Kokoelma1.jpg

Olohuoneeni lasivitriinin sisällön läpikäynti jatkuu, vuorossa toisiksi ylin hylly: Leijonakuningas. Tästä puuttuu vielä iso Janja-pehmolelu ja 3 pääsiäismunahyeenaa, jotka ovat hyllytason päällä ja omistamani Leijonakuningas-lautapeli, mutta.. Menkäämme näillä!

Taustalla näkyy ystäväni maalaama hyeenataulu, jonka sain tupaantulijaislahjaksi toivottuani kaikenlaista Afrikka- ja leijonakuningasaiheista. Sivussa on LK-aiheinen onnittelukortti ja näiden edessä superderpit Rafiki-, Kovu- ja kirjan takana piileskelevä Mufasa -pehmot, jotka ostin joskus eurolla kirpparilta... Joku muisteli, että olisivat olleet joskus McDonald'sissa leluina, tiedä häntä sitten.. Vaikeaa uskoa, että noin huonolaatuiset olisivat aitoja oheistuotteita! :O

Derppipehmojen edessä näkyy lapsuudesta säilyneet Simba-, Nala- ja Zazu -figuurit, jotka ovat sitten laadukkaimmasta päästä. Näiden viereisen Scarin sain aika hiljattain, olisiko ollut joltain kaverilta tai conin kirppikseltä, en harmi kyllä muista. Isomman Scarin edessä onkin sitten näitä herpderp-pääsiäismunahahmoja, Scar, Timon, Pumba, Mufasa, Rimba, Nala ja Rafiki. Kolme jälkimmäistä jäävät uusimman löytöni, Gingaconin kirppikseltä ostami Fuli-figuurin taa. Fuli oli kiitettävän laadukas, eikä maksanut kuin pari euroa. Minulla on ennestään samaa sarjaa oleva Janja-figuuri, joka sekin asustaa hyeenahyllyn puolella.

Ehkä vähän erikoisempana on tuo Fuli-limpparipullo. Kaikista päähahmoista oli noita myynnissä Espanjassa, mutta harmikseni minulle ei käsimatkatavaroihin mahtunut kaikkia. Ja noin muutenkin Leijonakaartin puolelta en oikein viitsi ostaa kuin suosikkihahmojani eli Janjaa, Jasiria ja Fulia. Jasirista kertova kirja onkin siinä vieressä, edessään Simba&Nala-figuuri ja vieressään Kiara-figuuri. Fuli-pullon ja kirjan takana ovat Leijonakuningas-DVD:ni.

Vuosien varrella olen omistanut vaikka ja mitä Leijonakuningas-juttuja, kuten tarrakirjan. Vietinhän lapsuuttani elokuvan ilmestymisen aikoihin. Harmillisesti niitä vaan ei ole säilynyt kauheasti. Voisimpa matkustaa aikakoneella siihen aikaan ja ostaa mm. kaikki hyeenaoheistuotteet, mitä silloin oli myytävänä!