Kokoelma2.jpg

Päätin aloittaa pienen juttusarjan kokoelmasta, mitä minulla on olohuoneemme hyllyssä. Ensin hyvin rakas ja lähestulkoon Gingan tasoisesti fanittamani sarja - Ruohometsän kansa eli Watership Down. Tarina Englannin villikaniineista. Keskellä on suosikkihahmoni kenraali Ratamo, vieressä samans sarjan Isopää, Viikka ja Liutti. Näitä hahmoja sai aikanaan Weetos-muropaketeista. Minulla oli joskus lapsena koko sarja ja esim. useampi Ratamo-figuuri, mutta olivat harmikseni ehtineet kirppikselle, ennen kuin kerkesin niitä lapsuudenkodistani pelastamaan.

Taustalla näkyvä iso Pähkinä ei välttämättä ole mikään virallinen oheistuote. Kyseessä on koiran vinkulelu, jonka kaverini Spyro antoi minulle. Se oli kuulemma ostettu jonkun (en muista, kenen) toimesta leluksi heidän koiralleen ja hän pelasti sen talteen muistaessaan intohimoni tätä sarjaa kohtaan.

Figuurien takana on englanninkielinen Watership Down -dvd, josta löytyy duppaukset myös saksaksi ja hollanniksi. Hollantiduppia en ole katsonut, mutta saksaduppi ei ollut kovin hyvä. DVD ja Pähkinä nojailevat kokoelmani helmeen, Ruohometsän kansasta tehdyn tv-sarjan 14-levyiseen boksiin, jonka ostin Lontoon matkaltani. Sen kotiin tuominen oli hauska operaatio, kun minulla oli vain käsimatkatavarat pakattuna tavallisen kokoiseen reppuun, jossa olivat myös yhden viikon vaihtovaatteeni ja muut matkatavarani ja tuliaiseni. Boksi vei kolmanneksen repun tilasta ja luonnollisestikaan en uskaltanut jättää sitä hostelleihin päiviksi, vaan kannoin mukanani. Kyseistä tv-sarjaa ei ole Suomessa julkaistu kuin vasemmalla näkyvät kaksi levyä.

DVD-levyjen välissä näkyy suomenkielinen Ruohometsän kansa -elokuvan dvd, sekä Ruohometsän kansa -kirja uutta painosta. Takaa löytyy myös Ruohometsän tarinoita -kirja.

 

Mitä tahtoisin vielä kokoelmaani?

Olemassa olevista jutuista haluaisin ainakin ne loput Weetos-muropaketeista saadut figuurit, joita on olemassa kahta eri sarjaa. (Kuvia löytyy Googlesta, mutten kehtaa tähän kopioida.) Sarjasta on myös pehmoleluja, joita olisi aivan ihanaa saada ostettua. Tosin näyttäisi siltä, ettei kenraali Ratamosta ole virallista pehmoa, pöh..

Muista olemassa olevista haluaisin englanninkieliset Ruohometsän kansa -kirjat. Myös kaikennäköistä fanitaidetta ja fanmade -tuotetta olisi kiva hankkia ja koitan aina kyttäillä näitä esimerkiksi taidekujilla.

Eräs suunnitelmani on myös käydä Watershipilla joku kerta, kun matkustan Britteihin.

 

Mitä toivoisin tehtävän?

No se Ratamo-pehmo tietenkin! Pitäisi nyt tarinan häijystä pääpahiksesta olla söpö halittava pehmo, hyvänen aika..!

Laadukkaammat pehmot noin ylipäätään olisivat huippu juttu, koska nettikuvien perusteella nykyiset näyttävät aika derpeiltä. Figuureitakin olisi hienoa saada laadukkaampina ja myös hahmoista, joista niitä ei ole. Watershipin kaniinit ovat niissä hyvin edustettuna, mutta missä ovat esimerkiksi Efrafan kapteenit Kohokki ja Rautayrtti? TV-sarjan puolelta myös Spartina olisi hienoa saada laadukkaana figuurina!

Uuden 3D-sarjan mukaisia hahmoja olisi myös upeaa saada figuureja. Erityisesti toivoisin sellaista siinä isossa roolissa olleesta kapteeni Kämmekästä, joka lienee 3D-sarjan lempihahmoni. (Ihana häijy paskiainen. <3) 

Ja toki kaikenlainen krääsä julisteista jääkaappimagneetteihin ja tarroista pinsseihin kelpaa aina! Eräs tuote, mihin olen erityisesti mieltynyt, ovat kahvikupit. Pitääkin ottaa harkintaan, josko vaikka itse teettäisin omaan käyttööni Ruohomestän kansa -kahvikupin tai pari...

 

Ruohometsän kansa -faneille

Jos pidätte tästä sarjasta niin liittykää ihmeessä Ruohometsän kansa -facebook-ryhmään!

Vilkaiskaa myös muut aihetta koskevat kirjoitukset tästä blogista! :)