Kehitin tällaisen hassunhauskan haasteen:

Ulottuvuudet ovat sekoittuneet ja eri sarjojen hahmot Teletapeista Salkkareihin lähtevät merille! Muodosta mieleisesi merirosvomiehistö niin, että käytät vain yhden hahmon yhdestä tietämästäsi sarjasta tai elokuvasta! Kirjoita alle, millaista miehistön arki ja tavoitteet ovat. Lopuksi kerro, minkä niminen on porukan laiva, mistä se on saatu ja millainen se on.

Ota huomioon hahmojen luonteenpiirteet ja pohdi, miten hyvin hän asettuisi rooliinsa. Esim. Kaksi hyvin dominoivaluonteista hahmoa varmaan kiistelisivät kapteeniudesta. Hahmolla olisi ne kyvyt, mitkä hänellä omassa sarjassaan on. Saman miehistön jäsenet voivat myös yhdistellä kykyjään. Eri sarjojen jatko-sarjat ja sivusarjat lasketaan omiksi sarjoikseen. Elokuvien jatko-osia ei, vaan yksi elokuvien sarja = yksi sarja. Elokuvien pohjalta tehdyt tv-sarjat lasketaan omiksi sarjoikseen. Ota myös hahmojen koko ja ominaisuudet huomioon. Esim. jättimäinen palava hahmo ei sovi pieneen puulaivaan. Omia tarinoitaan tai fanitarinoita ei saa käyttää.

 

Kapteeni:

Perämies:

Navigaattori:

Laivalääkäri:

Laivan seppä:

Laivan kokki:

Laivan siivooja:

Laivakoira:

Laivakissa:

Soturit (4):

Muusikko:

Tieteilijä:

Velho:

Varas:

Laivarotta:

Muut: (keksi vapaasti itse)

Laivan nimi:

 

Tässäpä omani:

Kapteeni: Monkey D. Luffy (One Piece)

Perämies: Shrek (Shrek)

Navigaattori: Gohee Takeda (Ginga Densetsu Riki)

Laivalääkäri: Gregory House (House)

Laivan seppä: Puuha-Pete (Puuha-Pete)

Laivan kokki: Muumimamma (Muumilaakson Tarinoita)

Laivan siivooja: Janja (Lion Guard)

Laivakoira: Jolteon (Pokémon)

Laivakissa: Diego (Ice Age)

Soturit: Harppuunakarhu (Hopeanuoli), Vegeta (Dragon Ball Z), Räyhä-Ralf (Räyhä-Ralf), Zira (Leijonakuningas 2)

Muusikko: kuningas Julien kolmastoista (Madagascar)

Tieteilijä: Dr. Johan Pryce (Hemlock Grove)

Velho: Severus Kalkaros (Harry Potter)

Varas: Storm (X-Men)

Laivarotta: Tito (Oliver ja kumppanit)

Muut: Pekka Routalempi (Pasila)

Laivan nimi: Yes we can!

 

laiva1.jpg

Laivan kapteenina toimii kumimies Luffy, koska hän ei suostu muuhun rooliin ja on hyödyllinen taisteluissa. Hän voi siirtää laivakoiran virkaa hoitavan sähköpokemon Jolteonin vihollisen keskelle ja pitää tästä kiinni saamatta sähköiskuja. Tosin Jolteonin turkki pistelee Luffyakin ja tämä ei millään opi olemaan tökkimättä sen harjasta ja suurin osa miehistöstä kärsii Jolteonin sähköiskuista ja nurisee tästä jatkuvasti. Joukon varas Storm pystyy myrskyjen kontrolloinnin (hyödyllinen laivalla) ohessa ohjailemaan myös salamoita ja on Luffyn tapaan hyvin kiintynyt pikku Jolteoniin. Taisteluissa sähkökaksikko joutuu varomaan porukan voimanpesää Harppuunakarhua, jonka selkään uponneet harppuunat toimivat aika tehokkaasti ukkosenjohdattimena - omille ei passaa antaa sähköiskuja. Toisaalta, heidän on melko helppoa rauhoittaa väkivaltainen karhu, jos tämä alkaa riehua laivalla.

laiva5.jpg

Temperamenttinen Luffy saa aina vääntää yhtä temperamenttinsen perämiehensä Shrekin kanssa laivan suunnasta, koska Shrekiä ei aarteenmetsästys varsinaisesti kiinnosta ja hän haluaisi mieluummin palata suolleen. Luffy haluaa kuitenkin itsepäisesti pitää Shrekin miehistössään. Laivan ruori ja peräsin hajoilevat jatkuvasti kaksikon kiistellessä ja aiheuttavat lisähommia muutenkin ylityöllistetylle Puuha-Petelle, joka kulkee alati laivan sotureihin kuuluvan Räyhä-Ralfin perässä korjaamassa tämän hajottamia paikkoja. Asiaa ei yhtään auta, että laivan navigaattorina toimii Gohee Takeda, jota kiinnostaa lähinnä saken juonti, milloin ei yritä kouluttaa Jolteonia muksimalla tätä halolla saaden vastineeksi sähköiskuja. Tämä ei tee alkuunkaan hyvää ukko Goheen terveydelle ja suoraan sanottuna jopa laivan lääkärinä toimivan Housen keinot perämiehen hengissä pitämiseen olisivat loppuneet jo ajat sitten ilman laivan velhona toimivan Kalkaroksen keittämiä taikajuomia.

laiva3.jpg

Goheella ja Harppuunakarhulla oli luonnollisesti aikansa erimielisyyksiä, kunnes kaksikko hoksasi omaavansa yhteisen tavoitteen tappaa Akakabuto. Kaksikko yrittääkin erinäisin keinoin saada Luffyn uskomaan, että One Piece sijaitsee Kaksoissolassa päästäkseen porukalla kostamaan Akakabutolle. Gohee onkin yleensä ainoa, joka saa Harppuunakarhun rauhoittumaan nälänhädän iskiessä laivaan, sillä tuolloin nalle koittaa yleensä vanhasta tottumuksesta syödä koko miehistön. Kokeneena merikarhuna hänet kuitenkiin haluttiin mukaan.

Laivan velho Kalkaros, laivakissana toimiva sapelihammastiikeri Diego, sayalaista alkuperää oleva soturi Vegeta, perämies Schrek ja soturi Räyhä-Ralf tulevat yleensä hyvin juttuun keskenään samantyylisen kyynisen luonteensa vuoksi, joskin kaksi viimeisintä muodostavat oman klikkinsä hieman äänekkäämpinä persoonina, kun taas ensinmainitut oman hiljaisesti jurottavan kolmikkonsa. Joskus myös House sattaa heittää jotain juttua näiden kanssa, mutta viihtyy yleensä paremmin ystävällisen laivabestiksensä Puuha-Peten seurassa, jota on kilttinä miehenä helppo käyttää hyväkseen.

laiva4.jpgMuumimamma on koko aluksen sydän ja koko miehistö rakastaa hänen ruokiaan. Mamma suhtautuu yleensä melko rauhallisesti ja kylmähermoisesti miesten sekoiluihin ja saattaapa häneltä löytyä konstit moneen matkan varrella kohdattuun ongelmaan. Isoäidin reseptikirjasta on toisinaan apua sairastapauksissa - eritoten, jos laivan lääkäri itse sairastuu. House onkin ainoa, joka koittaa joskus tahallaan käydä Muumimamman hermoille, mutta toistaiseksi mamman pitkämielisyys on riittänyt. Eniten Muumimammaa työllistää Luffy, joka pitää syömisestä. Gohee vanhana metsämiehenä auttaa mammaa täydentämään ruokavarastoja, kun laiva käy maissa.

Laivarottana elävä chihuahua Tito loukkaantui alkuun, kun hänet katsottiin liian pieneksi toimittamaan laivakoiran virkaa. Nykyään hän on kuitenkin hieman leppynyt ja on aina kybällä bilettämässä laivan muusikon, kuningas Julienin järkätessä laivalla bailujaan. Myös laivan siivooja Janja ja Luffy viihtyvät näissä bileissä, välillä myös Ralf ja Shrek innostuvat menoon mukaan. Loput tuppaavat olemaan hieman nurkassa jurottavampaa sorttia, mutta laivan muusikko saa yleensä kankeimmankin beban liikkeelle. Ei liene yllätys, että Julien käy aika usein erityisesti Shrekin hermoille sekoiluillaan. Toisinaan hänellä on kuninkaana myös pientä arvovaltakiistaa Luffyn kanssa ja ompa Julien joskus loukkaantunutkin, kun miehistö ei kunnioittanutkaan hänen kuninkaallista auktoriteettiaan.

Janja1.jpg

Yllättäen Muumimammalla on hyvin samankaltainen ääni kuin Ziralla, mikä aiheuttaa usein sekaannusta laivalla. Himpun ilkeämielisenä Zira huvitteleekin toisinaan matkimalla Muumimamman "Syömään!" -huutoa ja Luffy-parka menee joka kerta halpaan. Zira vastaa laivan sotureiden treeniohjelman suunnittelusta, viihtyy toisinaan Janjan seurassa - ovathan nämä samasta paikasta (Jylhämaan kupeesta) kotoisin. Kaksikon yhteenlyöttäytymisen myötä on miehistön vihollislistalla Akakabuton lisäksi myös Simba perheineen. Toisinaan miehistössä herää pieni epäilys, että Ziralla ja Diegolla olisi jotain säpinää keskenään, mutta todellisuudessa nämä tulevat keskenään toimeen melko huonosti.

laiva2.jpg

Porukan omissa oloissaan viihtyvä, sosiaalisesti pidättyvä ja asiat omana tietonaan pitävä tapaus on laivan tieteilijä, tohtori Johan Pryce, johon hienovaraisena persoonana ainoastaan laivakissan virkaa hoitava sapelihammastiikeri Diego saa toisinaan jotain syvällisempää sosiaalista kontaktia. Yllättäen jonkunasteinen hengenheimolainen Prycelle on löytynyt Muumimammasta, joka tämän tapaan pitkähermoisesti sietää laivan sekopäämiehistön tempauksia ja Luffyn kärsimättömyyttä. Pryce oleilee yleensä ruumassa sijaitsevassa laboratoriossaan ja tekee uutteraa tutkimustaan niin maissa käytäessä kuin merilläkin. Jo miehistössä itsessään on Prycelle loputtomasti tutkimusaineistoa, onhan monilla mitä erikoisimpia kykyjä, joiden tieteellisen toimintamekanismin tämä kunnianhimoinen tiedemies haluaa selvittää. Myös isoäidin reseptikirja ja Kalkaroksen taikajuomatuntemus ovat Prycen mielenkiinnon kohteena hänen koittaessaan hahmottaa tämän uuden multiuniversumin ilmiöitä ja lainalaisuuksia.

laiva6.jpg

Laivan pahimman kiukkupussin titteliä pitää hallussaan Vegeta, vaikka hänellä toki onkin kovia kilpailijoita tämän hyvin kyseenalaisen tittelin suhteen. Niinikää omissa oloissaan viihtyvä sayalaisprinssi saattaa tosiinaan menettää hermonsa ja lentää tiehensä - palaten sitten kuitenkin lopulta takaisin, kun hänellä ei ole muutakaan paikkaa, mihin mennä. Vegeta pitää hallussaan myös laivan pahimman bilejurottajan titteliä - kerrotaan kuningas Julienin parhaiden bilerytmien saaneen jopa Kalkaroksen lanteet keinumaan.

Amelia2.jpg

Mainittava on myös Pekka Routalempi. Kukaan ei oikeastaan tiedä, mitä hemmettiä tämä rutikuiva höpisevä poliisimies laivalla tekee. Onkohan hän virkavallan vakooja? Kuka tietää.. Pekkaa moppinsa kanssa kuitenkin siedetään, sillä hän siivoaa laivalta kaiken, mitä Janja (tai Luffy) ei syö suihinsa. Routalemmen mielestä meri, merirosvot ja kaikki mahdollinen (paitsi hän itse) on jännää. Pekkaa käytetään häpeilemättä hyväksi kaikkiin hommiin, mitä kukaan muu ei halua tehdä - vaikka hän melko vätys onkin, ei hän selkärangattomana osaa kieltäytyäkään. Niinpä tämä laivan yleismiesjantunen on milloin avustamassa tohtori Prycea, milloin Puuha-Peteä. Muumimamman keittiöön ja Kalkaroksen tyrmään hänellä on porttikielto liian monen kattilallisen ruokaa tai taikajuomaa palettua pohjaan Pekan jäätyä ihmettelemään, miten jännää vesihöyry on.

laiva7.jpgTämä sekopääporukka purjehtii laivalla nimeltä Yes, we can!, joka on rakennettu Puuha-Peten omalla telakalla. Sen keulakuvana on puusta veistetty Barack Obama, jonka olkapäällä Luffy mielellään istuu. Yes, we can! on suurehko kaksimastoinen puualus, jossa on kannen alla kaksi kerrosta. Alemman ulkokannen tasossa ruorin alapuolella on iso hytti, jossa miehistö ruokailee ja viettää aikaansa ja jossa Harppuunakarhu nukkuu, koska on liian iso mennäkseen alempiin kerroksiin rikkomatta paikkoja. Myös Shrekin täytyy portaissa vetää vatsa sisään. Alemmassa kerroksessa on keittiö ja Muumimamman oma huone, sekä miehistön nukkumatilat. Alimmasta kerroksesta löytyy tyrmä, jossa Kalkaros keittelee liemiään ja tutkimuslaboratorio, jossa Pryce tekee kokeitaan. Kalkaroksen päänvaivana on usein laivan muusikko Julien, joka mielellään järkkää myös tyrmäbileet, jos sää on liian kehno kannella bailaamiseen. (Tällöin Harppuunakarhu mököttää yksin ylhäällä, kun ei pääse osallistumaan ja saa tällöin seurakseen perämies Goheen ja sakepullon.) Kaikki laivalla ovat nykyään melko pönäkässä kunnossa Muumimamman sapuskoiden jäljiltä, koska Puuha-Pete unohti rakentaa laivaan vessan.