Innostuin tässä jonkin aikaa sitten täplähyeenoista, noista hyvin mielenkiintoisista, fiksuista ja söpöistä otuksista. Olen viettänyt useamman viikon katsellen niihin liittyviä dokumentteja ja lukien niihin liittyviä artikkeleita. Ja syntyihän tuosta sitten piirroksia. Päädyin luomaan jonkunmoiseksi kakkosaltterikseni täplähyeena Raezlan.

 

Raezla_zps6r1e9tqs.png

Täplähyeena on monessakin mielessä kiehtova otus. Erityisesti nuo pseudopenistään myöten urosmaiset maskuliiniset nartunköriläät ovat aika erikoinen ja jollain tapaa inspiroiva ilmiö eläinkunnassa. Naaraat ovat klaanihierarkian huipulla ja myös agressiivisempia kuin urokset. Hyeenojen lisääntymispuuhatkin hoituvat parittelua ja synnytystä myöten tuon miehistä elintä muistuttavan värkin läpi, mikä on aika hurjaa. Muutenkaan hyeenanpennun ensimmäiset elinviikot eivät ole mitään juhlaa, sillä ne syntyvät kynnet ja hampaat käyttövalmiina ja agressiivisimmat pennut saattavat jopa surmata heikomman sisarensa.

Hyeenan epäsuora selkälinja ei herätä ihmisissä kovin positiivisia tuntemuksia, mutta on itse asiassa hyvin tarkoituksenmukainen: Vahva eturuumis sallii kantaa suuriakin saaliin osia, mutta mahdollisen takaa-ajajan (esim. leijonan) on hankalaa tarttua kynsillään alaspäin viettävään takaruumiiseen. Hassusta ruumiinrakenteestaan huolimatta hyeena on nopea ja kestävä juoksija. Hyeenalla on myös kokoon nähden nisäkkäistä vahvimmat leuat.

Raezla2.jpgPäätin innostukseni siivittämänä ottaa ja tehdä sen, mitä suunnittelin koko loppuvuoden: perustaa oman foorumiroolipelin. Roolipeliin halusin rennohkon eläinteeman ilman isompia rajoituksia, jotta ihmiset voisivat käyttää vapaasti luovuuttaan ja luoda erilaisia hahmoja ja juonikuvioita. Pelaamaan pääsee esimerkiksi hyeenoilla, leijonilla ja savannikoirilla. Oikeastaan hahmoksi voi tehdä minkä tahansa Afrikassa elävän eläimen, vaikka krokotiilin tai korppikotkan, jos tahtoo!

Roolipeli sijoittuu täysin luonnolliseen maailmaan ilman mitään yliluonnollisuuksia tai scifijuttuja. Pienet erikoisuudet hahmojen ulkonäössä sallitaan, kunhan ovat järkevästi selitettävissä. Peli pyritään kuitenkin pitämään sallivana uusille ideoille ja luovuudelle, jotta siellä pelaaminen olisi rentoa ja hauskaa.

Nettisivuja en ole vielä tehnyt, mutta varmaan pistän ne piakkoin pystyyn, mikäli idea saa tuulta siipiensä alle ja jengi innostuu liittymään mukaan.

 

Peli löytyy ja sinne voi liittyä täällä:

afrikkarope_zps1ghxx0sf.png