Moikka moi! Ajattelin päivittää Hammasnurkkaa, että hengissä ollaan, vaikkei tänne hetkeen ole tullut mitään uutta. Pääasiassa olen viime aikoina roolipelannut Discordissa, sekä piirrellyt ja edistänyt yhdistysjuttuja pikku hiljaa.

 

Harrastusseura Revontuli ry

Toimin nykyään Harrastusseura Revontuli ry:ssä aktiivijäsenenä ja hallituksen taloudenhoitajana. Yhdistys on nyt tässä joulun alla järjestämässä kahdet joulumyyjäiset, toiset Mäntsälään ja toiset Jyväskylään. Yhdistyksellä on myös kotilokerho, jonka maskotti Keijo on meikäläisen suunnittelema:

Keijo.jpg

Myös Revontulen jäsenlehti Reponen olisi tarkoitus saada vielä tässä ennen joulua ulos. Sen ensimmäinen peliaiheinen numero on tällä hetkellä minulla taitossa. Näytettä tähän mennessä kasassa olevasta sisällöstä:

Reponen.jpg

Olen tosiaan siirtynyt Suomen Hopeanuoli-faneista yhdistykseen, joka mahdollistaa vähän monipuolisemmin erilaiset aihepiirit ja harrastukset. Revontuli on yleisesti kulttuuriyhdistys ja sen alla voi tehdä mitä vain ilman, että sen tarvitsee välttämättä liittyä millään lailla juuri Hopeanuoleen tai esimerkiksi eläimiin tai animeen. Toki näitäkin teemoja on varmasti mukana, onhan yhdistyksen nykyinen hallitus ja muut aktiivit vanhoja Hopsu-yhdistysläisiä ja osa toimii edelleen myös Hopeanuoli-yhdistyksessä (joka sekin näyttäisi edelleen olevan kiitettävän aktiivinen koronasta huolimatta).

Joulumyyjäisten lisäksi Harrastusseura Revontulen suunnitelmissa olisi ainakin Raahen Kazeconissa läsnäolo ensi vuoden tammikuussa, sekä mahdollisuuksien mukaan muuallakin. Puuhaamme myös paria isompaa tapahtumaa, jotka on tarkoitus järjestää, kunhan pandemia saadaan kuriin ja rajoituksia on purettu riittävissä määrin. Tavoitteena on tuoda hieman uusia tuulia suomalaiselle con-kentälle ja tarjota conittajille jotain, mitä on ehkä hieman kaivattukin.

 

Magian Merkit RPG

Aiemmin kirjoitin Hammasnurkkaan Magian Merkit RPG:stä. (Tässä uusi kutsulinkki) Sille kuuluu hyvää ja juoni rullaa eteenpäin pienen, mutta aktiivisen pelaajaporukan voimin. Uudet pelaajat ovat edelleen hyvin lämpimästi tervetulleita mukaan. Pelitahti on aika chilli, peleissä riittää, että esimerkiksi muutaman kerran viikossa käy vastailemassa, välillä voi itse kullakin pelaajalla olla hiljaisempia jaksoja, jos on muita kiireitä, eikä kärryiltä tipu. Itse vuorotyötä tekevänä perheellisenä koen tämän hyväksi, vaikka melko aktiivisesti tällä hetkellä kyllä pelaankin. (Saatan esimerkiksi töissä tauoilla käydä vastailemassa peleihin.)

Aiemman artikkelin jälkeen juoni on edennyt niin, että Marcadossa sijaitsevaan vanhaan Rauniotemppeliin asettunut merkittyjen koirien ja susien jengi löysi unohdetun Kaaoksen jumalatar Salaxin ja perusti tämän kultin uudestaan. Magi järjesti Talvenpäätösjuhlan ja kutsui sinne rauhanomaisissa merkeissä juhlimaan myös Marcadon ja Santosin edustajia. Eräs Marcadon jengipomo aiheutti harmeja yrittämällä salamurhata Magin johtajan ja saman toistuttua jengin jäsenen toimesta Magi lähti isolla sotajoukolla tuhoamaan kyseistä jengiä. Jengipomo onnistui kuitenkin pakenemaan uskollisimpien seuraajiensa kanssa ja liittoutui luolaleijonien kanssa tuhotakseen alueen laumat. Myös jumalten kesken on pientä draamaa, sillä Salax vangitsi emonsa, Ilon ja juhlan jumalatar Alegrian sillä seurauksella, ettei Alegria-kultti saa enää vastauksia rukouksiinsa. Nähtäväksi jää, miten Santos toimii, jos asianlaita (Santosin jumalatar Marcadon palvoman jumalattaren vankina) tulee ilmi. Myös Santosin ja Magin välillä on pientä kismaa uuden rajakahakan myötä.

Nyt parhaillaan olemme käynnistelemässä uutta pikku sivujuonta, jossa jumalten siunaamista koostuva Marcado-jengi tuo uuden unohdetun jumalattaren mukaan kuvioihin.

 

Tähtien Johdatus -soturikissaroolipeli!

https://discord.gg/ZDNxkZD74MKutsulinkki palvelimelle

Innostuin liittymään pariinkin kissaroolipeliin, joista toinen pohjautui Soturikissoihin. Toinen on harmillisen hiljainen, mutta Soturikissa-peli oli ihanan aktiivinen ja juonet lähtivät hyvin rullaamaan. Peli kuitenkin päätettiin lakkauttaa sen ylläpidon toimesta, joten minä ja muutamat siellä aktiivisesti pelanneet perustimme Tähtien Johdatus -pelin, jonne jokainen sai tuoda vanhat hahmonsa ja aiemmassa pelissä alkaneita tapahtumia kuljetettiin eteenpäin, osin vanhojen, osin uusien pelaajien voimin.

Kotilopentu.jpgSavusumu.jpg

Hahmojani Jokiklaanissa, Kotilopentu ja Savusumu.

Tykästyin kovasti peliin keksimiini hahmoihin ja olin iloinen, kun muut pelaajat halusivat myös jatkaa peliä uudessa SK-roolipelissä.

Peli sijoittuu sarjan ensimmäisen saagan alueelle ja klaaneihin, mutta hahmot ja tapahtumat ovat puhtaasti omia. Itselläni on hahmoja joka klaanissa ja eri rooleissa, koska siten saa mukavan monipuolista näkökulmaa peliin. Suosikkejani lienevät Jokiklaanin varapäällikölle uskollinen soturini Savusumu, entiseltä kulkukissanimeltään Smog (kuva tehty kissaeditorilla, ei itse piirtämäni), Varjoklaanin päällikköni Hallatähti, sekä hänen rohkea, mutta melko yksinkertainen tyttärensä Raivolieska (tietynasteinen Riha-insert) ja Myrskyklaanin vanhukseni Karhunkäpälä. Kotilopentuun vielä vähän haen kontaktia, samoin kuin Tuuliklaanin sotureihini, vanhaan hitusen sovinistiseen Sudenloikkaan, sekä tämän Ilveskuura-poikaan (jonkunlainen Lucas-insert).

Nuo "insertit" ovat tosiaan siis kissaversioita vanhoista Xaparan roolipelihahmoistani. Hieman samaa olen harrastanut myös Magian Merkeissä, jossa esimerkiksi Lucas, Dominik, Galina ja Kuzma pohjautuvat melko suoraan Xaparan Lucasiin, Dominikiin, Damiraan ja Koshiaan. Myös Claudiuksen voisi nähdä tietynasteisena inserttinä Moxx-hahmostani, koska molemmat ovat ottaneet aika rajusti vaikutteita Claude Frollosta. XD

Tästä hahmojen kierrätyksestä voisin melkeimpä tehdä oman kirjoituksensa, jos se kiinnostaa porukkaa. :'D

Lucas.jpgLucas.jpg

Lucas jäädemonina ja merkittynä koirana. (Molemmat kuvat tehty hahmogeneraattoreilla, eivät itse piirtämiäni.)

Välillä on jännää, miten hahmo muuntuu uudessa versiossaan. Esimerkiksi Magian Merkkien Lucas ei ole ihan niin kiero paskapää tappokone kuin Xaparassa lapsisotilaana kasvatettu alkuperäinen jäädemoniversio.

 

Xapara

Mitä mahtaa kuulua vanhan kunnon Xaparan maailmalle? Olen kirjoitellut siitä viime kuukausina paljon omia versioitani omilla hahmoillani. "Porre Kronikat" oli ensimmäinen tällainen ja siinä lykkäsin tapahtumat käyntiin samasta kohtaa kuin alkuperäinen Vankilaroolipeli alkoi, mutta pelkästään omilla hahmoillani. Tapahtumat menivät siitä aika mielenkiintoiseen suuntaan, hahmot esimerkiksi shippautuivat ihan eri tavalla kuin alkuperäisessä pelissä ja aivan eri järjestöt ja tahot nousivat juonessa merkittäviin asemiin. Myös ihan eri hahmot esimerkiksi kuolivat matkan varrella. PK sisältää aika paljon K18-materiaalia, joten tuskin tulen koskaan laittamaan sitä minnekään kovin isosti julki.

Seuraava väkerrelmäni oli Shigella-saaga, jossa pääosaa näyttelee peleissä vähän sivuun jäänyt Shigella-mafia. Minua rupesi harmittamaan, kun siihen kuuluvalle vanhaan altteriini apureineen pohjautuvalle eeppiselle hahmojengille kävi sekä alkuperäisessä ropessa, että Porre Kronikoissa aika huonosti. Niinpä päätin kiroittaa tarinan, jossa Riha ei joudukaan vankilaan, vaan päätyy liittymään Shigella-mafiaan.

Kolmas väkerrelmäni oli Senturza, jossa roolipelaan itsekseni hahmoilla näiden vähän erilaisessa tulevaisuudessa. Sekin lähti liikkeelle siitä, että iski suunnaton into shipata pari hahmoa - Dominik ja Damira - keskenään. Oikeastaan voisin syyttää Magian Merkkejä tästä, kun menin siellä sivuamaan jotain Kuzman tulevaisuuspelkoja siitä, että hänen tyttärelleen kävisi myöhemmällä iällä sama kuin niin monille lauman kenraalin viettelemiksi joutuneille nuorille naaraille tätä ennen. MM:ssä Galina on siis vielä penska, samoin Xaparassa, mutta Senturza sijoittuu 40 vuoden päähän tulevaisuuteen, kun Damira (Galinan ihmismäinen puolidemoniversio) on aikuinen. Ja Dominikhan on kuolematon, eikä vanhene, joten... Senturzaan on tahattomasti tullut muitakin hassuuksia, joskin monien hahmojen kohtalot ovat olleet niin traagisia, että minulta on ehkä mennyt vähän into jatkaa sitä.

Sade.jpg

Yksi alkuperäisen pelin alkuperäisistä pääpariskunnista, Jaxon ja Riha.

Itse pääpeliä jatketaan tällä hetkellä tulevaisuuden post-apocalypsiin sijoittuvassa versiossa kaverini kanssa. Hahmot ovat joutuneet niinsanotusti palaamaan luontoon toisesta ulottuvuudesta tulleen ylivoimaisesti varustautuneen magiakansan pommitettua koko sivilisaation paskaksi. Nähtäväksi jää, mihin sen juoni kehittyy, mutta olen kuitenkin iloinen, että alkuperäinenkin tarina etenee muutenkin kuin omissa väkerrelmissäni.

Sitten on VIELÄ yksi väkerrelmä lisää nimeltään Delfia Kronikat, jossa Riha päätyy Galessen (teollisuuskaupunki, jossa Shigella-mafia pitää sijaansa) sijaan Delfiaan luudemonien sisäoppilaitokseen. Hän tutustuu siellä toiseen Xapara-päähahmooni Koshiaan, joka ei myöskään ole vielä päätynyt vankilaan Shigella-mafian rahojen pesusta (eikä ehkä päädykään?), vaan on äitinsä ja sisarensa elättämiseksi autoja yms. varasteleva pikkurikollinen. Melkein shippasin nuo kaksi Porre Kronikoissa, mutta Dominikinpentele tunki väliin, saa nähdä, mitä käy, jos Dominikin jättää pois kuvioista kokonaan... Minusta on jotenkin superhauskaa shippailla kaikkia toisilleen mahdollisimman huonosti sopivia hahmoja keskenään ja "RisseKossu", jos mikä, antaa hiukan haastetta. XD

backtoXapara.jpg

Mutta juu, tällaista harrastusrintamalle about kuuluu. Välistä seurannut aktiivisesti kaikkia oikean maailman tapahtumiakin, mutta tällä hetkellä ei oikein jaksa liikaa näillä itseään ahdistaa. Mieluummin sitä keskittyy fiktion mielenkiintoiseen maailmaan.

Toki tässä elellään sitä kuuluisaa "oikeaa elämää", painetaan duunia, hoidellaan poikasia, kotitöitä, vuorovaikutetaan ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, yms.

Myös kokoelmiin on tullut uusia päivityksiä, voisin niistä joku päivä päivitellä myös! :)

Jos jostain tässä sivuamastani haluttaisiin kuulla lisää niin kommentoikaa ihmeessä, saatan vaikka innostua kirjoittamaan niistä. x)