokuun Akatora ui urhoollisesti, mutta joutuu heti tositoimiin päästyään taistelukoira Musashin puruleluksi. Tämän jälkeen vuoristokoirat pieksevät Akatoran ja Musashin täytyy pelastaa hänet.

Loppujen lopuksi Akatora ei tunnu pärjäävän kuin rivisotilaita vastaan. Ketään nimellistä hahmoa hän ei voita, jos ei oteta velttona retkottavaa Beniä huomioon.

Onhan Akatora perin tyylikkään näköinen punaisine tiikeriraitaineen. En silti koe, että tämä kaikkien yhteinen purulelu olisi kovin erikoinen soturi loppujen lopuksi.

Voisin oikeastaan ehdottaa Akatoran teemabiisiksi Itse Valtiaat -sarjan laulua Aina tulee turpiin!