Vuosi 2023 lähestyy loppuaan ja tässä kohtaa joudun toteamaan, että tämä vuosi jäi harmillisen passiiviseksi Hammasnurkan osalta. Intoa kirjoittaa olisi kyllä ollut, mutta Vuodatuksen toimimattomuus ja mainokset ovat tehneet tämä päivittelystä hieman, no, turhan tuntuista. Hopeiseen Ginga-blogiinkin tuli tehtyä vain 2 artikkelia.

Vuosi on kieltämättä ollut kiireinen. Järjestimme tammikuussa ihka ensimmäisen Pörröconin, jonka jälkeen kiersimme edustamassa Harrastusseura Revontulta eri tapahtumissa. Olin myyntisalivastaavana kesäkuussa järjestetyssä Hypeconissa ja lokakuussa olin yhtenä pääjärjestäjänä 8 päivää kestäneessä Horrorfest Helsinki -tapahtumassa. Coniteahommat eivät siihenkään loppuneet, vaan tällä hetkellä olen mukana Gingaconiteassa hoitamassa graafikon ja tilavastaavan, todennäköisesti myös infon virkaa (ellei ketään muuta löydy viimeksi mainittuun) ja lisäksi vedän toukokuussa 2024 järjestettävää Pörröcon Dragonia. Muihinkin tapahtumiin on kyselty, mutta pakko hieman rajoittaa, että jää aikaa muullekin... Tapahtumajärjestäminen on kivaa, mutta myös todella kuluttavaa puuhaa.

Tuntuu myös, että tapahtumia on tällä hetkellä todella paljon. Luultavasti pidän Pörröconin ja Gingaconin jälkeen hieman taukoa.

prinsessa_Sahara.jpg

Hahmoni prinsessa Sahara uudesta Yliopisto-roolipelistä

Entäs roolipelirintama? Kiitos kysymästä, oikein hyvää! Pelailemme parin kaverin kanssa eräänlaista mukautettua jatko-osaa vanhalle Xapara-roolipelille, jossa keskiössä on hahmojen seuraava sukupolvi. Peli on Discordissa, jota tulee nykyään käytettyä roolipelialustana enemmän. Google Driveen kirjoittelen lähinnä omia tarinoitani.

Teen varmaan lähiaikoina Yliopisto-pelistä ihan oman artikkelinsa, mutta lyhyesti: toiselta aikajanalta tullut Tiimakuningas hallitsee Xaparaa kuningatar Islan kanssa. Parilla on kolme tytärtä, sekä kummankin pojat aiemmista liitoista. Prinssit, prinsessat ja suurin osa muiden hahmojen lapsosista on noin 20-30 vuotiaita ja aika moni heistä on päätynyt Xaparan pääkaupunki Loksesin yliopistoon, johon peli aika pitkälti keskittyy. Nyt tässä joulun yli on pelailtu peliä, jossa yliopisto on ninjojen hyökkäyksen kohteena. (Tiedän, kuulostaa hauskalta. XD)

Noin muuten olen lueskellut vanhoja omia kirjoitusprojektejani ja hieman työstänyt joitain eteenpäin. Tein myös lyhyen tarinan siitä, mitä Xaparan maailmassa sielulle tapahtuu kuoleman jälkeen. Melko merkittävän Dominik-hahmoni kuolema Yliopisto-pelissä antoi hyvän sauman tähän. Muita tuoreempia proggiksia on esimerkiksi Alexia-tarina, jossa hahmoni Alonso onkin naispuolinen. (Alkoi säälittää Allu-paran yksipuolinen rakkaus umpiheteroon bestikseensä Dominikiin, joten päätin kurkistaa aikajatkumoon, jossa heistä voisi tulla pari.)

AleDomi.jpg

Dominik ja Alexia söpöilemässä

Instagrammini on ollut aika hiljainen julkaisujen suhteen. Tämä johtuu siitä, että julkaisuja on 999 eli seuraava julkaisu on tuhannes. Iski pieni estradikammo siitä, mitä siihen laitan - ehkä koitan tekaista jonkun hauskemman uuden vuoden kuvan?

Blogiin olisi toki edelleen paljon kirjoitusideoita myös eläintarinaharrastuksen parissa. Kommenttihiljaisuus on ehkä näiltä osin isohko syy sille, että intoa uusien artikkelien kirjoittamiseen on vaikea löytää. Välillä olen miettinyt sitäkin, pitäisikö vaan siirtyä tekemään videokontenttia, kun sitä porukka jaksaa vielä katsoa. (Olen jopa tehnyt alustavia käsiksiä parillekin vlog-sarjalle mm. Ginga-fanituksesta.) Videoiden teko vaan on huomattavasti raskaampi ja aikaa vievempi prosessi siinä, missä niiden katsominen on ehkä hiukka helpompaa kuin artikkeleiden lukeminen.

Podcastiakin olen miettinyt, mutta sekin vaatisi ihan omantasoistaan sitoutumista ja pysymistä aiheessa... Kerkesin pari kuukautta sitten jopa äänittää ensimmäisen jakson podcastiin, minkä piti kertoa Soturikissat-fanitarinastani. En kuitenkaan julkaissut sitä, koska into sekä fanitarinaan, että podcastin tekoon hieman kuivui kasaan. (Xaparasta varmaan jaksaisin hölöttää 10 000 Podcast-jaksoa, mutta epäilen hieman, jaksaisiko kukaan kuunnella niitä.)

Pitää katsoa, jos 2025 pidän tauon coniteahommista (tarkoittanee, että Pörröcon jää väliin, ellei toista pääjärjestäjää löydy) niin sitten voisi jotain tämäntyylistä harrasteprojektia lyödä tulille. Harrastuksiin ei kuitenkaan voi ihan loputtomasti aikaa käyttää, kun pitäisi muullekin elämälle jäädä aikaa. Intoa olisi kuitenkin tehdä eri juttuja ja tuottaa sisältöä - mielellään tietysti sellaista, joka kiinnostaisi paitsi minua itseäni, myös lukijoita tai kuulijoita.

Nyt tässä kohtaa kiittelen kovasti Hammasnurkan vakinaisia ja satunnaisempia lukijoita kuluneesta vuodesta. Pyrin siihen, että ensi vuonna tulisi taas vähän aktiivisemmin sisältöä tänne!