weed52.jpgSpoilerivaroitus

Sain Weedin uusimman osan käsiini ja ajattelin turinoida fiiliksistäni, vaikken yleensä näiden pokkarien ruotimisesta perustakaan. Sotakoirasaaga on nyt lopullisesti ohi.. Yhyy, Maximia tulee kyllä ikävä.. Olisi mielenkiintoista nähdä, millaisen paratiisin palanneet sotakoirat onnistuivat kotimaassaan luomaan. Saagan loppupuolella aloin pitää myös Aramista hahmona - johtuu ehkä vähän siitäkin, että cossasin häntä Kosuconissa. :D

Mielenkiintoinen sotakoirasaaga oli vienyt mennessään niin, että olin ihan unohtanut, miten mielenkiintoinen käänne onkaan nyt luvassa: Weedin kuolleeksi luultu veli Joe ilmestyy kuvioihin! Siis tällainen suomentamiseen saakka mystisenä säilynyt osuus karhukoirasuvun tarinaa.

Huomasin pitäväni tätä hahmoa melko rasittavana ja ylimielisenä. Mukavaa toki, että hän on erilainen luonteeltaan kuin Weed, mutta jotenkin en jaksa innostua siitä, että sarjan päähenkilö on täydellinen hyveellisyyden perikuva ja hänen molemmat isoveljensä katkeria ylimielisiä ääliöitä. Pohdin tätä jo Yukimuran kohdalla 2014 ilmestyneessä artikkelissa Lempihahmojen salat paljastuvat. Kivaa vaihtelua Yukimuraan nähden on, että Joe tietää, kuka on ja keitä Weed ja Gin ovat. Ei mitään rasittavia arvailuleikkejä, vaan suoraan asiaan ja syvällisempään perhedraamaan. Tai hetkinen. Joe ei kertonut, miksi on Ginille katkera. Turhauttavaa! Juuri siinä kohtaa hahmo alkoi suututtaa minua, kun tämä Weedin kysyessä syytä vain mottasi tätä. Ja päälle päätteeksi mukiloi poikaansa. Joen taistelutaidotkaan eivät olleet mitkään maailman vaikuttavimmat ja asenne syvältä. Mikäli tavoite oli saada katsoja ärsyyntymään hahmosta, se kyllä onnistui minun kohdallani. Ja jotenkin olen aina pitänyt Yukimurasta muutenkin enemmän.

weed52d.jpg

weed52c.jpg

Hybridikarhu sen sijaan oli aika vaikuttava. Takahashin Weedinaikainen tyyli piirtää karhuja ei ole niin hieno kuin GNG:n aikoihin, mutta siitä huolimatta huomasin pitäväni tästä hahmosta. Todella vaikuttava otus ja lisäksi mielenkiintoinen idea tuo jääkarhun ja muiden karhujen risteymä. Isokokoinen ja hurja tapaus. Hybridikarhujen alueesta sai tarinassa todella pelottavan vaikutelman. Saa nähdä, mitä tuleman pitää. Pakko muuten mainita, että kun Weed ei automaattisesti pitänyt karhua vihollisenaan aiheutti se sellaisen "ha haa, minä tiesin!" -reaktion. Tuli mieleen kaikki ne spekulaatiot, olisiko Weed armahtanut Akakabuton.

Ei sillä, pakko olla vähän Weedmäisesti harmissaan siitä, että karhut aina esitetään yksinomaan pahoina olentoina, joilla ei olisi ikään kuin oikeutta elää luonnossa. Oikeastaan, jos ajattelee niin koirathan tuossa ovat se vieraslaji siellä luonnossa. Last Warsissa sentään vähän valotetaan karhujenkin näkökulmaa asioihin ja odottelenkin mielenkiinnolla, millaisia käänteitä sarjaan tulee. Jotenkin pitäisin jopa hienona ratkaisuna, jos Hopeanuolen ja Akakabuton pojat Weed ja Monsoon sopisivatkin rauhasta koirien ja karhujen välillä. No, katsotaan sitten, kun sinne asti mangan ilmestymisessä ja suomijulkaisuissa päästään. Ennen sitä on vielä Orionien ilmestyminen suomeksi! En itse välitä hirveästi seurata spoilereita sarjoista, mutten toisaalta häiriinnykään, jos jotain jännää ennalta kuulee. :)

 

weed52b.jpg

Tämä jatkuva sovinismi rupeaa kyllä ärsyttämään. Tällä hetkellä vähän joka pokkarissa jaksetaan jonkun hahmon toimesta muistutella, miten nartut ovat heikompia ja tarvitsevat suojelua. Ärsyttävää! Penskana Hopeanuolta katsoessani kuvittelin, että laumoissa olisi Crossin tapaan muitakin kovanaamaisia narttusotureita.

Siis toki jokainen saa minun puolestani olla sukupuoleen katsomatta niin neiti kuin haluaa. Itse vaan edustan sellaista äijempää luonnetta, joten on leikkaamattoman Hopeanuolen ja mangojen suomentamisen myötä alkanut tuntua melko paskalta tämä oman sukupuolen edustajien esittäminen yksinomaan nössöilevinä neiteinä, jotka eivät pärjää yksinään. Minua ihan totta hävettäisi, jos mieheni jättäisi pikkuveljeni vahtimaan minua. Weed-sarja sisältää kyllä todella vanhahtanutta arvomaailmaa, en tykkää.

Joka tapauksessa, tämä uusi Hybridikarhu-saaga sai kyllä mielenkiintoni! Weedin loput 7 pokkaria ilmestyvät tulevien 7 kuukauden aikana, maltan tuskin odottaa!