Saatteeksi.........

Olen kiertänyt tätä artikkelia vähän kuin kissa kuumaa puuroa huolimatta siitä, että Alonso on yksi päähahmoista suurinpiirtein kaikissa tarinoissa missä esiintyy. Hän tuli mukaan kuvioon, kun roolipelissä vankilasta karanneet tyypit tarvitsivat jonkun hyväntekijän auttamaan heidät piiloon ja vähän kuin tästä tarpeesta taisi syntyä koko Allupallu.

Vähän suoraan sanottuna jännitti kirjoittaa tätä artikkelia, koska kyseessä on tämmöinen luvalla sanoen kummallisempi hiihtäjä. Hänetkin silti esiteltävä, kun nyt hahmoja esittelemään lähdettiin.

Loppupeleissä Alonso on eräs sympaattisimpia hahmojani. Kaverini Allu-kotilo on muuten saanut nimensä hänen mukaansa.

 

AlluLotr.jpg

Alonso Taru Sormusten Herrasta -hahmogeneraattorilla. Minulla oli joku outo Alonso-hype päällä taannoin ja tein hänestä (ja Rihasta) kuvia varmaan kaikilla mahdollisilla löytämilläni generaattoreilla. Ketään klonkkumaista tyyppiä ei tiettävästi Alonson henkilöhistoriasta oikeasti löydy, mutta Alonso on aika avoinmielinen ja luultavasti näkisi Klonkussakin jotain kaunista ja seksikästä. Tuskin hän tästä kuvasta ainakaan pahastuisi, joten olkoon se nyt Hammasnurkan Xapara-artikkeleita lukeville se ensikosketus tähän jännään tapaukseen. x)

 

Alonso Dolbaizz

Alonso Dolbaizz, 24, kuuluu varsin vauraaseen xaparalaiseen eroctussukuun. Dolbaizzeilla on runsaasti omistuksia mm. ravinto-alalalla ja Alonso tekeekin päivä- tai pikemminkin ilta&yötyökseen vuoropäällikön hommia sukunsa osittain omistamassa yöklubi Tikkerissä. Kyseessä on yksi Xaparan pääkaupunki Loksesin suosituimmista yökerhoista, joka on pääasiassa eroctusten suuressa suosiossa.

Alonson isosisko Adora opiskelee Loksesin kauppakorkeassa ja tuuraa toisinaan veljeään tämän ollessa kiireinen. Sisarukset ovat mukana Veljien Killan radikaalissa nuorisosiivessä, joka suunnittelee Xaparaan vallankaappausta. Heidän isoäitinsä Abigail Dolbaizz asustaa maalaiskaupunki Penshiän lähettyvillä Penshiänniemessä sijaitsevassa Dolbaizzin sukukartanossa, jossa myös Alonso viettää mielellään vapaa-aikaansa.

Dominik Galabaizz on Alonson paras ystävä - ja jos se Alonsosta olisi kiinni niin varmasti enemmänkin. Kenties tällä on jotain tekemistä sen kanssa, että Dominikilla tuntuu olevan Tikkerissä ikuinen piikki auki ja Alonso on aina valmiina auttamaan melko tyhjätaskuista vartiovelhoystäväänsä... Ja tokihan he toimivat saman aatteen asialla. Miehet tutustuivat nuorten eroctusmiesten golf-klubilla ja heidän porukkaansa kuului myös kolmas eroctusmies, Adam Takkenbaizz. Tämä kuitenkin menehtyi Veljien Killan hyökättyä Skaiarin vankileirille Zalzaniin vapauttamaan tovereitaan.

Luonteeltaan melko lupsakka ja usein uneliaan oloinen eroctusmies omaa liudan melko omituisiakin seksuaalisia mieltymyksiä, eikä ole turhan tarkka seuralaistensa suhteen - kunhan ovat aikuisia ja mieluiten häntä hieman vanhempia. Alonso on tiettävästi ainoa Xapara-hahmo, joka on tuntenut mitään suurempaa vetoa Kuzhkailin keittäjätär Romsuun hänen nykyisessä (hieman rivoriittamaisessa :D) olomuodossaan.

 

Aldo.jpg

Alonso ja Dominik Rinmarugamesin hahmogeneraattorilla. Oikeastaan nämä kaksi ovat kuin paita ja perse, joten kuva ei tee oikeutta tälle erikoiselle kaverisuhteelle.

 

Xapara-roolipelissä

Alonso tuli mukaan kuvioihin, kun Dominik oli auttanut Koshian, Rubyn, Rihan ja Jaxonin pakenemaan Kuzhkailin vankilasta vangeille järjestetyn kylpyläloman yhteydessä. Mukana oli myös Rubyn vastasyntynyt vauva Cherry, sekä junassa mukaan tarttunut, Zalzanista laittomasti rajan yli livahtanut Arnia Fesco. Joukkio saapui valeasuissa junalla Loksesiin ja etsiytyi Tikkeriin, jossa Alonso vei heidät takahuoneeseen. Tavoitteena oli ollut värvätä Kuzhkailista lisää väkeä taistelemaan Radikaalin Nuorisosiiven suunnittelemassa vallankaappausyrityksessä ja Alonso kuljetutti vankikarkurit sukukartanolleen limusiinikyydillä ja yksityislentokoneella.

Seikkailujen lomassa Alonso sai selville olevansa osittain fontalialainen. Joukon täysfontalialaisten tavoin myös Alonso sai itselleen Keittosaarelta (kuten eroctusmerimiehet fontalialaisten pyhää saarta olivat kutsuneet) henkieläimen suojelemaan häntä gindoilta. Gindat lienevät ainoa kansa, johon Alonso ei koe minkäänlaista vetovoimaa. Fontalialaiset pelkäävät näitä (syystäkin) kuollakseen, mutta koska Alonso on enimmäkseen eroctus, ilmenee se hänessä lähinnä inhona ja agressiivisuutena.

 

Rakkauselämä ropessa

Penshiänniemessä Dominikin värväämille uusille kiltalaisille piti järjestää koulutus. Tässä kuvaan astuivat Alonson serkku, Xaparan armeijan majuri Nigel Dolbaizz, sekä tämän aviomies, sotavelho Xander Dolbaizz (joka sattumoisin on Dominikin serkku, eroctuksilla on välistä melko pienet piirit). Koulutuksen lomassa tapahtui monenlaista muutakin. Arnia ja Dominik rakastuivat ja jossain vaiheessa Alonso päätyi kolmanneksi pyöräksi näiden suhteeseen. Tästä aiheutui ajan myötä se, että Arnia huomasi Dominikin sijaan olevansa ihastunut Alonsoon. Tiimanaisen kerrottua Alonsolle tunteistaan hän kuitenkin torjui Arnian ehdotuksen seurustelusta, koska ei halunnut viedä parhaan kaverinsa naisystävää.

Alonso oli mukana varustamassa Veljien Kiltaa ja sääti milloin kenenkin, niin miesten kuin naistenkin kanssa. Lopulta hänkin löysi elämänsä rakkauden, kun erakkona elellyt luudemoninainen nimeltä Ghazo löytyi hiippailemasta kartanon mailta. Naisen nimikkoluu on lantioluu, mitä pidettiin luudemonien keskuudessa sopimattomana. Alonson mielestä ne olivat kuitenkin kauniita ja lopulta heistä tuli pari. Ghazo myös muni kolme munaa, joista piti kuoriutua heidän jälkeläisensä. Kiltalaisten palattua meriseikkailultaan Dolbaizzin kartanolla syttyi raju tulipalo, jonka seurauksena Alonso perheineen jäi loukkuun maanalaiseen pakotunneliin. Paloauton ajaessa vanhan tunnelin yltä se sortui ja Alonso perheineen jäi maakerroksen alle. Kuolemattomana Alonso selvisi (tukehtuen kerta toisensa jälkeen kuoliaaksi, kunnes hänet kaivettiin esiin), mutta hänen kumppaninsa ei. Myös yksi munista murskaantui, mutta kahta Alonso onnistui suojelemaan omalla kehollaan.

Alonso.jpg

Alonson ex-tyttöystävä, numerodemoni Kishia, joka myöhemmin päätyi naimisiin kazeimoslaisen pankkiiriörkin kanssa.

Myöhemmin, kiltalaisten ollessa Neppaissa maanpaossa heidän juonittelujensa viimein paljastuttua, Alonso löysi uuden kumppanin elämäänsä. Tämäkin tapaus oli melko erikoinen. Zarla Sharks, enimmäkseen nardi (hyeenakansa), osittain eroctus, osittain lohikäärme, oli kahden lapsensa yksinhuoltaja ja elätti itseään katutaiteilijana. Rotevat ja huonoryhtiset nardinaiset eivät vastaa mitään tavanomaista naisihannetta, mutta Alonson naismaku onkin luvalla sanottuna kummallinen. Jurosta ja kaljaa tilaisuuden tullen kittaavasta Zarlasta tuli Alonson uusi kumppani ja hän adoptoi tämän 10-vuotiaan Shrodek-pojan ja 16-vuotiaan Xaro-tyttären. Zarla puolestaan otti Alonson onnettomasti päättyneestä edellisestä suhteesta pelastuneet kaksi munaa haudottavikseen ja näin syntyi yksi ropen erikoisimmista ja monilajisista suurperheistä. Nuorimmat lapset eroctusluudemoneita, keskimmäinen lohikäärmegindanardi ja vanhin lohikäärmehilbonardi.

Alonsolla oli myös pitkäaikainen etäihastus niinkin mahdottomaan kohteeseen kuin Moxx Glushiin. Hän jopa otti ilmataistelussa osuman luudemonin puolesta ja syöksyi mereen päätyen kokemaan kuolemattomana uudelleen ne samat kauhut kuin hiekkaan hautautuneena - tällä kertaa vaan maan sijaan vedessä. Lopulta merirosvolaiva poimi Alonson kyytiinsä ja tämä törmäsi myöhemmin, muistinsa menettäneenä, samaiseen laivaan päätyneisiin Rubyyn ja Koshiaan. Näistä kumpaankin Alonsolla oli ehättänyt olla oma ihastumisensa. (Alonsolla on suuri sydän ja hän ihastuu melko herkästi.)

 

Sodat ja politiikka

Alonso oli Xaparan armeijan sotilaspilotti ja toimi hävittäjälentäjänä Zalzania vastaan käydyssä sodassa. Hänen koneensa ammuttiin alas, mutta Alonso selvisi onnekseen varsin pienin naarmuin ja pääsi kotiin rintamalta. Tämän jälkeen hän sai tovereineen kuulla lukuisia muita kiltalaisia joutuneen Zalzanin sotavangeiksi ja koska Xaparan hallinto oli kiinni sodassa, päätti Veljien Kilta toimia. Yhteistyössä Shigella-mafian ja erään toisen järjestön kanssa he varustivat retkikunnan hyökkäämään Skaiariin viidakoiden läpi Athanasta käsin. Alonson ei pitänyt alkujaan olla mukana Skaiarin retkellä, mutta Edelweissin tehtyä hänestä, Jaxonista ja Durainan-lohikäärmeestä kuolemattomia, he lensivät Durainanin selässä Zalzaniin tovereidensa avuksi.

Veljien Killan matka jatkui ja Alonso pysytteli pitkään taustavaikuttajana, mitä tuli politiikkaan. Hän kuului toki sukunsa vuoksi nuorisosiiven johtoportaaseen, mutta vain alemmalla tasolla. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Koshia ja Ruby pettivät Veljien Killan ja johdossa ollut varapuheenjohtaja Maximia Fandbaizz määräsi heidät tapettaviksi. (Varsinainen puheenjohtaja Samuel Baikai oli tuolloin vankilassa.) Nuorisosiiven sisällä alkoi verinen kapina, kun Koshian ja Rubyn entiset ystävät - Alonso mukaanlukien - kieltäytyivät toteuttamasta moista käskyä. Maximia ja tämän kannattajat tapettiin, pääasiassa Dominikin gindalauman toimesta ja Dominikista tehtiin Veljien Killan åålfa. Alonso ja Shevan Räckhals nostettiin tämän avuksi johtamaan uutta Veljien Kiltaa kolmihenkisenä johtajistona. Alonso ei kuitenkaan koskaan liiemmin käytellyt ison asemansa tuomaa valtaa, vaan oli kenties enemmän sovun tuoja Dominikin ja Shevanin välillä.

 

alko.jpg

Arnia, Koshia ja Alonso hahmogeneraattorilla

 

Xapara GO!

Alonson todellinen tähtihetki oli, kun teimme Xapara-hahmoilla pokemonroolipelin. Juonen pohjana toimi aikalailla Pokemon-animen ykköskausi, joskin Ashin, Mistyn ja Brockin tilalla olivat alkuperäisiä pokemonhahmoja jokusen vuoden vanhemmat Riha, Alonso ja Ruby.

Alonso oli pelissä pari vuotta nuorempi kuin Xaparassa. Hän oli vesipokemoneihin erikoistunut kouluttaja eli toisin sanoen tarinan "Misty" tyttöjen korvatessa poikahahmot. Johtuu varmaan ihan Alonsosta, että pelin pääkolmikko päätyi lopulta kolmenkimppasuhteeseen. Alonsosta tuli myös Rubyn isättömän Cherry-tyttären isäpuoli.

XaparaGo.jpg

Alonson pääpokemon oli Vaporeon, jonka hän oli saanut tohtori Rudolf Springiltä - joka oli sattumoisin Rubyn veli. Pelin yhtenä itse keksittynä pääjuonena oli Rudolfin johtama salainen Eevee-seura, joka tutki pokemonien evoluutiota. Siihen kuului myös Safron Cityn salipäällikkönä (Sabrinan tilalla) toiminut Espeon-kouluttaja Dominik, joka myöhemmin paljastui Rubyn ex-mieheksi ja Cherryn isäksi.

Toinen Alonson pitkäaikainen ja rakas pokemon oli Tentacool, joka oli pelastanut hänet merestä hänen lentokoneensa pudottua sinne sotilasharjoituksissa. Pelissä Alonso sai myös Magicarpin ja hoiti sitä kuin pientä vauvaa ruokkien tuttipullolla, laulaen tuutulauluja, sun muuta. Alonson vilpitön rakkaus turhan oloista kalapokemonia kohtaan palkittiin ja hän sai siitä varsin lojaalin Gyaradosin. Pelissä Alonso myös hieman poikkesi vesipokemonuraltaan nappaamalla Tangelan.

 

all.jpg

Pokemon-kouluttaja Alonso

 

Penshiä-saaga

Varmaan kesken jääneen Xapara Go!:n peruilta minulle puhkesi taannoin into tehdä tarina, jossa shippaisin Rihan ja Alonson. Tämäkin tarina on jäänyt hieman alkutekijöihinsä ja jumittunut kohtaukseen, jossa Alonso tapaa salaa Penshiään liftanneet Rihan, Arnian ja Kornan.

 

Porre Kronikat

Pitkässä ja vaiheikkaassa Porre Kronikat -tarinassani Alonso oli pitkään sivuhenkilö, koska hän ei lähtenyt päälössin mukana Kazeimokseen. Skaiar-seikkailun jälkeen hän kuitenkin saapui lentokoneellaan Athanaan hakemaan päähahmot Gemibaizzin kartanolta, jonne Donna oli heidät majoittanut. Matkaan tuli mutkia, koska Koshia sieppasi hopeapäissään Rihan ja niinpä Alonso lennätti porukan Gemibaizzien vesitasolla pelastamaan kaverinsa Dominikin kumppania viidakon kätköistä. Päädyttiin Alonsolle hyvin epämukavaan paikkaan: gindakylään.

Roolipelin tavoin myös Porre Kronikoissa Alonso saa tietää olevansa osittain fontalialainen, kun monirotuisen koiran henki Rex ilmestyy hänelle fontalialaisten pyhällä saarella ja lähtee hänen mukaansa Alonson ensin etsittyä pinkin magmellikiven, johon Rexin sielu on sidottu. Kiveä pitelemällä Alonso voi halutessaan kutsua tuon voimakkaan henkiolennon suojelemaan itseään. Ropessa hän lienee käyttänyt sitä korkeintaan off-gamessa, mutta viettää toki joskus Rexin kanssa aikaa.

Alonson ja muiden epämieluisaksi tehtäväksi koitui valehdella Buzlen lasta odottavalle Arnialle, että tämän mies tulisi heidän perässään Penshiään ja viedä tämä turvaan. Todellisuudessa Buzle otti Shuramin ja gindasoturit mukaansa suunnaten Zalzaniin sotimaan Velhoruhtinasta vastaan. Arnia ei luonnollisestikaan ota asiaa kovin hyvin, kun totuus selviää hänelle Penshiänniemessä.

Olen parhaillani kirjoittamassa osaa 11, jossa Alonsolla on vähän isompi rooli pääsankareita isännöidessään. Eipä tuossa ole vielä paljoa muuta ehtinyt tapahtumaan kuin Alonson ja Lucasin hieman eroottisemmaksi mennyt saunareissu. Alonson tuntien lisää kaikkea jännää on kuitenkin luvassa. :D

 

Jallu.jpg

Alonso, Jaxon (ja Dominik) yökerho Tikkerissä. Alonso on aika lyhyt jätkä, muttei anna sen vaikuttaa itsevarmuuteensa.

 

Muut tarinat ja roolipelit

Alonso esiintyy myös Kuzhkailin Tuomitut -koiratarinassa ja lisäksi pelaan häneen pohjautuvalla hahmolla Trinity Rulesissa. Lisäksi Alonso esiintyy Magian Merkeissä edesmenneenä hahmona, joka on tällä kertaa Cherryyn pohjautuvan hahmon isä. Kuzhkailin Tuomituista en viitsi hirveästi Alonson roolia spoilata, mutta TR:ssä hän on aikalailla Xapara-versionsa New Yorkissa elelevä ihmisversio. Alonso ei kuulu mihinkään rikollisryhmään, vaan ylläpitää omalta osaltaan näiden välillä keskusteluyhteyttä tarjoamalla yökerhonsa puolueettomaksi maaperäksi tapaamisille ja neuvotteluille. Alonso on myös tuossa pelissä esiintyvän, rikosetsivänä toimivan Dominikin hyvä ystävä.

 

 

Teemabiisit

 

Give Me Everything (Tonight) - Pitbull ft. Neyo, Nayer & Afrojack

Alonso viihteellä

 

Make Us High - E-type

Alonso lentsikan puikoissa mukavassa seurassa :D

 

Pokemoneja - Portion Boys

Alonson XaGO! -biisi